0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #480 -: Юни 10, 2015, 15:12:05 pm »
Мила Вилиа, аз от "Щерев" идвам ... Пациентка съм на д-р Коновалова от 2013г. А от януари 2015 съм записана на хвърчащо листче в листата за чакащи донорска яйцеклетка... 
Никой не ми се е обадил до момента. Три-четири месеца са илюзия, донори няма, чака се година-година и половина-две - това ми каза Персенска вчера... Трагедията е пълна.
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 15:14:04 pm от Ann Marie »
*
« Отговор #481 -: Юни 10, 2015, 15:18:15 pm »
Писах ти на лични  :wink:
Моля те, не ме отчайвай така :balk_146: как така година, то ние нямаме година за чакане..
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #482 -: Юни 10, 2015, 18:32:45 pm »
А какво става с дейността на фондацията "Майки за донорство", интересно... Във Фейсбук бях чела коментар от тяфна активистка, че лично била завела за 1 година над 100 донорки в същата клиника....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #483 -: Юни 10, 2015, 23:56:11 pm »
Проблемът с донорските яйцеклетки наистина е сериозен и желаещи да дарят се намират трудно. Явно информираността е слаба, въпреки плахите опити да се обясни за какво всъщност става дума. И аз бях гледала в един сутрешен блок гостуването на една лекарка (не помня от коя клиника) и донорка от тази фондация. Звучеше доста обнадеждаващо това, което говореха, но май си трябва последователна, упорита и обща работа, за да има някакъв сериозен ефект.

Момичета, да споделя личен опит. Аз също се чудех как така от един поглед на изследванията ми докторът каза, че само с донорска яйцеклетка ще се получи. Бях попарена, но сега си давам сметка, че той просто е искал да ми спести илюзии и време. Не ме спря да опитам с мои яйцеклетки (4 пъти), не ми е говорил, че съм закъсняла, нито е коментирал възрастта ми. Просто опитът и практиката му даваха основание при моите резултати да направи подобен извод. В крайна сметка забременях по донорска програма в същата клиника. Не се наложи да чакам много за моя радост - 3-4 медеца. Може би защото не бях поставила никакви предпочитания, а може би защото се обаждах всеки месец (по техен съвет) да питам дали не се е появила възможност. При мен също се установи Хашимото, но чак след като забременях. Преди това дори не знаех, че имам, а ТСХ беше в норма. По време на бремеността го следях и пиех Л-Тироксин. След раждането изследванията ми пак бяха в норма и вече не пия лекарства. Не знам дали, ако при неуспешните ми опити бях свалила ТСХ под 2, щях да имам друг резултат. Съмнявам се.

С други думи, има клиники, които работят сериозно по донорската си програма. Поне така мисля за моята клиника. Не смятам, че е било просто късмет.
« Отговор #484 -: Юни 14, 2015, 01:19:50 am »
Ann Marie, ти опитвала ли си на естествен цикъл? Проблемът ти женски фактор ли е или мъжки?
Ако ти нямаш никакъв проблем, на тази възраст имаш шанс на естествен цикъл.
« Отговор #485 -: Юни 15, 2015, 14:14:21 pm »
Ann Marie, ти опитвала ли си на естествен цикъл? Проблемът ти женски фактор ли е или мъжки?
Ако ти нямаш никакъв проблем, на тази възраст имаш шанс на естествен цикъл.

mammita2012, проблемът при мен е с некачествените яйцеклетки, с нищо друго...
Затова съм се ориентирала към донорска програма.
Забременявам спонтанно, но бременността спира да се развива.
« Последна редакция: Юни 15, 2015, 14:15:59 pm от Ann Marie »
« Отговор #486 -: Юни 15, 2015, 22:57:35 pm »
Здравейте момичета! Как сте? Голямо затишие тук,но явно всяка от нас очаква някакво развитие и тогава пише..Да ви споделя и аз...писах на Елис ( координаторката за чуждестранни клиенти в Мемориал) и след няколко часа,учудващо за мен ,тя ми отговори.Обяснила съм и всичко( колко всичко при положение,че не съм минавала през процедури),написах и нивата на репродуктивни хормони пуснати месец април,и момичето ми отговори съвсем ясно и изчерпателно.Опитах се да го копирам,че съм на таблета,не успях но в общи линии казват се нещата в пряк контекст....по късно ще го копна и ще го кача да го прочетете.Ще е полезно мисля за всички,изпратени са ми и документи които изтеглих,всичко е обяснено и пояснено,кое къде ,как,колко струва,къде се намира.Не ме залъгва момичето и казва неща с които съм запозната,но като чуя мнението на професорката тогава ще реша.Погледнах и списъка с лекари ...общо с Кахраман са шестима и ще реша при кого да си запиша час.Чакам отговор от Бахчеджи,не съм писала от дни,та реших да драсна и аз някой ред...
*
« Отговор #487 -: Юни 17, 2015, 02:34:04 am »
Василена, стискам ти палци и ти желая късмет!
« Отговор #488 -: Юни 17, 2015, 10:27:17 am »
ЗДРАВЕЙТЕ
ИСКАМ МАЛКО ПОМОЩ
ВЧЕРА БЯХ ПРИ ДОКТОРА С ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ХОРМОНИ
FSH 21 ПРИ РЕФЕРЕНТНИ СТОИНОСТИ МАКС 12,5
ЛЕПНА МИ ИЯР
*
« Отговор #489 -: Юни 18, 2015, 00:53:27 am »
Дими, много ти е високо фСХ. На колко години си? Изследвахте ли LH?

