0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За изследванията преди ИКСИ
« -: Юни 19, 2006, 13:49:16 pm »
Здравейте момичета. От написаното във всички форуми, оставам с впечатление че повечето имунологични и генетични изследвания се правят след първият неуспех.
НЕ е ли добре да се направят преди това? При всички случай повече информация ще е от полза и за лекарския екип!
*
« Отговор #1 -: Юни 19, 2006, 13:56:40 pm »
Според мен е добре да се напрвят преди такава скъпа процедура.
За съжаление трябва да попаднеш и на подходящ екип да ги направи.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Юни 19, 2006, 14:43:30 pm »
Според мен е логично първо да се прегледат нещата и тогава да се пристъпва към съществената част и немога да си обясня защо практиката не е такава. Същия вьпрос съм си го задавала и аз
Re: За изследванията преди ИКСИ
« Отговор #3 -: Юни 19, 2006, 15:34:09 pm »
Габи, аз си ги направих след 1-то неуспешно ин витро. Лично моя инициатива. Аз също мисля, че трябва да се правят предварително. Процедурата е достатъчно скъпа, така че цената на тези изследвания се преживява. Още повече, може да ти спести някой и друг опит.
*
« Отговор #4 -: Юни 19, 2006, 22:24:05 pm »
Коте, а какви точно изследвания си направи?
« Отговор #5 -: Юни 20, 2006, 09:23:43 am »
Цитат на: gabi
Коте, а какви точно изследвания си направи?

Имунологични, ДНК анализ, генетични.  Направихме ги при Доц. Конова в Плевен (един невероятен лекар и човек).  Не направихме само хормонални (TAT, MAT и другите) и полови хормони, защото редовно си ги следя в София. Не знам дали ще се идентифицира някакъв проблем - резултатите още не са готови. Но мисля, че трябва да направя всичко, което зависи от мен, а пък каквото трябва да стане - ще стане.
*
« Отговор #6 -: Юни 20, 2006, 11:17:54 am »
Котаранке и на двамата ли направихте тези изследвания или само на теб? Аз съм след второ неуспешно икси и мисля, че е вече крайно наложително да пуснем и ние такива изследвания! Би ли споделила мила горе долу колко струва това изследване? :balk_113:
*
« Отговор #7 -: Юни 20, 2006, 11:23:33 am »
Фейт, ние също ги правихме в Плевен. От имунологичните на мъжа ми му правиха само Антиспермални антитела, а от генетичните - всички, които и на мен.
Аз правих Антиспермални и антифосфолипидни, в София си бях правила НК клетките и не се наложи да ги повтаряме.
Всичко ни излезе 285 лв. (120 лв. имунологични и 165 лв. генетичните).
Съжалявам, че не ги напрвих в Плевен още преди ИКСИ-то. Оказа се, че в София Антиспермалните и Антифосфолипидните не са били изследвани много коректно и резултатите са ме подвели.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #8 -: Юни 20, 2006, 11:37:57 am »
Благодаря, Уайт!!! Ще видим може и ние да се ориентираме към Плевен.
« Отговор #9 -: Юни 20, 2006, 11:49:20 am »
Faith, имунологичните само на мен. Нямам спомен обаче какво точно ми пусна доц. Конова  :bonk:  (със сигурност NK клетки, антифосфолипидните и още разни). Ако те интересува конкретно, в петък трябва да са готови  резултатите и мога да ти пиша кои точно са били. По принцип доц. Конова назначава изследванията в зависимост от конкретния случай. Цената беше около 100 лева. Генетичните - ДНК анализ на мен, хромозомни и на двамата (около 160 - 165 лева).
*
« Отговор #10 -: Юни 20, 2006, 11:51:38 am »
Мда, добре, че го има Зачатие, и форума. За да си самоназначаваме по някое и друго изследване...
Аз също по моя инициатива се свързах с доц. Конова и я помолих да ми назначи всички възможни изследвания, които имат пряко отношение към успеха от инвитрото.

« Отговор #11 -: Юни 20, 2006, 11:52:58 am »
Цитат на: white
..Оказа се, че в София Антиспермалните и Антифосфолипидните не са били изследвани много коректно и резултатите са ме подвели.

Къде в София са изследвани? Аз правих контрола на едно антитяло в София и излезе в норма та сега се чудя да не е било напразно
*
« Отговор #12 -: Юни 20, 2006, 11:57:57 am »
Maialen, правих ги при Стаменов, но изследванията са от Александровска болница. При мен беше само скрининг панел на антителата и резултатите са само + или -, нямат стойности. В Плевен всяко от тях има резултат (цифра) и референтни стойности.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #13 -: Юни 20, 2006, 12:17:06 pm »
Това са изследванията , които съм правила и са ми искани при опитите .
Естрадиол , LH , FSH ,Progesteron , Prolaktin , Thyroid hormone , DHEA-sulfate ,Testosteron , Androstenedion , пълна кръвна картина-НВ ,RBC,hc,WBC
TSH ,T4

Урея , Микоплазма , Хламидия , HIV ,CMV - цитомегал вирус ,хепатит В и С , рубеола , токсоплазмоза

отделно генетични и имунологични
*
« Отговор #14 -: Юни 20, 2006, 12:20:35 pm »
Цитат на: Kotaranka
Faith, имунологичните само на мен. Нямам спомен обаче какво точно ми пусна доц. Конова  :bonk:  (със сигурност NK клетки, антифосфолипидните и още разни). Ако те интересува конкретно, в петък трябва да са готови  резултатите и мога да ти пиша кои точно са били. По принцип доц. Конова назначава изследванията в зависимост от конкретния случай. Цената беше около 100 лева. Генетичните - ДНК анализ на мен, хромозомни и на двамата (около 160 - 165 лева).
Само ако не те затруднявам, понеже съм още много боса в имунологията и генетиката :balk_600:
*
« Отговор #15 -: Юни 20, 2006, 12:26:50 pm »
gesiges, изтрии си дублираните съобщения и прочети това:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4841

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #16 -: Юни 20, 2006, 12:28:18 pm »
Извинете излизаше ми като грешка и затова изпращах толкова пъти .
*
« Отговор #17 -: Юни 20, 2006, 12:29:34 pm »
Няма проблем, нали затова си помагаме. :love:

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #18 -: Юни 20, 2006, 12:44:51 pm »
[/quote] Само ако не те затруднявам, понеже съм още много боса в имунологията и генетиката :balk_600:[/quote]

Аз съм и боса и гола  :lol:  Дано не ми се налага да навлизам в детайли, ама ще видим.
« Отговор #19 -: Юни 20, 2006, 12:52:24 pm »
Цитат на: white
Maialen, правих ги при Стаменов, но изследванията са от Александровска болница. При мен беше само скрининг панел на антителата и резултатите са само + или -, нямат стойности. В Плевен всяко от тях има резултат (цифра) и референтни стойности.

Благодаря!
Аз правих контролата при Балева и за това питам  :wink: