Докторе, аз вече съм меко казано доста объркана. Незная дали наистина имам повод за притеснение или всички мнения, които чух че изпадам в крайност са реални. Обсъдихме вземането на Бисептол в профилактична доза, реакцията на педиатърката ни беше крайно отрицателна. Дори и да искам няма как да го започна. Назначи ни нови изследвания. Пак 24 часова урина за да видим белтъка колко е, кръвна захар, ПКК и СУЕ.
Белтък 100мг/24ч - реф.с-ти <150мг/24ч
ПКК
WBC - 6.2
LY - 1.7
MO - 0.4
GR - 4.1
LY% - 27.8%
MO% - 5.8%
GR% - 66.4%
RBC - 4.24
Hgb - 12.5
HCT - -37.1
MCV - 87.5
MCH - 29.4
MCHC - 33.6
RDW - 13.8
PLT - 222
PCT - 0.159%
MPV - -7.2
PDW - 11.8
кръвна захар - 5,08
СУЕ - 21мм
Само да кажа, че това сигурно има значение. Пуснахме изследванията в петък сутрин. В петък късния следобед започна хрема, не обилна, но я има, водниста. Т може и да е вдигнала,защото беше топличка, но не мога да кажа колко, термометърът все още показваше 36,8,когато дадох Панадол.Беше много раздразнителна, плачеше, запушен нос, така че и да е имала не съм отчела. Днес цял ден беше ок. Сега като стана от сън пак е малко крива, топличка, но стойностите са от порядъка на 36,6. киха, от време на време има воднист секрет. Най вероятно грипоподобно вирусче. Казвам за това и състояние, защоот мисля че дава отражение на утайката, предвид че е леко повишена.
Докторе, имам ли повод за притеснение?