Чета ви и си мисля сега...колко основателно ненавиждам градинки/паркове/площадки и то открай време. Преди детето и преди даже да пожелая да го имам. Замислих се "защо?". Ами защото на тези места, в България, имам "наложена компания" от 90% простаци и тъпанари на всякаква възраст и от всякакъв пол. Затова предпочитам кафенета. Не защото предпочитам да пия кафе, сок, бира и пр., а защото в кафенето - идиотите са по-малко досадни. Някак там - считат "твоята маса" за "чужда територия", озъптяват си невъзпитаните и агресивни деца поне малко, обикновено са по-хрисими, отколкото биха били на обществено място на което не се плаща. Жалко е, но е факт.
Поради тези причини, миналото лято си го изкарах по кафенетата на Стара Загора с количката. Тази година - скорострелно "емигрирах" на село с детето и докато имам подобни опции - ще ги използвам до дупка. Краткият ми "стаж" по очакване на уж интелигентни родители да се държат като такива и да учат децата си на същото е потресаващ. Омръзна ми /колко скоро
/ да се чувствам неудобно, правейки забележки на чуждо дете на 5 години, което върши простотии пред благия поглед на майка си и същата формално му казва "не така", а на мен: "ми то е дете". Еми хубуууу бе, дете е, ама дете на 5. Това същото дете, скача със засилка 10 метра в басейн с диаметър 1.30 м., в който същевременно се намират 2 бебета на 1,6 и на 1,3 годинки, хлъзга се, рита ги, събаря ги и така 10 пъти. Ми било дете. Дете е, ама не е идиот уж. Като не сгрява от благи забележки - има и по-груби, аре ся да им се невидяло и "мУдерното отглеждане" на деца, че да се избият едно друго та да не накривим на някое "калпака".
Дани като посегне да скубе, или да удря - скачам, карам се и през ръцете съм пляскала. Не може и точка. Няма и две годинки и сгрява. Докато "изръмжа" и прибира ръцете и ми се хили невинно. Обаче...аз го уча така, пък доста родители на принципа: "ми то е дете" и напън няма и да млатят моето и изобщо - ясно ви е.
Засега мога да подбирам средата, ама няма да може безкрайно и ако Дани не се сбие някъде, то майка му ще го направи накрая да се излага на дърти години.
При всички случаи - парковете и градинките ще ги избягвам до дупка. То там и лудите бабки ни обясняват как 4 майки с колички трябвало да станем, защото това било "тяхната скамейка"... Те "ябълките все от някое дърво са паднали" де, та хич не ми е чудно защо така и онака за съжаление.