0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #200 -: Септември 18, 2012, 12:41:40 pm »
 zuzenceto браво пораснали сте,още ще растете,браво че всичко е наред, blue_sky ,аз пък за цветния прашец съм чела че не е хубаво за бременни,защото може да се появи алергия,на кой да се вярва незнам,но знам едно,че не се ли прекалява и всичко по малко е безопасно,и за храната е така..)))Ленено семе наистина си доста полезно,едни доктори го преглагат други не..)))
« Отговор #201 -: Септември 18, 2012, 14:03:03 pm »
Здравейте момичета! Доста сте пописали, ще се върна да чета. Аз вчера бях на преглед и се вкиснах  :? Нито плацента узрява, нито малката слязла в родовия канал, нито една контракция  :( Вече започвам да се притеснявам. В петък съм на магарето да ме огледа дали ми е омекнала шийката на матката.Доки каза да подскачам. Сега като наготвя, почвам да скачам на място, дано пък нещо стане вече  :?
« Отговор #202 -: Септември 18, 2012, 14:32:55 pm »
Имам един въпрос, може би не е за тази тема, но не знам къде да го задам  :oops: Някой да е раждал при д-р Ковачев в АГ Варна? Сигурно е късно да се чудя къде да раждам, но...четох разни неща за ВИП етажа в АГ и нещо започвам да се колебая. Иначе досега ходя на преглед всеки месец при него. Може би излишно се притеснявам

Здравей, аз родих през февруари при Ковачев, близнаци, секцио. Ковачев е много добър специалист според мен (изкарах много тежка бременност). Не съм била на ВИП етажа. Родих на вторият след което ме качиха на пети етаж. Условията са добри, в реанимация леглата са нови, а отделението на пети етаж е след ремонт. Платих си за избор на екип и съм си закупила консумативите.
*
« Отговор #203 -: Септември 18, 2012, 15:23:19 pm »
Много ти благодаря, паяче  :) олекна ми. Аз съм си решила да раждам при него още от самото начало, но след много приказки от приятелки и познати се разколебах за момент

*
« Отговор #204 -: Септември 18, 2012, 16:31:08 pm »
Сега като наготвя, почвам да скачам на място, дано пък нещо стане вече  :?
Това хич не ми се струва здравословно. Може да доведе до отлепване на плацентата!
Най-добре наблегни на дългите разходки, секс, разходки...
При мен на прегледа ден преди да родя нямаше абсолютно никакви индикации, че нещо ще се случи. Шийката беше назад, запазена около 1.5 см, твърда. Бебето беше високо.
През нощта ми започнаха контракциите (през 30 мин). В 6 ч. следобяд бях с контракции на 5 мин. Шийката си беше все така назад, бебето високо. Слезе в родовия канал в 20.30 ч. и след 1 ч. 15 мин. го гушках. :D
Имаш все пак още 8 дни до термин. Опитай се да си спокойна и говори на бебето. Те си знаят работата. :wink:
Стискам палци за изненадващо бързо и леко раждане. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #205 -: Септември 18, 2012, 16:43:05 pm »
Момичета, имам питане относно резултати от кръвна картина, но не успях да открия друго място където да попитам.

Кръвна картина

Хемоглобин    124    g/l    120.00    160.00
Еритроцити    4,16    10^12/l 4.20    5.40
Левкоцити    9,62    10^9/l    3.50    10.50
Хематокрит    0,38    l/l    0.37    0.47
Тромбоцити    362    10^9/l    150.00    400.00
MCV    91    fl    85.00    95.00
MCH    30,4    pg    27.00    32.00
MCHC    335    g/l    320.00    360.00
Скорост на утаяване на еритроцитите (СУЕ)24 mm/h - 15.00

Притесняват ме еритроцитите и СУЕ-то. До сега не съм имала проблем при това изследване. Всяко година си правя контролни изследвания на кръв, урина, кардиолог и т.н. и до сега не съм имала проблем. Чета, че отклоненията могат да се дължат на бременност и се надявам да е от нея :)

Благодаря ви.

