Много рано за кътници, но честито, дано всичките ги изкара за една нощ
Момичета, оставяте в мен впечатлението, че бихте позволили собствените ви деца да бъдат наранени по един или друг начин и по-скоро бихте ги изнесли от площадката, дори и да не са те агресорите. Не вярвам да не ви се е случвало подобно нещо на площадките, поне на майките с по-големи деца. Затова ви питах вие как реагирате.
Знам, че срещу мен стои дете. Обаче мен майка ми никога не ме е защитавала, дори аз да съм била пострадалата. После ме е дръпвала и ми е обяснявала, че това е лошо, така не се прави. Обаче аз си спомням с огорчение точно тези моменти, защото когато съм имала нужда от това мама да ме защити, тя е мълчала, да не обиди съседката или детето. Дано вашите деца някога не се чувстват като мен, защото огорчението не преминава с годините.
Моята реакция може да не ви харесва, ваше право е. Докато се стигне до нея е имало дълъг период от време в който съм мълчала, за да не нарая нечии чувства. Да, ама чувствата на моето дете също са наранени,вече не мълча.
П.С. Детето беше малко, здраво и силно, просто няма никаква нужда от боклуци. И все пак, по-добре да знае, че яде боклуци, отколкото да набива с кеф близалки и да бута после в чуждите усти
Не намесвайте метаболизма, говорим за получаване на информация относно хранителните продукти. На мен пък това малко ми напомни на цитирания от Джам случай с миенето на зъбки и кариесите
Значи, мълчим си, че това са вредни храни, после се възмущаваме, че детето е с наднормено тегло и с развалени зъби (Джаме, ползвам таткото като отправна точка, не ме разбирай погрешно). А помните ли случаят ми от преди 2 месеца, за две осемгодишни деца, на които им изнесох първият в живота им урок по хигиена на ръцете и зъбите? На осем години, те не знаеха нищо за хигиената.
Така че, нека съм лоша, нека съм крива, това не е насаждане на страх или вина, това става в една по-късна възраст. Но поне не си кривя душата пред децата и им казвам истината. И пак ви казвам, учудващо добре я смилат и осъзнават. Точно защото съм чужд човек, не майка им.