0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #720 -: Октомври 30, 2012, 20:07:14 pm »
Боги, извинявам се че се намесвам, но не знам кой ти е казал, че няма да можеш да правиш нещо си след секциото. Няма такова нещо, два пъти съм раждала секцио, никой не ми е помагал за нищо, сами сме си гледали децата от момента на изписването. Чела съм какви ли не версии, как се налагало таткото да подава детето вечер за кърмене, че видиш ли майката след операция не можела да стане, няма такова нещо, веднага след раздвижването, което обикновено е след 20-24 часа, а в някои болници и по-рано, си абсолютно способен да ставаш, да ходиш, да си гушкаш бебето и т.н. :wink:

Стефи, моят пост е свързан с тези на Jbrul и Healthy преди това. Иначе аз съм убедена наистина, че както всяко раждане, така и възстановяването са си строго индивидуални и няма как да ги сравняваме и да си правим изводи.

Като бях в Шейново в края на септември д-р Велев (лекаря, при който ще се раждаме) изроди една девойка, пристигнала по спешност точно до Аргус-а за пет минути с три напъна. Ама това си е за нея. Не означава, че всяко естествено раждане е такова. Моя приятелка имаше такива разкъсвания от огромния юнак, който се пръкна, че все едно Йоанна за нея е писала.
Така че, избрали сме лекаря, следи ме от 13 г.с., запознат е с историята ни, той ни е насочвал към клиниката, където забраменях, знае всичко през което съм минала от 2009 г. насам.
Оттам нататък съм в неговите и Божиите ръце.

*
« Отговор #721 -: Октомври 30, 2012, 20:33:38 pm »
Руми, страхотни новини! Много се радвам за вас :P

Момичета, които се интересуваха :wink:, пробиотичното мляко съдържа концентрирани лактобацили, витамини Б6 и Д.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #722 -: Октомври 30, 2012, 21:03:38 pm »
rumyanau, радвам се за добрата новина и ти благодаря за стиснатоте палци  :bighug: Нямам търпение да дойде четвъртък.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #723 -: Октомври 31, 2012, 09:16:09 am »
Rumiyanau, браво на малкия юнак, че расте.  :lol:
Иве, сигурно в четвъртък си пак на преглед  :D Стискам палци! Знам какво ти е. Ей го утре е, дойде!
« Отговор #724 -: Октомври 31, 2012, 10:38:07 am »
rumyanau, много хубави новини :) пожелавам ти дни до термин вече без лоши новини!
ollivia, благодаря за съдържанието :)
iva17, успех на прегледа утре! Сигурна съм, че всичко ще е наред  :crossfingers:

*
« Отговор #725 -: Октомври 31, 2012, 11:53:48 am »
Боги, извинявам се че се намесвам, но не знам кой ти е казал, че няма да можеш да правиш нещо си след секциото. Няма такова нещо, два пъти съм раждала секцио, никой не ми е помагал за нищо, сами сме си гледали децата от момента на изписването. Чела съм какви ли не версии, как се налагало таткото да подава детето вечер за кърмене, че видиш ли майката след операция не можела да стане, няма такова нещо, веднага след раздвижването, което обикновено е след 20-24 часа, а в някои болници и по-рано, си абсолютно способен да ставаш, да ходиш, да си гушкаш бебето и т.н. :wink:

Стефи, моят пост е свързан с тези на Jbrul и Healthy преди това. Иначе аз съм убедена наистина, че както всяко раждане, така и възстановяването са си строго индивидуални и няма как да ги сравняваме и да си правим изводи.

е така де, аз точно това се опитах да ти кажа, че няма как от сега да знаеш дали ще ти е зле и че задължително да ти трябва помощ. :)
а аз ти пожелавам да се възтановиш много бързо, за да можеш да се наслаждаваш на най-сладките грижи, които ти предстоят :wink:
*
« Отговор #726 -: Октомври 31, 2012, 12:24:53 pm »
О, Стефи, аз за всеки случай съм се подсигурила с още две ръце, освен тези на мъжа ми. :lol: Щото с две бебета май при всяко положение ще имам нужда. Майка ми ще бъде командирована в София. Разбрали сме се обаче, че ще спи в един от другите ни апартаменти, щото иначе ще ми дойде в повече с ъкълите :lol:
*
« Отговор #727 -: Октомври 31, 2012, 12:56:03 pm »
това исках да кажа :wink:
помощниците повече пречат в началото, но ти си го измислила добре, да идва да ти сготви, изглади и изчисти и по живо по здраво да се прибира :lol:
*
« Отговор #728 -: Октомври 31, 2012, 14:00:01 pm »
Точно това имаш предвид. Той мъжът ми и сега се справя с пазаруването и чистенето, но виж с готвенето, прането и гладенето майка ми ще се справи по-добре  :lol:
« Отговор #729 -: Октомври 31, 2012, 16:24:07 pm »
Момичета тъй като зачекнахте темата за здравословното хранене смятате ли че ако се замести бялото брашно с пълнозърнесто за диабетици,наблегне се на прасна риба/тоест не е пушена и консервирана/,зелевите салати,българско сирене и млечни продукти и месо-хубаво топлинно обработено.Плодове доста оскъдно лимони и грейпфурти.как ви се струва.Приемам забележки и съвети.
« Отговор #730 -: Октомври 31, 2012, 17:41:14 pm »
rumyanau, много се радвам, че всичко е наред. Пожелавам ти все така да бъде до термин :)
iva17, успех и от мен утре на прегледа.

