0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

помогнете ми да не откача
« -: Ноември 01, 2012, 11:40:54 am »
Здравейте.Обръщам се за помощ към вас.Бременна съм в 21г.с , но на преглед бе изказано съмнение за болест на даун.След два дни съм отново на преглед и тогава ще се реши.Поболявам се и незнам какво да правя.Състоянието ми е тежко, бащата на детето ни изостави още в началото .Моля ви за съвет.
*
Re: помогнете ми да не откача
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2012, 12:27:47 pm »
Здравей, sama,

Надявам се всичко да се нареди при теб и съмненията да се окажат неоправдани. При мен в 19 г.с. се откри лицева аномалия (цепнатина на горната устна) и докторът се притесни дали няма да има и други аномалии, включително синдром на Даун. Препоръча ми амниоцентеза - прави се генетично изследване на околоплодна течност, за да се разбере има ли или не генетични болести. За щастие бързият тест (ДНК анализ) излиза за седмица и само след няколко дни вече знаехме, че нямаме Даун.

Ти прави ли амниоцентеза? Според мен това е сигурният начин да знаеш дали има или няма Даун. Не мисля, че само с преглед може да се докаже подобна диагноза.

Дано съм ти помогнала с малко информация и подкрепа...

La vita è bella
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2012, 12:43:09 pm »
Не съм правила още , лекарят иска да ме прегледа в събота и евентуално тогава.
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2012, 21:51:10 pm »
sama, аз също съм на мнение, че трябва амниоцентеза. не съм сигурна дали вече не е задължителна в Бг преди края на третия месец. правят я тогава, защото, ако ако тестът сочи синдром на Даун, предлагат аборт на майката (абортите са законни до края на третия месец). имам позната, на която й казаха 80% вероятност от синдром на Даун и й предложиха да абортира. тя отказа, роди съвсем здраво момиченце :)

стискам ти палци всичко да е наред.  :crossfingers: освен това имаш право да търсиш второ мнение от друг лекар.

колкото до самотата, никой не е застрахован. гледай си бременността и да си спокойна, бащата е редно да помага поне финансово. ще намериш достоен човек, сигурна съм :)