0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: "Оценка на моториката" на днешната българска държава
« Отговор #520 -: Декември 08, 2012, 23:17:43 pm »
Елена, чети бе чети, не е трудно изобщо, опитай поне.
Ганка не говори за проблемно дете "влязло в пътя" заради ТВ шоу за таланти, а за дете минало през подобен тип програма, че после му е дадено поле за изява в това предаване. Схващаш ли разликата? Аз също не говоря, че такава сложна материя се "решава по телевизията" 8O, а казвам, че от телевизията съм разбрала за наличието на подобна програма изобщо. Разликата пак е съществена мисля.

Не знам откъде у теб този мерак, да не разбираш нещо толкова ясно написано, или просто да го изопачиш, само и само да си споделиш тезите по дадена тема. Сподели ги, ама не за сметка на нещо, казано от друг преди теб и интерпретирано в някаква съвсем различна посока и смисъл.

Ето, Боби е там, съвсем по същество си казва, че не е приложимо у нас същото, първо заради различното третиране на затворници и арестанти, при тях и в Европа. Завършва с лично мнение, че за нея това е прекалено. От думите й не разбрах дали й е прекалено брутална споменатата от мен програма, или има предвид отношението към арестанти и затворници, или и двете накуп. Вероятно двете, но ако тя прецени - ще поясни.

Аз от своя страна, многократно казах - такава мярка /или от подобен вид, приложима у нас/, като част от цялостна концепция, не ей така сама за себе си... Ти пак си навиваш на твоето обаче и дори не осмисляш какво съм казала. Твое право.

Ела тук и според "закон за защита на детето" -  защити ти следващата 14 годишна родилка от родата й, от този дето й е направил дете, от този дето ще й направи следващото, от този дето ще я прати да проституира, или да проси с децата на ръце при това, защити децата й, защити правото й да ходи на училище... Хайде, направи го, да видим как ще стане, че ми е адски любопитно. Жокер - не става да звъннеш по телефона в съответната служба, нито да подадеш жалба от името на пострадало дете, ако то не е твое, или не ти е близък роднина. Кои длъжностни лица са наказуеми казваш, ако не подадат сигнал? Лекарите, при които ражда някоя малолетна ли? Ами те лекарите вписват и без това раждането в съответните документи, както и възрастта на родилката. Т.е. те не прикриват престъпление - точно напротив. Ама оттам нататък няма ли жалба срещу някого от родилката, или родителите/настойниците - нищо не следва. За никого. Следва друго раждане, догодина, вече на "сериозната" възраст 15г. Няма как да принудиш такова момиче да каже кой е бащата, ако така й е наредено от фамилията. Фамилията ако има проблем, твърди че "детето се е издънило пък те нямали представа", декларира как ще се грижи за майката и новороденото и с това въпросът приключва. До следващата година както вече казах и тогава се повтаря същия филм, после се потретва. После девойката е пълнолетна, с 3-4 деца и бременна с пето.
И всеки опит на когото и да било да каже, че "не са редни тези неща" - завършва с: "ама вие мразите циганите"  :lol:. Та затова - няма смисъл дори да го обсъждаме пак отначало, пак до същото ще се стигне накрая.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #521 -: Декември 08, 2012, 23:28:50 pm »
Ето, Боби е там, съвсем по същество си казва, че не е приложимо у нас същото, първо заради различното третиране на затворници и арестанти, при тях и в Европа. Завършва с лично мнение, че за нея това е прекалено. От думите й не разбрах дали й е прекалено брутална споменатата от мен програма, или има предвид отношението към арестанти и затворници, или и двете накуп. Вероятно двете, но ако тя прецени - ще поясни.
Третирането на затворниците.Мисля, че е прекалено, защото те ги озверяват и от това никой не печели. Обаче те американците са си малко ку-ку на тази тема. За тях целта на съдебната система е да си платиш за каквото си правил, но нямат особени идеи за реформиране. И си патят от това. Не случайно рецидивизма е с огромни размери и 1% от населението в даден момент са по затворите. На второ място са след Китай по брой на затворници ( процентно мисля че е), та ти си прави извода работи или не работи тази система. За мен, не работи.

