0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #700 -: Октомври 29, 2012, 19:54:13 pm »
Лилия не зная,Теди е написала за бг Селс фор лайф....
« Отговор #701 -: Октомври 29, 2012, 20:10:19 pm »
Лилия,и аз раждах в Селена имат договор.Да в деня на раждането дойде човек от фирмата ,за да вземе пробата.Общата сума е 5200,първо плащаш 1200 и после ,ако пробите са качествени остатъка.За тази сума пазят 25 години,после ако искаш си доплащаш.Прочети отзиви в нета,ако имаш въпроси пиши на лични,ще ти отговоря с радост.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #702 -: Октомври 29, 2012, 20:14:35 pm »
Леле мале,знаех по принцип,че е скъпо,но...а ако са близнаци,тогава сумата дали е двойна?
« Отговор #703 -: Октомври 29, 2012, 20:39:43 pm »
Афродита,наистина е скъпо :?Имало и българска фирма с по ниски цени,ама аз не исках да си правя експерименти.За първата ми щерка нямах възможност,а и преди 11г не бях и чувала :oops:Сега решихме да замразим,аз не съжалявам и за стотинка.За близнаците,не съм много запозната ,но мога да проверя и да ти кажа,върти ми се в главата,че беше почти двойна сумата.Наскоро по телевизията гледах,че вече могат да извлекат стволови клетки и от здрави млечни зъбчета,така че който иска ,а няма възможност сега може да събира и да замрази по късно.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #704 -: Октомври 29, 2012, 20:41:35 pm »
Ние също смятаме да замразим стволови клетки на бебета. Днес си записах координатите на криобиолога. Ще си подготвим въпросите и ще му звънна тогава. Доколкото разбрах от д-р Сигридов, ще ползваме сериозна отстъпка, защото са близнаци. Ще трябва да се уточня и с лекаря, при който ще раждам.
Ако не бъркам са „Биорегенерация” и са към ЦРЗ „Надежда”. Пациентите на клиниката също ползват отстъпка, доколкото разбрах.
« Последна редакция: Октомври 29, 2012, 20:56:00 pm от Bogi »
« Отговор #705 -: Октомври 29, 2012, 21:08:48 pm »
Благодаря,като му дойде времето ще разпитам подробно, но не е малко и май трябва да се мисли отсега...
*
« Отговор #706 -: Октомври 29, 2012, 21:32:32 pm »
TEDI 81 , milena8 ,къде се орентирахте за стволовите клетки,те дават един комлект нали..)))Аз сега ми предстои среща с представител на фирма КРИОСЕЙФ,вие към коп фирма?

И аз раждах в "Селена", клетките ги съхранихме в "Криосейф". Относно комплекта за пробите, казаха ми че екипът ще си носи такъв, а за сигурност - ми изпратиха още е един у дома по куриер. Някакъв техен си "фирмен протокол" предполагам. В операционна си влязох само по една нощничка, кой комплект за клетки са ползвали - нямам идея. Моят комплект съпругът ми го даде на Док и нататък те си се организираха. Самият екип за пробите - също не го видях, само помня че имаше мноооого народ зад един голям стъклен прозорец като лягах на масата. Вероятно хората за клетките са били сред тази групичка.

Обаждаха ми се от фирмата на всеки етап на обработка на пробите, за да ми кажат какви са резултатите. Когато финализираха процедурата - звъннаха и ми казаха кога да чакам сертификата, пратиха го по куриер пак. Нямам забележки към фирмата, пък за "Селена" - ще ми се пак да раждам.  :lol:

