0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - септември октомври ноември 2012
« Отговор #140 -: Септември 16, 2012, 16:38:17 pm »
daria_66, браво - не се притеснявай, бройката е хубава :) важен е крайният резултат да е  :bfp:
iva17, страхотна бройка  си си отгледала. Имаш много стиснати палчета да се оплодят всичките  :crossfingers:
afrodita279,  хубаво е че са се оплодили всичките :) Обадиха ли ти се вече да каъат как се развиват?

И аз много се вълнувам как протича транфера, първи ще ми е :) Ние сме в Щерев. Ако има момичета там нека споделят. Не са ме предупредили да съм с пълен мехур, но ме викат час по-рано и сигурно ще ми кажат тогава. Сигурно няма да мога да спя тази нощ от вълнение  :countingsheep:

Линаполи, в Щерев протича по друг начен трансфера- отново ти бият обезболяваща инжекция, карат те да се изпишкаш преди трансфера. След това те качват на 2-рия етаж и те трансферират- не прожектират филми и не ти показват нищо на ехографа, дори не гледат на ехограф по време на трансфера.Иначе не боли и нищо не се усеща! Успех!
« Отговор #141 -: Септември 16, 2012, 16:41:49 pm »
Браво момичета, справили сте се повече от отлично!  :lol:

Аз от вчера 3-ти ден на цикъла съм със стимулация. Назначиха ми таблетки Аримидекс 1мг. 2х1 за 5 дни плюс инжекции Fostimon по 3бр. дневно. Някой бил ли е на подобна стимулация? Викат ме отново на преглед на 6-ти ден от цикъла.
FSH-то вчера ми беше 8.11, мисля, че е добре, нали?
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #142 -: Септември 16, 2012, 17:06:50 pm »
papa2011, аз съм била с такава стимулация, само че с меногон, вместо фостимон. Сега просто в клиниката няма меногон, иначе то все тая кое от двете ще е. Аз направих 7-8 фоликула, но с различни размери, на финала имах две яйцеклетки. Станаха много добри ембриони според док. Стискам палци това да е твоят опит  :bighug:

П.П. Сега видях, че в бг мама си писала  :lol: Отговаряме си с теб и едновременно на различни места :) Там ми беше заето потребителското име и се наложи да се прекръстя :)
« Последна редакция: Септември 16, 2012, 17:14:35 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #143 -: Септември 16, 2012, 17:18:31 pm »
Ива, аз също съм в Надежда. Не са ми се обааждали повече днес,казаха ми утре сутрин да чакам. Дано,дано се делят! Нямам търпение вече :):):) Мен докторът ме предупреди,че ще ми върне макс. 2, защото се притеснява от многоплодна. Иска да замразим останалите (ако са ок,де)...Мен също ме предупредиха за пълния мехур, но ще го преживеем.  osi_9
« Отговор #144 -: Септември 16, 2012, 17:35:43 pm »
Браво Иве страхотна броика си отгледала.
« Отговор #145 -: Септември 16, 2012, 18:04:27 pm »
Благодаря за отговора deizi_83 :)
А защо има такава разлика на трансфера в различните клиники? Дали това, че в Надежда гледат на ехограф къде поставят "капката" дава по-добри резултати? И каква роля играе пълния мехур в случая? Доста се пообърках и се притесних  :balk_160:
papa2011, желая ти много късмет със стимулацията!

« Отговор #146 -: Септември 16, 2012, 18:24:35 pm »
И каква роля играе пълния мехур в случая? Доста се пообърках и се притесних  :balk_160:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=668&Itemid=26
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #147 -: Септември 16, 2012, 18:57:38 pm »
Ох, аз прочетох доста статии и се шашнах съвсем  8O Навсякъде пише, че шансът за успешна бременност е много по-голям при ембриотрансфер под ултразвуков контрол. Знам колко е важно доверието в лекаря, но аз определено вече се настроих негативно  :balk_153:

