ема2, ето нещо накратко
http://melissa.moetodete.bg/blogpost_4371_0.html
а, Неде, ако ще се увличаш по глупости отказвам да съм ти фенка
Най-важното е да обичаш детето си - ако смяташ, че неговата индивидуалност и гениалност те карат да го обичаш повече - добре. Ти си най-близо до него като майка и трябва да откриеш неговите наклонности (гениалности) за да ги развиваш. Но, не забравяй, че и други знаят това и може с това да манипулират родителите. Особено с гениалността - защото всяка майка иска нейното дете да е гении и вижда това в него и особено когато някой друг каже същото (убедена и от чуждото мнение), вече може да бъде манипулирана доброволно, както в случая става с тази секта. Нашата цел като майки е да открием гениалността на децата ни в дадена сфера и да развиваме техните проявяващи се заложби. Като например - едно дейно дете може да бъде футболист, едно умно добре смятащо дете - да се развива с математиката и после да стане счетоводител или нещо подобно, едно лесно сприятеляващо се дете, което обича самолетите - стюардеса (просто така ми хрумна
), едно не толкова умно, но действащо добре с ръцете дете - да се развива в областта на приложните материи и после като механик, дърводелец, занаятчия или нещо подобно. Карол Войтила не е и мислил, че един ден ще стане папа, просто е станал свещеник млад и така се е случило. Лутер не е искал да се отцепва от Католическата църква, а да покаже грешките, които всички са виждали, но са си мълчали от страх, на папата. И определено не са местели предмети с мислите си и тем подобни. Човек има заложби или наклонности, които би трябвало да развива и това се наричат таланти. Не, че са извънземни хората, просто развиват таланта си в някаква насока от рано. Стана дълго, както и да е, дано да си ме разбрала