Лелеееее, е то не бяха дискусии, не бе чудо.
Напънах се, макар и вече заспивайки, да изчета темата. И колко много теми сменихте, всъщност?
Обсъдихте демографските (генетичното прочистване, започнало през 50-те) и икономическите проблеми на Китай, че и паралел с българската шивашка индустрия направихте. изяснихте и социалната политика на Запада и т.н.
Иначе, по темата за социалната политика, свързана с майчинството и раждаемостта у нас, аз мисля, че това, че е две години е перфектно и този срок не бива да се съкращава. Иначе, размерът на помощта през втората година си има сериозна нужда от корекция нагоре!
При мен се получи така, че през последните три години твърдо си взимах по
240лв. на месец. У нас тази сума не е обвързана с бюджета. През първата година на Михаела вземах т.нар. високо платено майчинство, което в моя случай бе 340лв. на месец. След това по 240лв. И когато забременях с Косьо, ми взеха за база дохода за една година назад. При мен се получаваше, че една година назад доходът ми е бил 240лв. на месец. Затова и по толкова си вземах през първите две години на Косьо. Но
не се оплаквам от това.
Защото това си е мой (наш - на семейството ни) избор - аз да не работя, а да гледам Дребосъците. Тези от Вас, които ме познават, знаят, че определено не живея с 240лв. на месец, а с повечко. Явно има, кой да ни храни.
Затова няма да си позволя да "рева" тук пред Вас, колко много съм зле...
Ето и една друга гледна точка относно Китай и експлоатацията.
Китайците имат в пъти по-висока производителност от нашата. А в шивашкия бранш не само у нас, но и в света, се плаща не на час, а на извършен труд. Следователно, китайците си заработват много повече пари от българските шивачки. Източникът ми е бивша наша шивачка, която е работила във Франция с китайки.