*

iva17

• 915
« Отговор #148 -: Септември 16, 2012, 19:04:18 pm »
linapoli, съжалявам, ако съм те притеснила, вместо да помогна. Но просто описах как се прави трансфера в моята клиниката. Това, което знам, е че пълният пикочен мехур улеснява визуалният контрол на ултразвука, а също така помага по някакъв начин за позиционирането на матката. Но всяка клиника си има собствена практика, така че не го мисли, а се отпусни и се радвай на срещата ти с ембриончетата. Стискам ти палци  :goodluck:

Ето още инфо от библиотеката на Зачатие: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=861&Itemid=31
« Последна редакция: Септември 16, 2012, 19:23:19 pm от iva17 »
« Отговор #149 -: Септември 16, 2012, 19:29:47 pm »
И аз мисля,че може във всяка една клиника методите да са различни, но това не значи, че специалистите не знаят какво правят- всеки възприема определен подход и съм сигурна,че ако ги попиташ, ще ти обяснят подробно предимствата. Само позитивни чувства за този прекрасен момент:)))
*
« Отговор #150 -: Септември 16, 2012, 20:25:18 pm »
Papa2011, желая ти много късмет, тази процедурата да е твоята  :goodluck:

« Отговор #151 -: Септември 16, 2012, 21:43:41 pm »
записвам се и аз. ноември ми предстои 3 опит ин витро. преди това имам 3 инсеминации и поне още 6/7 стимулации в началото на опитите ни като ни казваха кога е момента да опитваме. Всеки път шанса ни бил голям...но уви нито един път до сега не се получи. Ембрионите са ни винаги с фрагментации. след 2 месеца ставам на 39 год и съм много притеснена от поредицата неуспешни опити. с неизяснен стерилитет сме.
*
« Отговор #152 -: Септември 16, 2012, 22:04:57 pm »
Момичета, трансферът, при който забременях със сина ми, беше на празен пикочен мехур. Не се шашкайте чак толкова!

Успех на всички!

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #153 -: Септември 16, 2012, 22:14:05 pm »
И при мен беше на празен мехур. Нека не мислим, че при толкова зор, точно накрая лекарите НИ ще си позволят да оставят магарето в калта..Нека им имаме повече доверие!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #154 -: Септември 17, 2012, 07:51:02 am »
Здравейте момичета! Един ден не съм влизала и е заваляло дъжд от хубави новини. :D
daria_66,iva17,linapoli ,afrodita279 ,todorovaaa на всички ви предстои трансфер,най-хубавата част,пожелавам ви всичко да мине леко и вашите ембриончета да си останат на топличко за 9 месеца,а после и едни хубави бебчета :bighug: :bighug:
papa2011 ,успех,този път ще стане :crossfingers: :crossfingers:

*

iva17

• 915
« Отговор #155 -: Септември 17, 2012, 10:39:45 am »
Момичета, преди малко ми звъннаха ембриолозите. 11 яйцеклетки са се оплодили - 2 с ин витро, останалите с ИКСИ. Сега дано и се развиват добре :)
*
« Отговор #156 -: Септември 17, 2012, 10:43:28 am »
iva17, много хубава бройка  :D
Понеже има много пункции тези дни, да не пропусна някое момиче... На всички в темичката желая успешни процедури с поне един пухкав и ревлив финал  :D
*
« Отговор #157 -: Септември 17, 2012, 10:47:36 am »
Iva17 и моят опит този път май ще бъде комбиниран,защото при предишният от 12 яйцеклетки се бяха оплодили само 4 като 2 от тях бяха горе долу добри за трансфер.
Пожелавам ти да станат хубави ембриончета.

*

iva17

• 915
« Отговор #158 -: Септември 17, 2012, 10:53:22 am »
amanda, при мен за първи път е комбиниран. Честно казано с оплождането и развитието на ембрионите до сега не сме имали проблем, независимо дали са с класическо ин витро или с ИКСИ. Явно така са решил този път. Д-р Стаменов смята че при мен проблемът е в имплантацията и казва, че ембрионите ни винаги са добри, така че не е в тях причината. Моля се този път да е намерил начин за спряване с проблема, че вече не искам да си мисля кой по ред опит ми е това...
*
« Отговор #159 -: Септември 17, 2012, 11:15:07 am »
Iva17, ти си отличничка!  :crossfingers: Продължавам да стискам палци!