П.П. Пожелавам на всички тук лека бременност и успешно раждане! На тези, които ще замразяват стволови клетки - пожелавам никога да не се налага да ги използват /освен за козметични процедури, като им заизтича срокът на годност/  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #707 -: Октомври 29, 2012, 22:11:10 pm »
Мерси на всички,че ми отговорихте,сега като се срещна с представител на фирмата ще кажа повече подробности..)))    Jbrul,благодаря за пожеланията  :bighug: На всчки лека вечер!
« Отговор #708 -: Октомври 29, 2012, 23:59:40 pm »
Здравейте,
Имам един въпрос - при вас лекарят ви ли ви насочи как да раждате /секцио или нормално/ или вие сами си избрахте. Аз съм на 37г. и забременях след второ инвитро. Това е първата ми бременност. Та нито моя док, нито този, който ми води консултацията изказват мнение - да съм си решала сама. Явно за момента, освен възрастта ми, няма други показания, които да накланят везните към секцио, но като не мога да преценя доколко тази ми възраст е определяща.
Ще съм благодарна ако споделите при вас как е?
« Последна редакция: Октомври 30, 2012, 00:36:28 am от pet_nikol »
« Отговор #709 -: Октомври 30, 2012, 00:08:25 am »
Здравей pet_nikol !! Самата ти възраст изобщо не е определяща за това дали да е секцио или нормално, нито пък начина на забременяване е определящ за начина на раждане. Аз съм на 43 и моята доки ми казва, че когато дойде времето се преценява по размер на плода, размер на таз, разположение и пр. други критерии. Така че се преценява като наближи момента. Не се настройвай предварително за нито един от двата варианта. Винаги е по-добре да се ражда нормално, защото това е физиологичен процес, но ако се налага секцио - тогава се прибягва към него. Аз съм раждала преди 20 години нормално и страшно завиждах на другата родилка когато я качиха за секцио. Но е по-сложно е възстановяването след секцио в сравнение с нормалното.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
« Отговор #710 -: Октомври 30, 2012, 00:21:20 am »
pet nikol, коментирахме я тази тема преди няколко страници. Аз мога да повторя какво съм написала, но мисля, че би ти било полезно и мнението на останалите, които се изказаха по темата. Така че, потърси назад!
« Последна редакция: Октомври 30, 2012, 00:33:27 am от blue_sky »

« Отговор #711 -: Октомври 30, 2012, 00:39:34 am »
Благодаря за отговорите, ще поразровя по-обстойно назад :))
*
« Отговор #712 -: Октомври 30, 2012, 00:41:31 am »
Аз съм раждала преди 20 години нормално и страшно завиждах на другата родилка когато я качиха за секцио. Но е по-сложно е възстановяването след секцио в сравнение с нормалното.

Не взимам отношение по въпроса кой вид раждане е за предпочитане. Това определят лекарят, бъдещата родилка и конкретните обстоятелства. Но много моля, да спрете с хвърлянето на обобщения неосновани на нищо в пространството, като болдвания текст. Отдавна не е вярно това, което си написала. Да не казвам, че статистически погледнато - жените родили, чрез секцио при кадърен оператор и с кадърен екип - се възстановяват много по-бързо и добре от естествено раждали жени, а в много случаи - даже няма период на възстановяване дори, аз съм от точно тези примерно ;) Предвид кои са лекарите, при които раждат обичайно момичетата от този форум - точно никакъв проблем не произтича за тях в посока "тежко възстановяване" след секцио.

Иначе - кой както иска да ражда и както може, но да се преценя на база на някакви обективни все пак критерии и на база факти, не на база митове за едно, или друго.

« Отговор #713 -: Октомври 30, 2012, 08:34:43 am »
Уважавам мнението ти Jbrul, но не се опитвай да убеждаваш, че оперативната намеса е по-добра от това, което природата е предвидила!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #714 -: Октомври 30, 2012, 09:06:18 am »
Възстановяването до голяма степен е индивидуален процес и зависи от много обстоятелства. След моето секцио и аз като Jbrul се въстанових супер бързо, на петия ден бях забравила за операцията и след това не съм имала никакви проблеми. Но наистина е важен екипът. При мен опция за нормално раждане никога не е имало, още преди да успея да забременея ми казваха, че ще трябва да раждам секцио, а после имаше още много показатели за това, но ако можех да избера, бих избрала нормалното раждане. Даже сега преди да открият проблемната плацента, си мислех този път да направя така, че да е възможно по-близко до естественото, т.е. да изчакаме бебето да пожелае да се роди и тогава да се направи секциото, но няма как да се случи. най-важното от всичко е на финала да има здрава майка и здраво бебе, всичко друго е подробност.
<br />[link=http:
*
« Отговор #715 -: Октомври 30, 2012, 13:15:22 pm »
Уважавам мнението ти Jbrul, но не се опитвай да убеждаваш, че оперативната намеса е по-добра от това, което природата е предвидила!

Къде моля те виждаш "да убеждавам", че нещо е по-добро от друго нещо?  :lol: Както вероятно забелязваш - немалко количество постове съм написала в този сайт и ти гарантирам, че между тях няма нито един, в който да убеждавам някоя жена да ражда оперативно.
Има предостатъчно разкази на жени родили и по двата начина, специални теми по тези въпроси, в които от първо лице е споделено кое, как е протекло, кой, как и за колко време се е възстановил и дали изобщо е имало от какво да се възстановява. И след естествено раждане и след секцио - съветвам те да ги прочетеш първо и тогава да правиш обобщения.