Програмата си е добра идея според мен,но за тук, а не виждам в България какво толкова лошо ще им покажат. Всеки знае, че като си в затвора си ... хм, затворен :-). Това няма да е нещо ново за тези хора. Обаче в България не мисля, че ги третират толкова зле, че да има с какво толкова да ги шашнат.
Цитат
Ама оттам нататък няма ли жалба срещу някого от родилката, или родителите/настойниците - нищо не следва. За никого.
Специално в случаите за раждане не можеш да направиш нищо на таткото, ако разликата им е по-малко от 4 години (поне едно време така беше, сега не знам каква е възрастта). Социалните обаче могат да бъдат намесени без жалба от вън, не си права, че трябва да е от родилката или родителите и.
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 00:16:39 am от Bobbie »

*
« Отговор #522 -: Декември 08, 2012, 23:47:40 pm »
Боби, мерси че поясни. Не ви познавам затворите там в детайли /освен от телевизията де  :lol:/, то и нашите оттам ги знам основно какво представляват, както и от познати работещи в системата. Гледайки за щатските затвори и аз съм си мислела каквото казваш и ти - третират ги като животни в общия случай, много по-различно е от отношението в Европа според мен. Ето и ти го потвърждаваш. Но не ми беше тема в случая самите затвори, а въпросната програма.

Колкото до това, че всички знаят, че затвор си е затвор и там си просто затворен и няма мърдане... Да, на теория всички знаем, ама е съвсем различно усещане да го видиш реално, да го почувстваш, да си представиш ти точно, ако си там и то за дълго време какво ще ти е. То е като домовете за изоставени деца. Знаех, че е лошо и гадно за децата, ма първия път когато отидох на такова място и имах личен, реален досег със ситуацията - съвсем, съвсем други усещания ме обзеха, съвсем друго отношение имах по въпроса и до ден днешен е друго, точно защото съм била там. Психиката е страшно нещо, знаеш. ;)

В този ред на мисли, някой младеж, или девойка пребил друго дете и похвалил се после за деянието си в нета и считащ, че е мега готин по този повод и е извършил нещо героично... Ако посети дори наш затвор, ей така да му хлопнат врати и ключалки зад гърба, да изкара един ден в "компанията" на рецидивисти от всякакъв вид, които да му викат "кукло" и да му смигват похотливо, да се "наслади" на обстановката в килиите и общите помещения... За всяко елементарно нещо, което желае да му се казва "не може, това е затвор" и да усети какво всъщност значи "затворен съм" - изобщо не мисля, че няма да има ефект. Точно напротив.

Пак казвам, такава мярка - не сама по себе си естествено. Естествено, че като част от някаква цялостна платформа, - работа със специалисти, търсене и решаване на проблемите довели до подобно поведение у някое дете, предлагане на някакви алтернативи, занимания спомагащи преодоляване на агресията и пр.

П.П. Боби относно допълнението в поста ти. Социалните как според теб се "намесват" в такива случаи? При сигнал - отиват да проверят как изглежда местообитанието на такава малолетна родилка, за която родителите й са декларирали, че ще се грижат, както и за бебето. Ако имат забележки в битов план - следват някакви предписания, ако не бъдат изпълнени - нищо не следва, че така "дискриминираме бедните" и дотам. Социалните отношение по темата кой правел секс с малолетна, защо и как - реално не могат да вземат и не взимат. Като им видят гърба на въпросните служители - всичко си продължава по старому. И обикновено малолетната родилка се прибира с детето си в друг коптор, при "мъжа си"...пък ти върви им пречи да правят секс. ;) И на мен не ми харесва, че е така, но е така в действителност.
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 00:32:07 am от Jbrul »

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #523 -: Декември 09, 2012, 01:50:39 am »
Това ми попадна наскоро, много е стряскащо, защото е писано преди 40 години...

