Според някои лекари и аутизмът няма връзка с ваксините. Бихте ли го казали на моя приятелка, чието дете е с аутизъм точно след ваксина?
Пожелавам на всички да не го научават чрез личен опит, но някои деца наистина са чувствителни към съставките във ваксините и могат да получат сериозни увреждания.
Не ме разбирайте погрешно - нямам намерение да агитирам против ваксините - смятам, че това си е личен избор, но също смятам, че трябва лекарите да си направят труда да ни информират за възможните нежелани реакции, а не само да повтарят като папагали, че ваксините са напълно безопасни и не е възможно да навредят по никакъв начин. Смятам също, че е задължително преди да се постави каквато и да е ваксина да се направи тест за поносимост към нея.
Не според някои, според НИКОИ лекари аутизмът няма връзка с ваксините. Моля ви четете, научете историята от къде тръгва тази лъжа и ще разберете, че е лъжа, за да спечели някой слава. Не четета само сайтовете са световни коспирации, а и малко факти. Цялата работа тръгва от желанието на един учен да стане известен. Пулбикува изледване, че имало било повече аутизъм, при децата ваксинирани с тройната ваксина срещу заушка рубеола, рубела. Не че при другите няма, а че при тези имало повече. Оказва се че е имал множество нарушения и сам си е доплълвал данни, които няма да а си направи „изледването“ - с две думи измислял си е. След като се публикува, той предобива голяма слава в научните среди и това предизвиква вълна от епидемиологични изледвания понеже хората се стряскат, но малко по малко започват да се съмняват, защото резултатите му не могат да се повторят.През 2004г изтеглят част от публикацията, а 2010 я изтеглиха цялата като невалидан. В крайна сметка беше разобличен публично. Са съжаление обаче вече беше направено достатъчно да се развия цялата конспирационна теория. В крайна сметка те обвиниха живакът, който се е слагал като консервант в тази ваксина за аутизмът. Е, първо
живакът го махнаха преди повече от 10 години и второ всяко едно следващо изледване, въобще не показва никакви връзка. Та това е историята на връзката между аутизъм и ваксини. Тя дори и сред конспираторите НИКОГА не е била за всички ваксини, а само за тази
една ваксина.Как от това стана ваксините по прицип не знам при положение, че те не са едно и също нещо. Все едно някой да каже, че е алергичен към хапчета по принцип без оглед на това какво има в тях, просото отношение от типа „хапчетата правят проблеми“. Същото е като говориш за ваксините по принцип с тази разлика, че те дори лекарства не са. Ама ако ще задълбаваш толкова за тях, поне си направи труда да разбереш какво представлява ваксината - Вакисната е инжектиране на антиген( престави си го като алерген), коеот да ситмулра собствената ти имунна система да си направи собствен имунитет. Това е. Ако искараш болестта просто получаваш по-оляма доза от същият този антиген и се разболяващ., след коеот по същият механизъм правиш имунитет. Така че въпбще не сравнявай лекарствата с ваксини, защото въобще не е същото. Лекарствата цялят да „атакуват“ някой твой протеин ( или на бактериите в случая а антибиотиците), съвсем различно е от ваксините, които те карат да си изградищ естествен имунитет към това, с което са те ваксинирали.
Извинявай, но това за коклюшът е меко казано опасно изказване Коклюшът е смъртоносен, независимо дали сестра ти го е карала леко или не. По тази логика то и от едра шарка 70% от хората не са умирали,значи някой изкарал я може да ни каже, че не е кой знае какво. Недей така, че ако някой прочете и затова не си ваксинира детето и недай си боже го хване като мънчико бебе, на съвеста може да ти лежи. Сериозно го казвам това, въобше не се майтапя и не преувеличавам, ното искам да съм груба. Коклюшът е убил толкова много бебета, не случайно е във списъка с ваксините.Въобще не е както го казваш, ето увери се колко „леко“ се кара дори и при по-голямо дете, а това при бебе е ужасно страшно. Ето
това е коклюш:
http://www.youtube.com/watch?v=TIV460AQUWk Ако наистина някой е правил такива тестове на твоите приятелки - да подвел ги е.
Колкото до вредата - аз честно казано нямам ни най-малко намерение детето ми да хване дифтерия, тетанус или детски паралич, понеже според някой ваксините са по-опасни. А тетануса специално не се предава от човек на човек т.е. колкото и ваксинирани да имаш около себе си, няма да те предпази. Та ако искаш ваксинирай, ако искаш не ваксинирай и си трепери всеки път когато детето ти се нарани на нещо в двора. Аз лично не бих поела такъв риск, защото бактерията причиняваща тетанус е
навсякъде в околната ни среда и само и дай достатъчно дълбока рана, че да влезне където няма достъп до кислород и си готов. Така че вярно е, че никой не може да те убеди и честно казано искрено ти пожелавам никога да не се убеждаваш в правотата ми от първа ръка, защото това са много страшни неща, които вероятно не осъзнаваш колко са страшни, след като си написала това за коклюша.
Пиша го всичкото това, защото силно вярвам, че човек трябва да е информиран как работи нещо, преди да може въобще да си направи преценката дали не се е излъгал. Ти можеш да го вземеш предвид и да понаучиш малко повече за това що е то ваксина и що е то вирус и как се прави ваксина въобще и как работи, а можещ да избереш да го игнорираш. За повечето хора това не е нужно, защото те слушат специлистите. Но в твоя случай, след като избираш да си на мнение обратното на това на специалистите, поне това дължиш на детето си да си информирана цялостно, а не частично и само от едната страна.