0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част VI
« Отговор #400 -: Септември 05, 2012, 12:09:39 pm »
Докторе на моя синковец пак му се възпали чурката. Буквално за един час се зачерви, поду и изтече гной(измих го и стоя без памперс през този период, че нямаше нищо уж като поотворих да видя). Започнах да мажа с гентамицин и има съществено подобрение, но ми се струва, че го боли като пиша(прави странни стойки и пищи), педиатъра препоръча да пуснем стерилна урина, но чак в понеделник(тук са почивни дни от утре).  Не е ли много късно? Предполагам, че заради гентамицина, а и него до кога да го мажа? 5 дни каза предния път уролога, сега педиатъра настоя да не ходим?
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #401 -: Септември 06, 2012, 09:01:24 am »
Криси който беше с гнойна ангина и изпи два АБ-Ксимебак и Клацид за 10 дни преди месец,сега пак е на АБ само,че Оспамокс.Т 37,2-3 и силно зачервено гърло.

Какво да го му давам не това детенце,нещо за подсилване на имунитета ли какво?Та то за 1м. това е 3-ти АБ
« Отговор #402 -: Септември 06, 2012, 13:06:28 pm »
бина,аз цял живот съм с ангини-гнойни.Сга синът ми също,личната ни изписа Тонзилотрен и ангин-хил.Давам винаги когато усетя че започва да кашля или някаква промяна.Може да се дават по цял месец.По принцип не разбрах на 1месец ли е детето?Защото ако е толкова мъничко то така или иначе не се среща с други деца ,ако давате Ам го топлете ,вода също леко затоплена ,всичко да е идеално чисто защото е възможно и да ги прави от бактерии или вируси.Успех.
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #403 -: Септември 06, 2012, 14:51:28 pm »
Нито антибиограма е правена нито гърлен секрет,Кръвните са добре,Аз това се чудя какво мога да направя аз за да спра тази серия от заболявания.
На 1г.и 2м. е не кашля,днес и Т няма.
За Тонзилотрена не е ли малък,иначе съм чувала че помага
« Отговор #404 -: Септември 06, 2012, 15:25:50 pm »
Тонзилотрена е наистина много добър и помага ,поне при нас ,а сливиците на синът ми са огромни и почти винаги когато го погледнат зачервени.Ние го ползваме от 10м възраст с рецепта от педиатъра.
*
« Отговор #405 -: Септември 06, 2012, 23:04:03 pm »
Аз ,ще ме извинявате, ама нещо не разбрах. Този ректален диазепам се използва при висока температура, темп.гърч, или нещо друго?

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #406 -: Септември 06, 2012, 23:06:57 pm »
Аз ,ще ме извинявате, ама нещо не разбрах. Този ректален диазепам се използва при висока температура, темп.гърч, или нещо друго?
при гърч, понеже не можеш да му дадеш нещо в устата, а не сте в болница да има система във вената, в която да се сложи венозно.

*
« Отговор #407 -: Септември 09, 2012, 05:17:09 am »
Бих искала да попитам Доктора, кога е нормално да се затвори фонтанелата напълно? Питам, защото моето момче е на почти 14 месеца, фонтанелата му е колкото върха на показалеца ми и имам чувството, че е така от доста време. Да допълня, че той се роди с много голяма фонтанела, но си мисля, че трябва да се затваря вече. БГ педиатърката ми каза, че се затваря до 18-20 месеца, ама аз и нямам вяра и затова пак питам. Дали има връзка, че детето още не е проходило?
Ще се радвам, ако и другите мами споделят мнение.
Благодаря
*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #408 -: Септември 09, 2012, 06:35:28 am »
БГ педиатърката ми каза, че се затваря до 18-20 месеца, ама аз и нямам вяра и затова пак питам.
Правилно ти е казала, а и сама можеш да си откриеш отговора по интернета, че да не позлваме доктора като енциклопедия :-).

Извини ме, ама защо си водиш детето там, ако дори и нямаш вяра, че знае кога се затварят фонтанелите? Тук непрекъснато чета подобни изказвания. Аз разбирмам човек да не вярва на това дали всично необходимо е направено, но непрекъснато има хора, които не вярват на лекарите си за елементарни неща, но си ходят при тях. Ми аз не мога да си представя, че ще си водя детето при педиатър, който не мисля, че знае дори как протича развитието на децата. Фонтанелите си се затварят еднакво от как свят светува, та предполагам, че сигурно още първите медици са ги знаели тези факти ;-)
« Последна редакция: Септември 09, 2012, 06:38:03 am от Bobbie »

*
« Отговор #409 -: Септември 09, 2012, 14:56:53 pm »
при гърч, понеже не можеш да му дадеш нещо в устата, а не сте в болница да има система във вената, в която да се сложи венозно.
Значи Боби, ако мога да си го закупя от някъде и не дай си Боже детето получи темп.гърч мога да му го поставя. Ако се продава свободно бих могла да ми го донесат от Англия или Гърция

« Отговор #410 -: Септември 09, 2012, 16:58:47 pm »
Иванита, не съм запозната с ректалния диазепам, защото не сме ползвали. На нас от болницата ни дадоха ампула с много точни указания какво да се прави. По моему ти трябва съвет и назначение от лекар, дори от някъде да ти го доставят.
И дори да се случи гърч, диазепама се прилага при продължителен такъв. Изрично ми го казаха, ако продължи над 3 мин - тогава.
*
« Отговор #411 -: Септември 09, 2012, 18:46:22 pm »
БГ педиатърката ми каза, че се затваря до 18-20 месеца, ама аз и нямам вяра и затова пак питам.
Правилно ти е казала, а и сама можеш да си откриеш отговора по интернета, че да не позлваме доктора като енциклопедия :-).