Статията, която засрами България
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #524 -: Декември 09, 2012, 05:18:33 am »
П.П. Боби относно допълнението в поста ти. Социалните как според теб се "намесват" в такива случаи? При сигнал - отиват да проверят как изглежда местообитанието на такава малолетна родилка, за която родителите й са декларирали, че ще се грижат, както и за бебето. Ако имат забележки в битов план - следват някакви предписания, ако не бъдат изпълнени - нищо не следва, че така "дискриминираме бедните" и дотам. Социалните отношение по темата кой правел секс с малолетна, защо и как - реално не могат да вземат и не взимат. Като им видят гърба на въпросните служители - всичко си продължава по старому. И обикновено малолетната родилка се прибира с детето си в друг коптор, при "мъжа си"...пък ти върви им пречи да правят секс. ;) И на мен не ми харесва, че е така, но е така в действителност.
Те не могат ли да установят дали родителите са подслонили и таткото и разрешават да живеят на семейни начала?Четох някъде подобен случай на намеса,баш за цигани беше.

*
« Отговор #525 -: Декември 09, 2012, 06:09:07 am »
Благодаря Жбрул, но тоя дежурен в РИОКОЗ не е задължително да може да ми помогне-не всички там са медицински лица(ще звънна за всеки случай), а в Центъра по заразни и паразитни болести ще ми отнеме часове обяснение. Аз продължавам да търся информация и сутринта ще звънна на ЛЛ той ще ме насочи ако се налага.
Благодаря и на останалите.
Боби те по принцип някой цигани си живеят по 100 човека на 20кв. и Социалните дори и да констатират нещо не могат да го докажат. Мисля, че единственото което правят е да дадат предписание, ако става въпрос за хигиена или извеждане на дете от семейството(което рядко се случва преди да се е стигнало до болница). Просто са с вързани ръце, виждат и тек както ние виждаме, но без доказателства - нищо.
*
« Отговор #526 -: Декември 09, 2012, 08:26:43 am »
За циганите да каже интересна  действителна случка отпреди 14 години, от която личи, че все пак има напредък:

Млада циганка болна от сифилис в болницата, доктора я пита:"Полов живот водиш ли (очевидно знае отговора, но явно се чуди откъде да започне разговора)?" Циганката гледа неразбиращо и мълчи. Докторът отново: "Секс правиш ли?" Циганката пак мълчи. В този момент някаква по-устата сестра се намесва: "Ама ти е...ш ли се ма?" Циганката с блясък в очите отговаря с готовност и радост, че все пак е разбрала какво я питат: О, да, и с брат ми и с братовчед ми и с вуйчо"

Та щом сега са стигнали до заключението, че с брат и е опасно, значи има напредък :)

Скоро разбрах, че в САЩ на затворниците им се отнема правото и да гласуват, в БГ не е така.

За това сирене с червии съм гледала в едно предаване за 10 най-странни храни. Наистина било деликатес в Италия. Аз мисля, че паразитите са в месо и риба, в сиренето е по-скоро от лоша хигиена.
« Отговор #527 -: Декември 09, 2012, 10:11:31 am »
За циганите да каже интересна  действителна случка отпреди 14 години, от която личи, че все пак има напредък:

Млада циганка болна от сифилис в болницата, доктора я пита:"Полов живот водиш ли (очевидно знае отговора, но явно се чуди откъде да започне разговора)?" Циганката гледа неразбиращо и мълчи. Докторът отново: "Секс правиш ли?" Циганката пак мълчи. В този момент някаква по-устата сестра се намесва: "Ама ти е...ш ли се ма?" Циганката с блясък в очите отговаря с готовност и радост, че все пак е разбрала какво я питат: О, да, и с брат ми и с братовчед ми и с вуйчо"

Та щом сега са стигнали до заключението, че с брат и е опасно, значи има напредък :)

Скоро разбрах, че в САЩ на затворниците им се отнема правото и да гласуват, в БГ не е така.

За това сирене с червии съм гледала в едно предаване за 10 най-странни храни. Наистина било деликатес в Италия. Аз мисля, че паразитите са в месо и риба, в сиренето е по-скоро от лоша хигиена.

osi_12  osi_14 :blob10: :crazy:
*
« Отговор #528 -: Декември 09, 2012, 13:33:23 pm »

Стряскащо си е Гане, права си. Ако в тази статия, пасажите отнасящи се до БКП, върхушката й и процеси в държавата произтичащи от тяхната политика и поведение, бъдат заменени с партията Х,Y,Z и описание на процесите произтичащи от техните "политики"...спокойно бих решила, че този материал е писан вчера. Не преди 40 години.  :?

