Неда, бързо оздравяване.
И Ники е отново без диагноза но продължава да вдига по 39,6Т поне по 3 пъти на ден. Снощи пак звънях на бърза помощ и вече и се развиках на докторката с която ме свързаха.
В 4.40 сутринта каза, че и е студено. Реших, че има отново висока Т. Ръцете, нослето и краката и бяха ледени а устните посинели. Лицето и беше станало жълто и цялата трепереше. Много се изплаших разбира се, измерих веднага Т- 36,9. Това още повече ме обърка и я мерих още поне 4 пъти. Накрая звъннах на 112, свързаха ме с лекар и докато кажа какво е на детето, докторката започва да ми се кара, "ами трепери защото има много висока Т", казвам, "не, няма висока Т в момента" а тя " неможе да няма". Е тогава вече не ми издържаха нервите и и се развиках. Да съм била сложела термометър в дупето на детето за да и кажа колко му била Т. Викам, госпожо, няма и 5 минути от последното ми четвърто поред мерене на Т и тя си е все 36,9 градуса. А Никол пиши от страх и студ и не дава и да си помисля да и измеря Т в дупето. Помолиха ме да изчакам, обажда се друга докторка и на нея обяснявам наново от колко дни детето е с такава висока Т, какво е направено, колко пъти вече е водено в спешен кабинет и, че последните 3 дни за 4 път се обаждам на Спешна помощ. Какъв АБ и лекства пие. е, оказа се, че можело да те втресе и преди да вдигнеш висока Т, ама им трябваха 10 минути за да ми го кажат.
Никол вдигна 39,4 2 часа след като говорих с тях и трепери почти един час от студ, при все, че беше завита с 3 одеала.
Днес педиатърката я прегледа "подробно". Не чу шумове, не видя гной по сливиците (както в спешното), пуснахме и кръв и урина за изследване. Има леко завишени стойности и хемоглобина и бил на долната граница но нямало нищо притеснително предвид състоянието и от последните няколко дни.
И понеже слетобед Т отново стигна 39,8 утре ще я водя да и направят снимка и всичко друго каквото не е направено.
Сега отивам при тях, че ме е страх да запся да не "пропусна като започне да вдига Т.
Лека и спокойна нощ.