Днес бахме на прегледи при доц. Медникаров за крачето,смята че към настоящия момент няма проблем ,обаче каза дори в проходилката да я слагам с обувки с твърда задна част и високи над глезена,а аз съм чела тук ,че се препоръчва бебето да прохожда босичко.Като се опитах да попитам не може ли поне в къщи да ходи по чорапки или буйки се ядоса.Вероятно той си знае работата и трабва да спазя препоръката му,сега остава въпроса как да намеря такива обувки,които да са и удобни,тя има много дебело и късо краче и много трудно мога да и обуя "твърди"обувки.След това отидохме при доц.Томова за трансфонтанелната ехография,тя смята че с мозъка на Жаки всичко е наред,обаче като започна да я преглежда и я сложи с боси крачета да стъпи,видя че си свива пръстчетата и каза,че не трябвало така...обади се на нейна позната от Педиатрията,рехабилитатор и се консултира с нея.сега ново двайсе трабвало да се правят специални упражнения.Ще търся тук в нашия град дали има такива кадри.Като се прибрахме я съблякох и пак я сложих да стъпи,ами не си сгъна пръстчетата,дали не и е било студено там или пък нещо друго?Извинете ме за дългия пост,ама наистина ми се плаче вече,тъкмо да се успокоя и ми дадоха нова тема за размисъл и разправии с цялата рода,аджеба читаво ли дете съм родила,свекървата звъни през час от чужбина...нещо ми идва нанагорно.Мария не знам дали си е сгъвала пръстите,не съм и слагала обувки при прохождането,само буйки...абе уж трябваше с второто да е по спокойно,ама не е