Да споделя и аз една идея за коледния календар. Върши работа при по-големи дечица. Нашият календар е една клонка "украсена" с памук имитираща сняг и на малките клончета има декоративни щипки с елхички, които държат малки навити писъмца със занимания от типа "да се украси коледната елха", "да се изработят коледни картички", "да си съчиним коледна приказка", "да си направим коледна филмова кино вечер", или танци, от шантавите- "да си направим смешни прически", "да играем на криеница", да смешнословим един за друг"
и разни други неща. Към дребното лакомство, например, и слагам й и разни други неща. Купих и две нови играчки за елхата, които тя сама да постави на вече украсената елха; коледни чинийка и чашка (не ми се чакаше до Коледа) ги получи още на втория ден, изключително подходящи за коледното настроение на детето; тази сутрин съм и сложила от тия евтините топченца с ластичен конец и сама си изработи гривничка и герданче.
За Коледа мислим да и купим колело, че другото и е малко вече, комплект за почистване- това ни е любимо
да чисти като мама, а от Джъмбо купихме музикална кутия с балерина(евтино, красиво и полезно...за малки дами
)