Марго, моето TFK e такова:
http://9plus.bg/products/strollers_acessories/TFK/kolichka_buggster_s_air_tfk/ Показвам единичния модел, има и близнашки. Единия съм го бутала доста време, след мен - дадох за ползване на приятелки, чиито първи колички бяха от скъпи марки, върхови модели... Е, до една след като бутаха тази, съжалиха, че не са купили направо такава.
Аз и друг път съм казвала тука, ако за тази знаех (бях видяла) преди да си купя Stokke, щЕх да го пропусна него. Гумите са с по-малък диаметър от модела, който ти метнах в предишния линк, но въпреки това се бута леко и лесно през всякакъв макадан. Бе немска им раУта, инженерна...
Това нещУ, натоварено така, че не се вижда, че е количка съм го бутала по плажа, на мекия пясък (не да я влача), което не съм виждала с друга количка да става досега. Моята я купувах юли 2011, с помпащи гуми е, яко съм я бутала на село, по всякакви почивки, където ти щукне - нямам спукана гума. Една майка на която я дадох след мен пъ - те са върли планинари и я е бутала по "кози пътеки" буквално и все още гумите са си оригиналните и няма спукана от тях. Дори и да се случи - не е дерт, на първата гумаджийница ти оправят такава щета за 5лв., ако изобщо вземат пари, че все пак количка, деца и ти викат "бе живи и здрави" и толкова.
Близнашка количка точно, която да е само с един комплект кошове и да можеш да си ги обръщаш и в двете посоки - не ми е попадала на мен лично. Може ако е с лежащи и "летни" - лежащия да е към теб, другите все се монтират с гръб към теб. Можеш да ги комбинираш един такъв и един онакъв в разлини посоки, но седящите си се монтират само в една и това е. Говоря за количките дето не са тип "влакче" разбира се, ама не си луда да си вземеш такова нещо.
Да ти кажа, ако се купува количка, която е с един вид седалка само тип "лятна", дали единична, дали близнашка - няма никакво значение, че седалката не е обърната към теб. Щото нали теб те интересува видимостта към децата, че затова. При свален гюрук - виждаш ги от-до. При вдигнат имат си прозорчета на сенника и пак ги виждаш, ако и да са с главите към теб при возене. При споменатата близнашка Zeta - също е така - прозорчета на гюрука, с капаче разбира се, ако искаш да го закриеш. Другата екстра е подставката за крачета, която може да се вдигне така, че да образува затворено кошче, може да седи направо за да удължи седалката за спане, като спуснеш гърба, може и да падне напълно надолу като возиш по-голямо вече и будно дете. Разбира се и чувалчета си има де. Има и 5-точкови колани + подглавници за новородено. Местата са разделени с преграда помежду си, а сенниците са независими, могат и да се демонтират изцяло. Въпреки, че няма големи помпащи колела и са двойни - бута се с един пръст и е много компактна сгъната, дори в багажник на по-малка кола си влиза безгрижно. Ето ти една такава, просто информативно да я видиш:
http://www.amazon.co.uk/ZETA-VOOOM-Twin-Double-Stroller/dp/B00R1ET0RM Цветове има всякакви, черна ми излезе набързо така, ама колкото параметрите да погледнеш я мятам.