И има ли алтервативно лечение за леката форма на астма освен монтелукаст?
За друго не мога да ти кажа, понеже аз не давам нищо, но сингулар и монтелукаст са едно и също лекатрство. Монтелукаст е генеричното му име и е доста по-евтино, понеже се произвежда не от оригиналният производител. В Бългаия всъщнот има монтелукаст от няколко производителя, знам понеже купувах като си бях там. Иначе няма разлика в активната съставка.
Надеж, по мое мнение докато не се научи да заспива сама, ще си ставате така. Може да помогнеш, може да оставиш детето само да стигне до това. Четох ( и при моите деца поне се оказа вярно) една теория, че всички се будим през нощта, но дори често не помним, а се обръщаме на другата страна и заспиваме. Бебетата обаче не могат, понеже не са се научили да заспиват сами. Като се разбуди малко, усеща, че те няма и понеже само с теб заспива, не може да заспи. Така че това да приспиваш и да местиш в леглото по никакъв начин не те приближава към заветната мечта да се наспивате като хората. Казват, че трбява поне леко будно да е детето, когато го слагаш, за да знае, че си ляга в леглото. Аз самата съм хвърлила кански усилия в това да си научва децата да спят и не съм съгласна с мнението, че на тази възраст не става. Седяла съм по 20 -30 минути наведена над леглото да я галя, че да знае, че съм там, после се преместих да седя на земята до нея, после на леглото до нейнот легло да ме чува, че съм там и така малко по малко се научихме. Аз също не оставях да плачат, с изключение когато оставих Ивана да плаче 10 минути, след като от 00:00 до 04:00 ме разиграва, че искала да си играе. Но това беше доста след като тя вече си запиваше сама. На слеващият ден бяха 5 минути и това беше, от тогава спи по цели нощи. Андреа оставих също чак след като се научи да заспива сама с мен в стаята на леглото до мен. Нейното плакане беше около 1-2 минутки и така 2 вечери и се прилючи. Сега вече дори и да влезна, ако съм заправила нещо, гледа ме, но опити за ставане не прави, а се обръща на другата страна или си бърботи неща. От както спряха да ядат през нощта, нищо не им давам. давала съм няколко пъти водичка, ако са с температура и един път мляко на Андреа, понеже не вечеря и беше гладна, но буквално на пръстите на ръката ми се броят тези случаи.
Има деца, с които е почти невъзможно горното, но аз поне докато не съм опитала всаичко не бих се отказала. То зависи и колко ти е належащо де. Мен като ме събудят не мога сума ти време да заспя, някой хора нямат такъв проблем.