0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
инвитро със запушени тръби
« -: Септември 17, 2012, 18:08:25 pm »
дали някои от вас е правил ин витро без да са му отстранявали запушените тръби
Re: инвитро със запушени тръби
« Отговор #1 -: Януари 04, 2013, 23:28:27 pm »
Севън - аз имам три опита и не са ми отстранени тръбите :?
*
« Отговор #2 -: Януари 05, 2013, 10:25:08 am »
Момичета от какво са ви запушени тръбите, правена ли ви е лапароскопия или се вижда, че са запушени само след ЦС?

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #3 -: Януари 05, 2013, 14:05:40 pm »
Много е важно от какво са запушени тръбите. В някои случаи могат да бъдат пречка за ин витро. Sofia23, след тези три опита какво казва лекарят ти? Правихте ли лапароскопия?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #4 -: Януари 06, 2013, 14:49:06 pm »
При мен е установена двустранно запушване само с ЦС и не съм правила лапаро, доки казва че в нашия случай не е необходимо тъй като не задържам течност и нямам хидросалпингс :( все още нямаме становище какво следва!

Как се установява от какво са запушени?
*
« Отговор #5 -: Януари 06, 2013, 21:27:29 pm »
Установява се с лапароскопия.Само от ЦС не може да каже от какво е запушена тръбата.При мен имам едностранно запушване, от възпаление, тръбата е прекъсната след лапароскопска операция.Според мен е хубаво да се направи лапароскопия, да се прекъснат тръбите, да се огледа матката и да се илиминира възможността от хидросалпингс.

« Отговор #6 -: Януари 07, 2013, 14:00:13 pm »
Севън - аз имам три опита и не са ми отстранени тръбите :?
с 3 неуспеха и запушени тръби, е абсолютно задължително да се прекъснат тръбите.
В клиника Надежда държат да се клампират запушени тръби, казват, че само пречат.
« Отговор #7 -: Януари 07, 2013, 19:05:17 pm »
за съжаление това май трябваше по-рано да се направи :? може би щеше да има резултат - а сега пак сме в изходна позиция :(
*
« Отговор #8 -: Януари 07, 2013, 19:14:03 pm »
Никога не е късно.Защо не пробваш при друг доктор, да започнеш на чисто, направи диагностична лапароскопия и ако се наложи да премине в оперативни, състави си план.

« Отговор #9 -: Януари 07, 2013, 19:22:55 pm »
Маги - Така сме решили, смяна на клиника и лекар дано не се наложи да повтаряме повечето изследвания...
*
« Отговор #10 -: Януари 07, 2013, 19:31:29 pm »
Дано с теб съм.Ако имаш въпроси винаги можеш да питаш тук във форума, все ще се намери кой да ти отговори.

Успех!

« Отговор #11 -: Януари 07, 2013, 20:56:09 pm »
Благодаря Маги :) а при теб какво се случи след лапарото и клампирането? Незнам защо моят док толкова държи че не пречат и не направи нищо.
*
« Отговор #12 -: Януари 07, 2013, 21:55:28 pm »
На мен ми прекъснаха едната тръба, другата за сега е добре.Аз истинско ин витро не съм правила след това, сега чакам заповед от фонда.Но има много момичета след прекъсване на тръбите забременяват.пожелавам ти го от сърце.

« Отговор #13 -: Януари 07, 2013, 21:56:41 pm »
Благодаря Маги :) а при теб какво се случи след лапарото и клампирането? Незнам защо моят док толкова държи че не пречат и не направи нищо.
Ще споделиш ли кой е този толкова упорит доктор? 8O

« Отговор #14 -: Януари 08, 2013, 10:48:50 am »
Никога не е късно.Защо не пробваш при друг доктор, да започнеш на чисто, направи диагностична лапароскопия и ако се наложи да премине в оперативни, състави си план.
подкрепям напълно.
Друг лекар-друг подход. 3 опита са досатъчни на едно място.
Успех!
*
« Отговор #15 -: Януари 08, 2013, 11:40:50 am »
Здравейте!
Аз също имам 2 опита и съм с двустранно не пропускащи тръби установено с ЦС.След двата неуспешни опита другата седмица имам назначена лапароскопия за отстраняване на тръбите.

« Отговор #16 -: Януари 08, 2013, 13:35:22 pm »
Ще споделиш ли кой е този толкова упорит доктор? 8O
др Савова/ Щерев
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #17 -: Януари 09, 2013, 01:50:40 am »
Софиа, аз също ти препоръчвам смяна на клиниката. Много са 3 опита, при положение, че има проблем с тръбите. Задължително лапароскопия, за да се види какво е положението. Пожелавам ти успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #18 -: Декември 22, 2013, 16:27:47 pm »
Имам въпрос отдносно една позната. При нея случаят е, че са запушени и двете тръби откъм матката( маточния рог), а не в края от към фимбралния апарат. Въпросът ми е когато има такова запушване, възможно ли е същевременно да има и хидросалпинкс и течноста от него да пречи на 3-те и неуспешни опита ин витро?
При едното ин витро все пак имаше бременност, но за съжаление не успя да доизноси бебето, така че може би въпросът ми е глупав и няма значение.

Все пак търсих информация за такива запушвания на тръбите и намерих доста инфо за хидросалпингса,  но не открих за запушване на маточния рог и дали е възможно и двете да ги има.

Ако има запушване на маточния рог трябва ли да се отстраняват тръбите?
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
*
« Отговор #19 -: Декември 23, 2013, 21:49:20 pm »
Попадала съм на материали, в които се описва този вариант на запушване откъм вътрешната страна на матката. Сега обаче намирам само това  http://www.drdinchogeorgiev.com/operations.html , виж 7. , макар тук обработването да е с друга цел.
Има няколко задължителни изследвания след неуспешно инвитро, сред които и хистероскопията. Проблемът може да не е в тръбите, а в образувания по ендометриума. Особено след като има поредица неуспешни опити, редно е да се направи оглед на матката, тъкмо ще се провери и вътрешната страна на тръбите. Въпреки, че е обработвано мястото, тръбата може да пропуска.