В предишния си пост - аз се облягам на някакви обективни факти все пак, а именно че в наши дни - изобщо не валидно вече това, което ти си написала за следоперативното възстановяване, изхождайки от спомените си отпреди 20 години. Най-малкото, техниката за извършване на тази операция отдавна е коренно различна, поради което и последващото възстановяване - не е онзи ад и гърч, който ти си видяла навремето. И обезболяването е на друго ниво...изобщо всичко е съвсем различно от онова време за което ти говориш.

И ти направих забележка в предишния си пост, не защото не уважавам теб и мнението ти, а защото считам че когато се изказваме тук по даден въпрос - трябва да го правим отговорно, обективно и стъпвайки върху някакви факти все пак.
На доста от момичетата в тази тема, вероятно ще се наложи да родят оперативано, въпреки личното им желание това да се случи по естествен път. При някои ще е планово секцио, при други - ще се наложи спешно секцио, поради невъзможност раждането да завърши успешно по естествен път, въпреки че е започнало така. Повечето нормални хора, съвсем естествено се страхуват от оперативна намеса /все едно каква/ и е нередно да бъдат допълнително "наплашвани" с "тежките последствия от такава", ако тя все пак им се наложи. Момичетата тук не се страхуват да изтърпят каквото се налага, за да гушнат живи и здрави деца, а страховете им свързани със секциото обикновено са в посока, че после няма да са физически способни и адекватни да се грижат за децата си без чужда помощ. С твоето изказване - ти подклаждаш именно тези им страхове, позовавайки се на какво?

Дано всяко момиче тук роди по начина който желае и да няма от какво да се възстановява после. Живи и здрави майки бебета да има е най-важното!  :D

*
« Отговор #716 -: Октомври 30, 2012, 16:38:38 pm »
Аз съм от жените, които описва Jbrul - готова на всичко, за да си гушна живи и здрави бебетата, хич не си падам по оперативните намеси, но при нас няма да избегнем секциото по редица причини. И определено не съм особено щастлива от мисълта, че заради операцията няма да мога толкова бързо да правя всичко, което е нужно сама, поради което ще ми е нужна помощ. И наистина нямам нужда от това някой да ме психаделясва допълнително. Разясненията за рисковете от лекаря ми са ми напълно достатъчни. Той и без това обяснява доста подробно всичко.
Моето лично мнение е, че изборът трябва да е на лекаря, тъй като се преценява като се отчитат медицинските факти.
И пак съм съгласна, че всеки случай си е строго индивидуален и не бива да се правят сравнения и да се генерализира.
*
« Отговор #717 -: Октомври 30, 2012, 17:16:24 pm »
Боги, извинявам се че се намесвам, но не знам кой ти е казал, че няма да можеш да правиш нещо си след секциото. Няма такова нещо, два пъти съм раждала секцио, никой не ми е помагал за нищо, сами сме си гледали децата от момента на изписването. Чела съм какви ли не версии, как се налагало таткото да подава детето вечер за кърмене, че видиш ли майката след операция не можела да стане, няма такова нещо, веднага след раздвижването, което обикновено е след 20-24 часа, а в някои болници и по-рано, си абсолютно способен да ставаш, да ходиш, да си гушкаш бебето и т.н. :wink:
« Отговор #718 -: Октомври 30, 2012, 18:21:03 pm »
Родих в 13.30ч. секцио, на другия ден сутринта в 8.00ч. си взех детето и не се е отделяло денонощно от мен, давала съм го само за тоалет защото такъв беше реда.Моя приятелка раждала нормално не можеше да си седне на д-то един месец, всичко е строго индивидуално.Това ми беше трета коремна операция и при другите две възстановяването ми беше много бързо.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
« Отговор #719 -: Октомври 30, 2012, 19:12:29 pm »
Добре дошли на всички нови попълнения - желая ви леки и безпроблемни 9 месеца :cloud9:
Боги, много се радвам, че неприятностите ви са отминали. :flower:
Ива, продължавам да стискам палци за твоето юначе. :goodluck:

И от мен добри новини след прегледа днес. Решихме да отидем при втори специалист на ФМ да разгледаме цепнатината на устната. Бяхме при д-р Марков и той ни успокои, че бебчо е добре. Потвърди за устничката, но поне небцето не е засегнато :) Малкият юнак вече е 630 гр.

La vita è bella