Лиско, Дани не пие АМ от 5 месеца, не пие и нормално мляко. Пие се само вода у нас и е от шише с биберон. Човекът си пие и от нормална чаша вече, почти без да се олива, но това е някак "за весело" и между другото. Ако ще се пие "сериозно" - търси се шишето и точка. Денем, нощем - няма значение. Предложила съм всички чешити преходни чаши и каквото има там за целта - реакцията е като на нормалната чаша. Ден до пладне и просто за забавление. Хич не смятам и да го натискам по въпроса, когато си избере сам друг метод на пиене - тогава. Не е оставен без избор и аксесоари за целта, пък когато пожелае да ги ползва - да ги ползва. Това да ми е дерта с него.
Аз да ви кажа съм на ръба на нервите си тези дни, направо не издържам в това "разчекнато положение" да търча между село и СЗ всеки ден, пък стана и студено вече, хич не ми е удобно на село с малкия в това време... Уж всеки момент ще ми е завършен ремонта на новото жилище, че да се нанасяме там с малкия и ха тази седмица, ха другата - вече два месеца надхвърлихме първоначалния краен срок.
Днес като гледах докъде сме, като говорих с тези дето правят мебелите...най-после "светлина в тунела". Викам си - съвсем възможно е до седмица да е готово, да влязат хората да чистят и до 10-ина дни да пренасяме багаж.
Ама тази година - явно не ми върви с баните на мен и това си е.
В момента - плочки, фризове, чудеса - са вече налепени по стените, фугирани, запечатани, захванаха да нареждат подовите плочки хората и хоп - изненадааааа. Подовите плочки се оказват в два различни нюанса на тюркоазеното, ама много бие на око разликата, не така "с лупа да ги гледаш". Преди да е стегнало лепилото - майсторите изваждат плочките със зеленикав нюанс, оставят тези със синкавия /които се вързват с другите/ и поръчват още 2 квадрата от цвета, който ни трябва в магазина. Оттам казват - няма проблем, след 2 дни ги имате, мен и за 2 дни бавене ме е яд, ама...какво да правя. Днес обаче, ми звъни мацката от магазина и ме сюрпризира, че от нужните ми плочки - няма такова количество, няма и да има. Почесвам се аз дето не ме сърби, въздишам тежко и й казвам: "ОК, тогава да ми доставят 5 квадрата от тия зеленикавите, ще изкъртим пак пода и ще лепим от тях" и докато го казвам, почвам да обмислям как да си поиграя с осветлението, ако много бие на очи това зеленикавото... Тази от магазина обаче ми казва: "Абе да ти доставя, ама и от тях няма толкова. Няма как да ти доставим ни от единия ни от другия цвят за тези квадрати - просто няма!". Направо инфаркт щях да получа, като сгрях какво ми казва тази.
Въртях, суках, молих се да измислят нещо...жената ми обясни, че ако изобщо ги има, та вносителят да се свържел с фабриката в Испания, та оттам ако изпратят, ама били миналогодишна колекция, можело изобщо да ги нямат и там вече, ама ако всееее пак, евентуално се намерят - най-рано след два месеца! Направо ме закла ви казвам!
И сега си блъскам блъските какво да правя с тази баня
без под и не моА го измисля. Всичко вече е налепено и готово 90% - не е като да върна кашоните в магазина и да поръчам нещо друго. Да намеря подходящи подови плочки за този цвят стени точно - не знам как ще стане. То просто "такъв цвят няма", не е нещо класическо, че да имам опции да комбинирам. Отделно, че освен цвета то и самият дизайн на плочките е едно такова...на множество чертички /не прави/ и общия цвят на плочката се докарва от 20-ина нюанса на синьо, зелено и н'ам какво + някакво гланцово покритие, което прилича на лак за нокти. Ха намери някакви там плочки за пода, дето да се вържат някак. Поне малко. Идва ми да ревна вече и бих, ако имаше шанс да помогне. Баси каръка съм "от един чувал к...е, да хвана п...а" и не стига, че бързам, ами сега и да не бързах - пак не мога да го измисля.
Извинете ме за поредното мрънкане, сигурно за доста от вас проблемът ми е тъп и смешен, но имах нужда да споделя, малко да си разтоваря мозъка, че вече яко избръмчавам. Стискайте палци, че утре хуквам от магазин на магазин да издирвам нещо дето малко от малко да става за пода, немислимо е да къртим всичко наново и като време и като набити вече пари - абсурд. На ми ся "тюркоазено", да ми е сладко дето се вика...