Те не могат ли да установят дали родителите са подслонили и таткото и разрешават да живеят на семейни начала?Четох някъде подобен случай на намеса,баш за цигани беше.
Всеки в тази страна има право да подслони в дома си когото пожелае Боби и е нормално да бъде така. Не мислиш ли? В този смисъл, какво ако Социалните служби установят, че семейството на малолетна родилка е подслонило в дома си еди кое си момче, или мъж, или няколко мъже, или когото и да било... Това не е незаконно. Дори да е установено и заявено, че този когото са подслонили е биологичният баща на детето - пак не е незаконно да го приберат у тях си. Това си е тяхна работа и тяхно право. Също така, тези родители могат да твърдят, че не допускат малолетната им дъщеря да прави секс /вече/ живеейки под един покрив с бащата на детето си. Да твърдят, че е забременяла и родила все пак - в следствие на еднократен полов контакт със "зетя", който се е осъществил без тяхно знание и съгласие /детска му работа/ и никой родител не е застрахован все пак, че неговото дете няма да направи нещо подобно. Трудно доказуемо е, да не кажем невъзможно за доказване, че родителите не само са знаели какво се случва, а са го поощрявали и сексът не е бил еднократен и случаен. Още по-трудно за доказване е, че малолетната им дъщеря и в момента продължава да прави секс с бащата на детето си, в дома на родителите си. Нито едно лице замесено в подобна ситуация - няма да признае какво се е случило в действителност, а всички поддържат версията правеща ги неуязвими от гледна точка на който и да било закон. Затова и Социалните служби са безсилни да предприемат каквито и да било мерки за защита на такива деца, понеже няма за какво формално да се хванат. Максимума на който са способни вече го споменахме - да проверят какви са битовите условия в такъв дом и да пишат предписания кое и как трябва да се подобри в битов аспект. Нищо повече. Не всички семейства, в които се случва това живеят на ръба на мизерията, или направо в нея държа да отбележа, та нерядко и по този параграф, социалните просто констатират една "добра жизнена среда" и пожелават приятен ден.
Наскоро именно такъв случай нашумя. Майката на 13 бащата на 14, бебето на годинка. Живеят при родителите на един от двамата /не помня при чии/, къщата доста хубава, не просто прилична и за трите деца в случая се полагат грижи - нахранени, облечени, здрави, няма побои, или друг вид насилие. Сексът, който очевидно се е случил е бил доброволен, няма жалби до полиция, или прокуратура, родителите са малолетни та и да има жалби - все тая...Кметът на населеното място, пред камерите каза: "Ами щом се обичат младите - какво толкова? За любовта граници няма". Догодина като имат още едно бебе - същата ситуация ще е и така до безкрай.

Ще ти дам един пример колко е безсилна държавата в такива ситуации. Цяло лято като си бяхме на село имаше сватби с малолетни булки. "Сватби", слагам кавички, защото не става дума за сключване на граждански брак в тези случаи естествено, при булка на 12-13г. - няма как да се случи. Та се изсипват сватбарите в селския ХОРЕМАГ, булката си е булка с бялата рокля /понякога е розова, или синя ;)/, има си водещ на събитието, задължително оркестър - въпрос на чест е да има "жива музика". Спазват се всички типични ритуали за сватба, водещият постоянно споменава "булката", "младоженеца", "свекър", "свекърва", пожелания за дълъг и щастлив семеен живот и много деца... Естествено всичко това се чува на 3 преки от заведението, понеже има мощни тонколони все пак. Т.е. няма никакво съмнение, че се празнува "женитбата" на някое дете и това се случва с пълното знание и благословия на родителите и семейството му. Пред кръчмата винаги стои патрулка с двама униформени, понеже най-често в разгара на веселбата попрекалили с алкохол сватбари се сбиват, вадят се ножове и пр. Та служителите на реда затова са там, че да не се избият веселящите се, като се понапият. Тези полицаи естествено знаят и разбират, че ако още не се е случило с въпросната 12-13 годишна "булка" някой да е правил секс, то в края на веселбата - непременно ще се случи. Но те същите - са абсолютно безсилни да предотвратят подобно нещо, освен ако въпросното момиченце не отиде само при тях и не поиска полицейска закрила. Което разбира се не се случва, защото същото дете счита за съвсем нормално да го женят на тази възраст. В крайна сметка, около нея постоянно се случва това, за нея то е нормално, за възрастните край нея - още по-нормално. Та на това дете няма и как да му дойде на ум, че е жертва в тази ситуация, което е съвсем разбираемо.