Извини ме, ама защо си водиш детето там, ако дори и нямаш вяра, че знае кога се затварят фонтанелите? Тук непрекъснато чета подобни изказвания. Аз разбирмам човек да не вярва на това дали всично необходимо е направено, но непрекъснато има хора, които не вярват на лекарите си за елементарни неща, но си ходят при тях. Ми аз не мога да си представя, че ще си водя детето при педиатър, който не мисля, че знае дори как протича развитието на децата. Фонтанелите си се затварят еднакво от как свят светува, та предполагам, че сигурно още първите медици са ги знаели тези факти ;-)

Bobbie, вече не водя детето си при тази педиатърка. Сигурно си запозната със ситуацията в БГ, колко трудно се намира свестен педиатър и след като първата и втората си "оставиха ръцетете", след като известен детски хирург искаше да оперира сина ми без причина, само за пари и след като един много известен невролог остави баща ми почти да умре, НЯМАМ вяра на никакъв БГ доктор, дори за такова просто нещо като фонтанелата.
Останала съм с впечатление, че Дорктора отговаря на всякакви въпроси на разтревожени родители, ако все пак това е форум само за температури, гърчове, инфекции и антибиотици - просто кажете.
*
« Отговор #412 -: Септември 09, 2012, 19:24:07 pm »
ivanita, остави я тази работа с диазепама. Не става току-така да се слага диазепам. Има си строги индикации при които се поставя и това със сигурност не е първи температурен гърч.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #413 -: Септември 09, 2012, 21:40:54 pm »
.
« Последна редакция: Септември 09, 2012, 21:44:04 pm от elle22 »
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #414 -: Септември 09, 2012, 21:43:35 pm »
ivanita, остави я тази работа с диазепама. Не става току-така да се слага диазепам.

Напълно подкрепям. Неслучайно се изисква специална рецепта за него.
*
« Отговор #415 -: Септември 09, 2012, 21:45:23 pm »
Да, бе аз само попитах. Като се знам каква съм паника, то аз ще съм припаднала преди да направя каквото и да е. :-)
Дано не се случва на никой

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #416 -: Септември 09, 2012, 23:01:09 pm »

Иванита и аз така мисля. Не се слага такова лекаство ей така по твоя си преценка. Само лекар може да каже дали и кога да се дава.

Останала съм с впечатление, че Дорктора отговаря на всякакви въпроси на разтревожени родители, ако все пак това е форум само за температури, гърчове, инфекции и антибиотици - просто кажете.
Аз не мога да казвам за какво е форума, аз си говоря от мое име какво аз мисля. докторът отговоря, но според мен неговото време е по-ценно от това да ти пише някава енклопедична информация каква е нормата. Ми извини ме, ама отнема секунди да напишеш „фонтанела“ в Гугъл и да го видиш.  Ако да речем сте извън норма и не вярваш на преценката на педиатъра е съвсем друго.

*
« Отговор #417 -: Септември 09, 2012, 23:55:27 pm »
Да, смятам, че има нещо обезпокоително, затова питам Доктора, след като проверих в гугъл. Посещението ни при настоящия педиатър е след доста месеци.
Смятам, че съм достатъчно разумна, да не занимавам хората с проблемите си, ако мога да ги разреша. Ако не мога, питам, човек на когото вярвам. Той ако има време ще ми отговори, ако няма - няма. Не разбирам защо трябва да се влиза в излишни полемики...
Темата, доколкото виждам е "Помагаме си взаимно", а не "Уперекваме се поединично"
*
« Отговор #418 -: Септември 10, 2012, 00:20:22 am »
orchidblossom, на моя син се затвори фонтанелата след годинка и половина, но не помня точно кога. Между година и половина и две беше. Определено и аз бях притеснена като теб. Педиатърката ми обаче - не. Уточнявам, че живея извън Бг.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #419 -: Септември 10, 2012, 09:18:37 am »
Иванита, няма място за паника, децата ни имат нужда от нас и в тези моменти трябва да сме най-силни. Честно казано, аз и за себе си на знам как ше реагирам, но общо взето аз се стягам и чак след като е минало страшното се отпускам. Онзи ден Андреа се задави и започна да става тъмно червена, а мъжа ми седи до нея и я гледа. За секунди я откачих от столчето, обърнах по корем върху ръката си и потупах по гърба докато изплю на каквото се давеше. А той нашият чакал да види какво щяло да стане. Бе тя си сменя цветовете, той чакал. За няколко секунди, ама ми изправи косата. Представям си как щях да съм, ако беше нещо по-дълго, както са гърчовете. Сигурно като отмине и ще рухна.

За гърча- дано не се случва на никого, но ако се случи по-добре човек да е подготвен какво да прави. Ето тук малко инфо какаво да се прави (което е общо взето почти нищо) http://namama.bg/article-temperaturen-gurch/82

П.П.
...затова питам Доктора, след като проверих в гугъл.
Разбирам  - и на Гугъл не вярваш :-).