П.П. Резултатът от токсоплазмозата е отрицателен, а при урината всичко е в норми.

*
« Отговор #206 -: Септември 18, 2012, 16:59:38 pm »
За СУЕ сме коментирали десетки пъти, че е завишена при бременни и въобще не трябва да се изследва. Може да достигне дори трицифрена стойност, без това да е свързано с проблем.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лилия13

• 360
« Отговор #207 -: Септември 18, 2012, 17:15:06 pm »
 zuzenceto ,от това по добри изследвания незнам,какво те притеснява,СУЕ наистина не се излседва ,защо го изследваш се чудя..)))
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #208 -: Септември 18, 2012, 18:10:57 pm »
Кармен, абсолютно съм съгласна с Уайт, че това със скачането не е много добра идея.. :wink: Имаше нещо за чай от малини, разходки и секс, както и тя те е посъветвала...
Нямаш обаче, място за притеснение...Разбирам те чисто човешки, че вече ти е омръзнало, че ти тежи и прочие, но в крайна сметка, бременността физиологично трае 40 седмици /мама Уайт самата, роди ден преди термина/, а понякога първескините преносват малко..Не ни се иска, ама е така...Успокой се и се въоръжи с търпение, то ти края на Дунав-а го стигна вече!  :) :bighug: :bighug: :bighug:
Стискам ти палци вече да се случват нещата!  :)

zuzenceto Случва се, левкоцитите и СУЕ-то да се увеличат, а еритроцитите да намалеят, но е най-добре да обсъдиш резултатите си с доктор.  :)
« Последна редакция: Септември 18, 2012, 18:13:56 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

« Отговор #209 -: Септември 18, 2012, 19:02:43 pm »
Момичета благодаря ви за отговорите. ПКК с включено СУЕ е пусната от АГ-то. И аз нямам представа защо ми го е пуснала. В понеделник ще коментирам резултатите и с нея, пък да видим, тя какво ще каже.

« Отговор #210 -: Септември 18, 2012, 20:20:14 pm »
Буболина, Уайт, благодаря ви!  :wink: Малко по-спокойна се почувстах. Това, което ме притесни е, че доки каза-плацентата дори не е тръгнала да зрее, а вече съм в 39 седмица. Това ме притеснява, да не кажат накрая секцио  :( Да, имам още време. ще се разхождам повече, ще натискам милото по ъглите, че нещо ми бяга по тъча напоследък  8) А една контракция нямам....Предпочитам дълго и болезнено естествено раждане, отколкото операция! Благодаря ви!
*
« Отговор #211 -: Септември 18, 2012, 20:45:16 pm »
karmen-kosara, приеми, че е нормално да преносиш с първо бебе. Направи си план за идните две седмици, за да си заета с нещо всеки ден, и дано не го изпълниш. :lol:

И ако съвсем ти додее, има много по-лоши варианти да си чакаш раждането. Помисли за бременните, които лежат продължително време за задържане - нямат свободата да се движат, да се разхождат и да разнообразят лежането. Или пък за бременните, които работят докрая - аз нямах възможност да спра работа, защото това щеше да ми изяде дни от краткия отпуск по майчинство, затова работих до последно, спрях в 7 вечерта, един час преди да вляза в болница за предизвикване на раждането.

И спи, спи, спи колкото и когато ти падне. :D

Леко раждане и здрави бебета на всички.
*
« Отговор #212 -: Септември 18, 2012, 22:47:06 pm »
Лилия, то и аз не знам вече. Уж четох, но не видях нищо подобно. Прати ми го, ако го намериш, моля те!

« Отговор #213 -: Септември 18, 2012, 23:54:47 pm »
.Предпочитам дълго и болезнено естествено раждане, отколкото операция! Благодаря ви!

:DНе знаеш какво говориш. Имаш ли база за сравнение???