Формално - няма как която и да е институция да се намеси в тази ситуация и да докаже /пред съда примерно/ какво се случва в действителност. Едни хора се събрали и си празнуват нещо си, говорят си каквото искат, веселят се, няма никой оплакал се, че е насилен, няма оплакване от родители, или други хора, че се насилва дете, всички знаят за какво става дума реално, но са с вързани ръце да реагират. И аз и полицаите - седим и гледаме, коментирала съм с тях няма ли някакъв начин да се реагира...момчетата поклащат глави и казват "не". И не лъжат. Ако някой награби "булката" в тяхно присъствие и се опита да прави секс - да, могат да се намесят, иначе - не. Естествено никой не "награбва булката" в заведението, особено като има патрулна кола пред него ;) "Мъжа й" си я награбва след купона у тях си и другото лято ще я гледам и нея с количката и вероятно пак с корем. И нито аз, нито институциите можем да направим нещо по случая.

*

Ganka

• 5926
« Отговор #529 -: Декември 09, 2012, 13:39:23 pm »
Ети, докато го четох, си мислих, как в тази държава нищо не е мръднало за 40 години време, все едно сме останали в една капсула и там времето е спряло и край... Ужасно е това нещо, ужасно...

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #530 -: Декември 09, 2012, 14:54:33 pm »

Ми, така си е! Само като помислим, че за да получим Висше образование трябва да се учи 5 години + магистратурата 2-3 години = 7-8 години. При начало от 19 годишна възраст  вече ще бъде на 26-27 години, докато се изучи младата жена. (говоря за редовно обучение, защото много от преподавателите и самите специалности изискат редовно обучение, на задочното се гледа с лошо око). После поне 3 години стаж и какво излиза - вече е на 30 години. Забременява и получава 240 лв. майчинство. При положение, че и съпругът взима към 500 лв., а режиините разноски само за тях двамата са към 300 лв., а за бебето 200 лв.... После, да кажем има второ и трето дете и докато се усети вече е на 40 години. Оказва се, че това което е учила вече не е актуално или просто неините 3 години стаж по специалността са безкрайно незадоволителни за мнозинството работодатели, а вече не изглежда на 20 след трите раждания и 40-те години... Какво остава на тази жена - отново да се бъхти някъде за 300 лв. и да я гледат с презрение, че нищо не е станало от нея... Ето, с това мислене се сблъсквам всекидневно!!!! И после нямало деца и нацията била застаряваща... Еми, да - ще бъде.... Да не забравяме съпругът, който през това време може да се е отегчил и да са се развели, защото някоя хубавелка не раждала въобще (с по-стабилно или не материално състояние) му е завъртяла главата  и  край със семейството... Оправяй се тогава сама на 40 с три деца и 300 лв. заплата... Кой желае да е на мястото на тази жена, а?
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 15:42:36 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #531 -: Декември 09, 2012, 15:09:28 pm »
Роуз, той голям "съпруг" ще да е щом реши да зареже жена си заради първата въртиопашка.Не мисля, че в Европа и тук нещата са различни относно следването, раждането и работата, нека другите да пишат, но не мисля, че положението е коренно различно.Навсякъде да си жена е кофти, това е положението.Аз имам стаж от както уча, работя по специалността си от преди да се дипломирам, когато забременея и родя ми е напълно ясно, че мога ли да работя от в къщи ще го правя, работата ми го изисква.Другия вариант е ранно даване на детска градина и връщане отново на работа.