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #490 -: Юни 18, 2015, 11:53:55 am »
ЗДРАВЕЙТЕ
ИСКАМ МАЛКО ПОМОЩ
ВЧЕРА БЯХ ПРИ ДОКТОРА С ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ХОРМОНИ
FSH 21 ПРИ РЕФЕРЕНТНИ СТОИНОСТИ МАКС 12,5
ЛЕПНА МИ ИЯР

каква по-точно помощ търсиш, Дими?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #491 -: Юни 19, 2015, 18:10:03 pm »
Как сте момичета? Как вървят нещата при вас?

Аз докато чакам донорска реших да пробвам всичко - само фемостон  не съм пила, вчера го почнах да видим дали ще има ефект. Иначе не съм спирала вит. Е,женски жен-шен и разни други добавки. Само DHEA спрях, нещо не ми понася организма....
« Отговор #492 -: Юни 19, 2015, 22:08:09 pm »
Здравейте момичета,реших и аз като нова да се включа.На 43 год. сам и имам 2 момчета на 23 и 21 години.
От доста време живея с мъж ро-малак от мен с 5 години.Тои няма деса и много бих искала да го зарадвам с едно бебче но нешто не се ролучава.Правим опити от година и половина но резултат няма.Живеем в Холандия и тука инвитро процедурите са до 42 год.Зарисах си час за специалист в клиника по фертилитет за 26 този месец.Приятелят ми е имал предишна връзка 8 год.  но няма и от нея деса.Пратиха ми писмо от тая клиника да бъдем двамата на прегледа.Незнам какви изледвания ште ми пуснат и се надявам да ми обарнат внимание впредвид моите години.Ако не стане ништо мислим да си доидем в Бг и да пробваме в някоя частна клиника.Бихте ли ми препорачали или насочите ,ште ви бъда много благодарна.
*
« Отговор #493 -: Юни 20, 2015, 00:07:24 am »
Здравей, dydylina11!
В повечето случаи като начало се изследват полови хормони при жената (3-5 ден от цикъла, най-добре на 3 ден от МЦ) успоредно с ехографски преглед в началото на цикъла (около 2-3 ден от МЦ) за преброяване на антрални фоликули, евентуално цветна снимка за проходимост на тръбите (независимо, че може да е имало предишна бременност), спермограма на партньора.
Това са базисните изследвания, но по преценка на лекаря може да се наложат и други.
Ако имаш още въпроси, ще допълваме с информация  :)

А това е списък на репродуктивните клиники в страната:
Клиники по стерилитет в България

Добре е, че сте се насочили към консултация със специалист, след 40 г. не бива да се губи време. Успех!

п.п. Каква е продължителността на месечния ти цикъл, при опитите досега ползвала ли си някой от методите за определяне на най-благоприятните дни за зачеване, евентуално тестове за овулация?
« Последна редакция: Юни 20, 2015, 00:18:45 am от marsi »

*

jam

• *
  • 14924

« Отговор #495 -: Юни 20, 2015, 20:16:11 pm »
Здравейте момичета,благодаря Марси за отговора.Ште отговоря накратко,сикала ми  редовен всеки месец ,но ронякога макар и рядко идва седмиса по-рано.Преди около 15 год. след второто раждане личната ми гинеколожка ми откри поликистозни яйчници.Лекувах се с антибиотици и това беше,не взех проблема на сериозно понеже не мислех да раждам по-вече деса.Никакви изследвания не сам си правила до тоя момент заштото не ми се е налагало.Ште разбвра или поне се надявам какъв е проблема като мине прегледа на 26 тоя месец.
« Отговор #496 -: Юни 20, 2015, 20:18:40 pm »
Извинявам се за грам.грешки пиша от таблета и обръштам на кирилица и ми е малко трудно :oops:
*
« Отговор #497 -: Юни 20, 2015, 20:36:21 pm »
dydylina11, пиши след прегледа. Също, ако ти назначат хормонални изследвания, напиши резултатите.
За съжаление на тази възраст се предполага редуциран яйчников резерв, което е свързано с намален брой антрални фоликули, евентуално влошени хормонални стойности (увеличен FSH, ниска стойност на Антимюлеров хормон, ако лекарят реши да го изследва, не знам каква е практиката там, и др.). Основно оценка на яйчниковия резерв трябва да се направи, с оглед годините.

Но каквито и изследвания да направите, може да опишеш тук или в друга подходяща във форума тема, ще коментираме.
Успех!
« Последна редакция: Юни 20, 2015, 23:05:44 pm от marsi »

« Отговор #498 -: Юни 20, 2015, 22:16:37 pm »
Blagodarq,непременно ште пиша какви изследвания и резултати има.
« Отговор #499 -: Юни 26, 2015, 14:48:43 pm »
Здравейте пак от мен навсички ,писах ви преди седмиса че имам час за специалист по фертилитет та утивам аз днеска с хъс да видя кво ште ми каже докторката и сужялявам че утидох след близо месец чакане за час.Влизам и се почна разговора надалго и нашироко за моите години колко много били за моите кг. които не са малко 95 кг. И т.н.и ми бе изнесена лекция все едно сам на диетолог.Питам я няма ли да ми пусне поне изследвания за хормони ,каза че не.Ззастраховката ми покривала тия изследвания до 42 год.Иза да е пална цялата гадост взе че ми дойде оня ден и преглед не мисе полагаше.Та тия лакардии дето  ми ги разтяга тая холандска специалистка гинеколожка аз си ги знам само дето здр. Застраховател ште ми вземе от банковата сметка 170 евро че сам имала лекция от 15 мин. Как трябва да отслабна и колко сам била на години.Та  така мина един преглед при специалист по фертилитет в една от големите болници на Амстердам.Няма нито преглед нито изследвания нито лекарства.