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #214 -: Септември 19, 2012, 06:49:15 am »
Лилия, то и аз не знам вече. Уж четох, но не видях нищо подобно. Прати ми го, ако го намериш, моля те!
Блу, ако позволиш да се намеся...четох из разни чуждестранни сайтове за ефекта на цветния прашец и мненията в общи линии са, че тъй като НЕ Е възможно да се изследват деликатните групи като бременни и малки деца за странични ефекти от приема, се приема, че може и да не е толкова безобиден за тях. Един вид, всяка майка да си прецени и носи риска...Само тук се споменава, че е мощен стимулатор и по тази причина е хубаво да се избягва от бременни...http://www.livestrong.com/article/364073-bee-pollen-pregnancy/
Кармен мила, никой няма да те остави да преносиш много, ще ти предизвикат раждане в краен случай и то не е нужно да е секцио / мисля, че се пуска система с окситоцин/, така че, не се самонавивай така! Аз съм сигурна, че ще те изненадат когато най-малко очакваш! /пък и нали таткото я беше поръчал около 20-ти, да е готов с ремонта, изкарай си го на него  :D/   :) :bighug:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #215 -: Септември 19, 2012, 07:13:33 am »
Ей, много ми хареса това с таткото и ремонта!  :lol:
Ние още сме на фаза планиране. Няма да са нужни големи СМР, но правя чертежи на идеите си за нови мебели за спалня. През 2010 г. преустроихме кухнята на детска (остана само нова врата да се сложи), но след спонтанния аборт, мъжът ми я превърна в склад. Сега е обещал да разчисти всичко до края на септември, за да могат да вземат размери хората от мебелната фирма и да я правим на спалня. Сега, когато чакаме две бебчета, там би им било тясно и ще трябва да им преотстъпим сегашната ни спалня (около 18 кв. м).
Още не съм измислила какви креватчета да поръчам да им направят, но вече ми се върти една идея. По-късно ще намеря снимка на тези, дето ми харесаха. Трансформират се от кошара в юношеско легло с бюро и контейнер, който пък преди това може да се ползва за повиване.
Хубав ден от мен, момичета! Сега отивам да видя в какво мога да се побера  :lol:, за да се обличам и да тръгвам за работа.
« Отговор #216 -: Септември 19, 2012, 08:16:31 am »
Добро утро момичета! Много ви благодаря за подкрепата! Златни сте. Просто цапочвам да се притеснявам, въпреки че знам, че никой няма да ме остави да пренося повече от 7 дни. Вярвам на доки.
Извинявам се ако съм станала досадна и мърмореща бременна.
*
« Отговор #217 -: Септември 19, 2012, 09:11:19 am »
И моето раждане беше предизвикано, защото бях преносила. Нормално е да се притесняваш. Все пак ти е за пръв път.

*
« Отговор #218 -: Септември 19, 2012, 09:42:55 am »
Кармен, аз преносих първото си дете с 3 дни. Опитахме да предизвикаме раждането и там ни беше грешката. Стигнах до секцио.
Второто дете така и не тръгна само и на термин направихме спешно секцио, заради влошен мозъчен кръвоток.
Сега бях подготвена с плана за преносване. :wink: Следяхме кръвотоците на 1 седмица.
Родих нормално, без упойки и смятах, че ще боли повече. :lol:

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лилия13

• 360
« Отговор #219 -: Септември 19, 2012, 11:33:05 am »
blue_sky ,Бубулина ти е отговорила много вярно и аз това четох (подобно) като го намеря ще го пусна,не го четох скоро..)))Но знам че не е безобидно..)))То вече незнаем кое да яден и кое не..)))) karmen-kosara ,всичко ще е наред,много е важно спокойствието,както се стекат обстоятелствата не го мисли,доки преценява,щом си се доверила на този лекар,дори и да е секцип не виждам нищо лошо ако се налага,най важното бебето и майката да са добре,няма значение как ..))) В един дуг форум пък спорят за кърменето,колко полезно било ,това онова,е да де всички знаем колко е полезно за бебето,но това не зависи от теб,ако нямаш кърма какво правиш,сестра ми толкова искаш да кърми,купи си помпа за сумати пари и накрая нямаше кърма,какво ли не прави няма и няма ,кърми 20 дена и няма..)))ХУБАВ ДЕН!
« Последна редакция: Септември 19, 2012, 11:35:50 am от лилия13 »