« Отговор #532 -: Декември 09, 2012, 15:23:46 pm »
Маги, не случайно включих и развода, защото да не забравяме, че разводите в България са достатъчно голям процент в сравнение с браковете "до живот". Даването на детска градина разбира се е вариант, но все пак децата боледуват и то значително повече в яслите и детските градини, и пак са си доста време в къщи. И, ако няма кой да помага просто е немислимо през седмица да се отсъства от работа, защото никой работодател няма да търпи подобно поведение... За надомна работа в България може да се говори само в бъдеще време или такава за стотинки... А, стаж за това малцина дават, защото малцина наемат на Трудов договор за надомна работа. И представи си, че си далеч от столицата в нашата страна България, в провинцията, както се казва, където е трудно да си намериш постоянна работа на трудов договор с добро заплащане, а какво остава за надомна или почасова такава......
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 15:31:07 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #533 -: Декември 09, 2012, 15:37:37 pm »
Аз съм от провинцията, живея в тази така наречена провинция и всеки ден виждам минусите и плюсовете на това, че избрах да се върна в родния си град.И аз познавам много жени който са самотни майки, успели да си стъпят на краката и да си отгледат децата.Работят и са мъжът и жената.

Наистина положението е трудно, но какво искаш да ни кажеш с горния пост?

« Отговор #534 -: Декември 09, 2012, 15:52:48 pm »
Маги, тъжно ми е от всичко това.... В едната крайност са "малцинството", което така "обича" Жбрул, от друга страна сме ние и все положението не е розово. Само че, какво трябва да се промени, мисленето ни ли, системата ли, не знам.... Всички такива майки (с по 3 деца сами и работещи за минимум средства далеч от столиците във всички държави) за мен са героините на нашето време !!! Само, че не виждам как една млада жена би избрала доброволно този път... И в случая, как би нараснало повече българското население в сравнение с това на "малцинствата"?
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 16:19:27 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #535 -: Декември 09, 2012, 16:39:52 pm »
Да тъжно е, и мен ме натежава всеки ден.Не знам дали ще се оправим, аз не съм оптимист, защото както си говорихме днес, народа ни е заспал дълбок зимен сън и събуждане няма!

*

Ganka

• 5926
« Отговор #536 -: Декември 09, 2012, 18:09:02 pm »

*

Bobbie

• *
  • 5701
Re: "Оценка на моториката" на днешната бълга
« Отговор #537 -: Декември 09, 2012, 18:14:32 pm »
Всеки в тази страна има право да подслони в дома си когото пожелае Боби и е нормално да бъде така. Не мислиш ли? В този смисъл, какво ако Социалните служби установят, че семейството на малолетна родилка е подслонило в дома си еди кое си момче, или мъж, или няколко мъже, или когото и да било... Това не е незаконно. Дори да е установено и заявено, че този когото са подслонили е биологичният баща на детето - пак не е незаконно да го приберат у тях си. Това си е тяхна работа и тяхно право. Също така, тези родители могат да твърдят, че не допускат малолетната им дъщеря да прави секс /вече/ живеейки под един покрив с бащата на детето си.
Лекар не би трябвало да може да изпише 15 годишна родилка без намесата на някакви служби поне, понеже не може дете да гледа дете. Родителите тогава се намесват и гарантират под някаква официална форма, че ще го гледат, но соцалните са замесени вече и от там те могат да поискат разследване. Ти много кредит им даваш с горното обяснение :-). По-голяма част от тях не могат да издържат безгрешно разпита в полицията, то аз и ти ще трбява сериозно да се подготвим дори. Истината е, че е толкова масово, част си им е от „културата“ и държавата си затваря очите.

Можеш да подслониш, който си искаш,но не можеш да съсдаваш условия за секс на малолетни. Ако ченгетата отидат през нощта и те спят в тяхната къща в едно легло, това е незконно и родителите са отговорни. А ако зи започнал разследване, както би следвало по описаното в горният параграф, би било законно да правиш проверки, макар че нощни проверки е оста прекалено и трябва да има сериозно основание. Не знам по българският закон секс с малолетен не е ли достатъчно основание, би трябвало да е.
След 16 годишни копче не можеш да им кажеш. Аз не знам колко от тях обаче раждат преди тази възраст. Може би да не са чак толкова голям процент.
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 18:22:42 pm от Bobbie »

« Отговор #538 -: Декември 09, 2012, 18:25:29 pm »
Още нещо интересно във връзка с дискусиите ни тук
35-ГОДИШЕН ВАРНЕНЕЦ ЗАБРЕМЕНИ 14-ГОДИШНО МОМИЧЕ, ПОСЛЕ РЕШИ, ЧЕ Я ИСКА ЗА ЖЕНА

"Валентин Шиваров
Пишете : 35 год. педофил , пергишин , изрод и т.н. а не - варненец! Такъв тъпанар не може да бъде варненец а и съм почти сигурен че е от опушените!"

