0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Кога да правя секс???
« -: Юни 18, 2006, 13:47:23 pm »
Скъпи момичета всичко коло овулацията ми е ясно, но въпросът ми е важен, поне за моя случай.
Така - овуто ми е на 11 ден през деня обикновено е пукнато вече.
Правим секс на 7, 9, 10 и 11 ден и после до 7 ден от новия цикъл е въздържане.
Дали първите сперматозоиди/говоря за 7 ден/ са по-качествени и дали не трябва да правя секс само на 10 и 11 ден. Възрастта на мъжа ми не е за подценяване. Мерси.
Re: Кога да правя секс???
« Отговор #1 -: Юни 18, 2006, 14:02:53 pm »
Цитат на: Anonymous
Скъпи момичета всичко коло овулацията ми е ясно, но въпросът ми е важен, поне за моя случай.
Така - овуто ми е на 11 ден през деня обикновено е пукнато вече.
Правим секс на 7, 9, 10 и 11 ден и после до 7 ден от новия цикъл е въздържане.
Дали първите сперматозоиди/говоря за 7 ден/ са по-качествени и дали не трябва да правя секс само на 10 и 11 ден. Възрастта на мъжа ми не е за подценяване. Мерси.

Ако съм разбрала правилно - искаш да кажеш, че има въздържание от 11-ти ден на цикъла, до 7-ми ден на следващия? И питаш след такова въздържание дали на 7-ми ден след дългото въздържание сперматозоидите са по качествени? Ако е така - според мен лично дългото въздържание не е определящо - даже определено мисля, че пречи. Както се казва всичко, с което се прекалява не е полезно. :roll:  :wink:  В повечето случаи дългото въздържание понижава качеството на материала (има и изключения разбира се).  :) Така си мисля аз - и поради факта, че има норми за въдържание при спермограмите например......а и при нас лично ако се даде материала на 3-ти ден е по-добре отколкото на 5-ти ден от въздържанието.
Не се вманиачавай толкова :) Ако нямате някакъв диагностициран проблем......правете секс когато ви се иска, а то каквото има да става ще става. Не се стресирай допълнително с такива сметки, защото нали знаеш - едни планове си правим, но друго става обикновено :roll:  :wink:
УСПЕХ
Кога да правя секс???
« Отговор #2 -: Юни 18, 2006, 14:22:14 pm »
Здравей!
Напълно подкрепям мнението на BLACK_ROSE за въздържанието. Определено съм чела не на едно място, че по-дългото въздържание увеличава количеството на спермата, но пък разваля качеството. Да разбирам ли, че правите секс само 4 пъти в месеца? Ако искате дете определено трябва да има повече контакти, все пак колкото и да познаваш тялото си и то може да те изненада. Може и да имаш две овулации в рамките на един месец, колкото и рядко да се случва. Нали затова наричат зачеването ЧУДО! Така че съветът ми е правете си секс около дните на овуто, но не виждам смисъл след това да нямате контакти, още повече ако не са ви установили някакъв конкретен проблем, заради който да се налага въздържание.
Успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Кога да правя секс???
« Отговор #3 -: Юни 18, 2006, 15:51:04 pm »
Здравй госте,
определено по-дългото въздържание понижава значително качеството на спермат.!!!!Аз лично правя инсеминации.
2 дена преди инсе лекарите ни карат да праВИМ СЕКС ЗА ДА при инсе. има по качествени сперм.!!!!!!Така че си правете секс около дните на овулация ,но няма нужда от въздържание до края на месеца.
Много е важно да се успокоиш защото при бебеправене е много важен психически фактор! :lol:
Успех!дано скоро да има резултат!!!! :lol:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Кога да правя секс???
« Отговор #4 -: Юни 18, 2006, 22:05:43 pm »
Добавям само, че една - две спермограми могат да внесат доста яснота.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу