Влизам да мрънкам и предварително моля за извинение, ама имам нужда да си го излея някъде.
Този "майстор" дето ми прави банята на село - ми съкрати живота с месец поне и от два дни съм с уж безпричинно главоболие, ама то какво ти безпричинно, то от нерви ме цепи глава и просто от безсилие ми идва вече да се пукна откъм гърба.
И този същия екземпляр, взел да ми обяснява каква била скапана държавата, хората в нея, на всичко кусур намира...пък себе си и "трудовата си дейност" - не ги вижда. Ами да, скапана ни е държавата, понеже доста хора в нея "работят" като него самия. То е просто и логично, ама то като си тъп - няма как да ти хрумне нали. Въпреки уговрка за 9ч. - редовно се идва на работа след 10.30ч., пък пие кафе, пък се почесва, пък къде обяд се захваща да върши нещо. Никакво подбутване и подканяне не го трогва - почес, почес, абе все едно на теле говоря. Направи елементарна грешка при реденето на плочките и освен кофти визуален ефект, ме набута с още два квадрата плочки, за да му поправям тъпотиите. Реакцията - ожали се как се прецакал и сега колкоооо много работа си отворил по този повод...
Пък, че аз още 2 дни ще го прескачам и, че летят едни пари за глупости - няяяя проблем бе. Няма и 3 часа след тази изцепка - откърти емайла на чисто новичкито обзавеждане за баня, точно докато настоятелно му казвах: "внимавай, по-леко, ще го потрошиш". Реакцията - уффф да му еба майката, бе карай ще го лепнем с малко силиконче. Ми да, що да не, аз затова се ръснах за керамика с 10 години гаранция, че да ми е лепена със силиконче още преди да съм я ползвала. То е логично все пак, а и "да не ми е уруки". Ден пореден, не съм в къщата, вечерта гледам какво е сътворил цял ден и съм
Броя, смятам - 10 плочки налепени - ни повече, ни по-малко. Беше ми бедно въображението да предположа "защо така", но на другия ден получих отговор и без да питам. Естествено, пак във вид на самосъжаление: "Уххх вчера хич не ми беше ден. Лепя, лепя, а един кабел все ми се мота и го бутам и като налепих стената се сетих, че това е кабела за бойлера, че пак отлепях всичко, че кабел слагах наново. Направо се убих!!!" За протокола - в банята има точно 3 кабела, не са 30, че нещо да се объркаш чаааак пък толкова. Освен ако не си идиот де. Вече ми идваше да плюя отрова от яд и да го изгоня тоя, ама стиснах зъби и си викам: "още малко остана, пък и друг да дойде - може и по-зле да е". Мина и този ден, /за мен 7-и пореден без тоалетна/, издивявам тотално и давам зор, удряйки на обяснения, че няма кой да ми гледа малкия, че без тоалетна все пак толкова време и пр. дано се трогне. "Еми и той искал по-бързо, ама то бавно ставало" и продължава да се подмотква и почесва, аз се замислих къде държим голямата брадва...
Ден пореден, почти 12ч., онзи звъни с репликата: "Днес не ме чакай, че снощи много се напихме". Идваше ми вместо кафе да стана и да дрънна и аз едно. ГОЛЯМО! Днес вече тоалетната ми беше обещана, тръпна все едно някой ще ми подарява "Порше", често ходя да го наглеждам - споко съм, има мегдан да стане. Към 19ч. небрежно ми се казва, че имам тоалетна, ама вода нЕма, понеже нямало мека връзка и по това време няма откъде да се купи вече. Та с цялата си наглост - опитва да изкара мен виновна, понеже аз не съм била купила... Интересно с парите, които съм му дала за материали какво прави и защо "майстора" не се е сетил за тази част, ми аз трябвало. Одеве на тръгване му напомням да купи утре хънтър за тавана - той ме гледа невярващо и ми вика: "Ама и хънтър ли ще слагаш?" Казвам, че да, нали сме го говорили още в началото, а той ми казва: "Еми знам ли, може да си се отказала..." хахахах. И като не съм казвала, че се отказвам, защо пък това го приема за по-вероятно от вече договореното - за мен остава пълна мистерия. Та като го върнах - яко се разсмърдя, че сега пък трябвало да взима размери и да смята. Бре каква мъка е това и то нямаща никаква пряка връзка със служебните му ангажименти.
Реакция все едно го накарах да ми измие чиниите и да ми простре прането, докато врътне една мусака. Вече ме е страх утре какво ще е...
Обаче все повече се убеждавам, че в България сме на този хал всички, точно защото повечето ни сънъродници си гледат задълженията по гореописания начин. Но пък очакват и държат околните да са коректни към тях персонално нали. Идея, че и те трябва да бъдат такива - нула.