:balk_144: ужас просто и сега май така ще стане лигитимна педофилията...  :balk_132: :bonk: :fighting: osi_6 osi_7
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 18:29:45 pm от rosefromstars »
*
Re: "Оценка на моториката" на днешната бълга
« Отговор #539 -: Декември 09, 2012, 21:25:46 pm »
Боби, какво да ти кажа по въпроса с "не би трябвало да може" и "случва се, това което не би трябвало да може"... :? Ражда си малолетната девойка, родителите й декларират пред съответните инстанции, че те поемат грижата за нея и бебето и с това всичко приключва. Имало е немалко случаи в местното АГ, бебета да бъдат изоставяни и майката да бяга, когато тази майка и родителите й са от хммм...по-необразованите и нямат идея за какво ще бъдат викани социалните. Опитват да им обяснят, че просто е такава процедурата и нито ще ги арестуват, нито ще им взимат бебето, нито ще ходят в затвора - не вярват. Малолетната родилка без документи просто духва от болницата, зарязва детето, после хиляда гимнастики да я открият, че да й го върнат. На моята фризьорка мъжът й е полицай. Днес бях при нея и баш по този повод като се заговорихме ми сподели, как мъжа й и колегата му три пъти тази година са издирвали такава "бегълка" из мааалата. Ходят от врата на врата, питат, разпитват, докато някой каже кое момиче е било бременно скоро и се е прибрало без бебе от болницата.

Ни така ни иначе е положението с тях. Нито можеш да ги убедиш, че деца да раждат деца не е нормална практика... Когато се намесят институциите за нещо, без изобщо да ги репресират и тормозят - те бягат, крият се и става още по-тъпо положението. Бягат, защото знаят поне, че практиките им не са особено редни и законни, но не и в детайли за какво могат да бъдат санкционирани и се покриват "на общо основание". Да бъдат образовани, интегрирани, това е подхода - ОК. Аз също не мисля, че нещата ще се решат с тормоз и затвор за някои лица само, ама те и не искат да се образоват. Не можело насила да ги накараме да го правят. Значи - нищо не можем да направим в крайна сметка. Ни с "доброто", ни с "лошото", ни "в комбинация" става работата. Или просто за третия подход - няма воля, желание и интерес - наистина не знам вече.

За вечерна проверка кой при кого спи...извинявай, но е наивно. Дори да има ресурс - полицията, или социалните не нахлуват в ничий дом посред нощ, че да те хванат "в крачка". Докато почукат, звъннат, кажат "отворете полиция" и цялото домочадие ще е на крака, пък ти иди установи кой, с кого и в кое легло спял. Или дори тези двамата ако спят в едно легло - докажи, че не просто спят, ами правят други неща, на калъп ли ще ги хванат според теб?  :lol: Мен ме съмнява защото...

Всъщност Боби, не е нужно да се разиграва сериал тип "Джеймс Бонд", че за дадени родители на малолетни деца да е ясно, че на практика сводничат на дъщерите си и не се грижат добре за тях. Едно от момичетата им като роди бебе на 13-14, семейството просто трябва да се следи. При следващ подобен случай в това семейство - все едно дали със същото дете, или с друго - прокуратурата да се самосезира и да ги подхващат наред. Отнемане на попечителство, глоби, затвор, следене изкъсо, ако все пак им оставят децата... Понеже един път "инцидент", ама втори път, та трети и четвърти - вече е съвсем друго нещо. Дори да приемем, че такива родители наистина не са знаели, че дъщеря им/дъщерите им правят секс, че забременяват...значи става дума за доста безотговорно и некачествено родителство и пак би трябвало да могат да се предприемат мерки по въпроса. А не както сега - ами децата не са умрели от глад, не са пребити - значи всичко е ОК, че иначе нарушаваме правата на родителите пък... Засега у нас е така обаче. И да си убиеш детето - пак едни чалъми, ама дали било случайно, или не било, ама все пак то да си останело в биологичното семейство и пр. По-важни са правата на възрастните, не на децата. Поне тук и сега.