Аз да се пооплача малко. Днес бях извънредно на преглед, защото от снощи имам много силни болки в корема. Оказа се, че имам контракции, но според АГ-то на този етап не са притеснителни. Измери ми шийката и е добре. Бебчо е пораснал - вече сме 190 грама :) Според нея вървим малко едрички :) Изписа ми магнезий за контракциите. Надявам се да помогне.

Лека и спокойна вечер от мен на всички :)

« Отговор #731 -: Октомври 31, 2012, 18:15:35 pm »
Да ви се оплача и аз момичета,днес отидох спешно в клиниката ми,защото сутринта изведнъж получих голям кръвоизлив.изкарах си акъла.за щастие и двете ми бебчета са добре,нямало отлепване,но при близнаците имало някакво срастване често на плацентата с нещо друго,което не било толкова страшно,но трябда да лежа седмица.ще си бия неупоген.толкова бях ужасена,че не питах нищо,нито кога е нормално да спре кървенето и как да разбера,ако нещо не е наред.лошото е,че от вчера повръщам и сега тр да пия утрогестана през уста и хич не знам как ще ми понесе,а ме е страх от повръщането да не стане нещо.а най-тъпото е,че дори не си разбрах диагнозата:(
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #732 -: Октомври 31, 2012, 18:32:44 pm »
Afrodita, представям си какво си преживяла. Важното е, че бебетата са добре. Лежи и почивай и стискам палци кървенето да спре, за да се поуспокоиш  :bighug:

zuzenceto, пожелавам ти и на теб бързо да спрат контракциите.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #733 -: Октомври 31, 2012, 18:48:59 pm »
iva17 благодаря ти и дано скоро наистина да спрат :)

Afrodita, опитай вода с лимон против повръщането. На мен ми помагаше. Дано всичко бъде наред при теб и много скоро да спре кървенето.

« Отговор #734 -: Октомври 31, 2012, 18:55:15 pm »
Zuzenzeto,благодаря,дано и при двете ни да се развият нещата добре! Вода чи лимон вече не помагат,откакто действително повръщам,даже и айрян не помага,ама ще търпя,няма как-това да е проблемът:)
*
« Отговор #735 -: Октомври 31, 2012, 19:00:48 pm »
Zuzence, Afrodita,надявам се че сте по-добре вече и всичко е наред с бебчетата ви.
Аз също онзи ден имах зацапване, АГ-то искаше да ме приеме за 3-4 дни, но просто нямаше кой да гледа бебчо. Биха ми някаква инжекция( аз патката не попитах каква  :? :oops:) и изписаха дуфастон 2*1*2, да не вдигам тежко( което с малкото дете не знам как ще стане, но се ограничавам с вдиганията и приемам предложения за справяне с бременност и малко дете)и повече почивка.
Вече нямам зацапване. Във вторник съм на преглед при д-р Даскалов и дано всичко е наред.

Лека бременност на всички :-)

« Отговор #736 -: Октомври 31, 2012, 19:05:34 pm »
ivanita, Zuzence, Afrodita279, стискам палци всичко да е наред при вас! Много почивайте, никакво ставане от леглото. Всичко ще е наред с бебетата ви  :bighug:

« Отговор #737 -: Октомври 31, 2012, 19:07:43 pm »
Иве абсолютно съм съгласна с теб - това да е :)

ivanita дано зацапването при теб повече да не се появява. Аз съм на дуфастон почти от началото на бременността, но няма как.

linapoli благодаря ти :) Ще си почиваме повечко и всичко ще си дойде на мястото :)

*
« Отговор #738 -: Ноември 01, 2012, 10:34:29 am »
Благодаря за успокоението момичета  :) Дано вече няма зацапвания.
Linapoli, то хубаво да не ставам от леглото, ама просто няма начин как да стане с малкото дете. :? Това е все едно аз да се превърна в токава и някой да ме гледа 24/7

*
« Отговор #739 -: Ноември 01, 2012, 12:20:19 pm »
Иванита, аз нямах проблеми при втората бременност. Ходех на работа, детето - на ясла, но през седмицата бяхме само двамата. И трябваше да сами да се справяме. И да се грижа за него, когато беше болен. После ме разболя и мен и тогава наистина ми се стъжни. Няма ли някоя баба да ти помага, докато ти спре зацапването?
И това за вдигането - вдигала съм го и то доста пъти. Понякога просто нямах избор. Майка ми каза, че все едно съм единствената бременна с малко дете. Вероятно е била права.