0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - януари, февруари, март 2013
« Отговор #160 -: Февруари 26, 2013, 16:36:34 pm »
Мецани-аз съм за инвитро с две липсващи тръби сам ,спермограмата я правихме в Ниа Мед както и другите изследвания там-за сперм. доктора каза че е добре,пихме седмица аз и партниор Аугментин и Мукомах за премахване на някаква бактерия,утре сам на изследване за ореоплазма,микоплазма,хломиди,след това на 12-и сам на инжекция за стопиране,и последното преди да тръгна за Софиа е микробиология,не съм по фонда,а се самофинансирам,плащаме си всичко.
« Последна редакция: Февруари 26, 2013, 18:15:40 pm от cucicuci »
*
« Отговор #161 -: Февруари 26, 2013, 18:59:25 pm »
 cucicuci, каква бактерия премахвахте? Виждам, че предстои изследване на уреаплазма, микоплазма и хламидия. За пръв път ли ще ги правите? Тръбите ти премахнати изцяло ли са и сигурно ли е, че няма да изскочи непредвиден проблем там? Спермограмата в Ниамед кой я прави? Странно е как уж е добре, а пък доктора казал, че е тревожна. Преди да пристъпиш към самата процедура, изясни си абсолютно всичко.

« Отговор #162 -: Февруари 26, 2013, 19:25:33 pm »
cucicuci, каква бактерия премахвахте? Виждам, че предстои изследване на уреаплазма, микоплазма и хламидия. За пръв път ли ще ги правите? Тръбите ти премахнати изцяло ли са и сигурно ли е, че няма да изскочи непредвиден проблем там? Спермограмата в Ниамед кой я прави? Странно е как уж е добре, а пък доктора казал, че е тревожна. Преди да пристъпиш към самата процедура, изясни си абсолютно всичко.
за тази бактерия немога да ти кажа каква е,всеки един я имал но трябвало да я отстранят с антибиотици докато мине процедурата,доктора небеше запознат с моя проблем,напълно са премахнати тръбите ми,след като видя епикризата ми каза че всичко ОК и може да започнем изследванията за инвитро.Цялата процедура ни е за първи пат:(.При доктор Христов и д-р Христова сме те ни правят изседванията,а в спермограмата доколкото виждам пише че е под норма рH-8,3 малко над нормата
*
« Отговор #163 -: Февруари 26, 2013, 19:37:35 pm »
Редно е да бъдеш информирана за всичко, което се случва. Несериозно е да се лекувате с антибиотик, а да не знаеш какво точно лекувате. Не каза кой е правил спермограмата. Тръбите ти лапароскопски ли са премахнати и къде е направено това?

« Отговор #164 -: Февруари 26, 2013, 19:45:09 pm »
Редно е да бъдеш информирана за всичко, което се случва. Несериозно е да се лекувате с антибиотик, а да не знаеш какво точно лекувате. Не каза кой е правил спермограмата. Тръбите ти лапароскопски ли са премахнати и къде е направено това?
Биолога е -Бончо Григоров,а за тръбите имах 2001год,пертунит доц.Лазаров ме оперира,имах разширени тръби от гноита която извадиха от стомаха ми- в АГ -клиника
*
« Отговор #165 -: Февруари 26, 2013, 20:18:13 pm »
cucicuci, момичетата досега деликатно опитваха да ти подскажат, че не си в добри ръце, но явно не си склонна да четеш между редовете.

Затова аз ти го казвам директно. Смени лекарите и болницата още сега, за да не олекнеш излишно с няколко хиляди + разочарованието, което ще изпиташ при отрицателен тест. Няма репродуктивни специалисти в Стара Загора за момента - това е положението за съжаление. Пловдив не е толкова далеч, съветвам те да се насочите натам, или към някоя друга утвърдена клиника.

Несериозно е дори да коментерим реда, по който са ви правени изследванията, за спермограмата дълбоко се съмнявам, че също е направена компетентно, пък лекар за който е достатъчен фактор, че ти нямаш тръби да пренебрегне показателите при партньора ти преди да се пристъпва към ин витро оплождане...сама си помисли. Да сте пили АБ, без дори да можеш да кажеш защо, означава, че на теб не ти е обяснено дори какво и защо се прави с вас, което е чиста проба безобразие и непрофесионализъм. Съжалявам, че го казвам, но ин витрото в последните години се превърна в бизнаес за доста хора, които не са специалистти в областта. А неосведомени пациенти като теб - са най-любимите им жертви. Та хубаво си помисли къде и на кого си доверявате здравето и мечтата за дете.

Аз дете имам и знам колко е хубаво да го имам. Пиша ти това, защото искам да ти спестя време, пари и ми се иска скоро да се чувстваш като мен. От теб зависи какви решения ще вземеш в момента.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #166 -: Февруари 27, 2013, 07:51:11 am »
Съгласна съм с Jbrul и на мен ми се вижда нечитава работата и подхода на Доктора. :?

« Отговор #167 -: Февруари 27, 2013, 10:09:15 am »
Съгласна съм с Jbrul
и аз съм съгласна.
Обаче виждайки правописа на cucicuci, започвам да се чудя дали пък не й е обяснено всичко, пък тя да не е разбрала.
cucicuci, моля те, пиши по-грамотно.
Но дори и така да е, истина е, че няма репродуктивна клиника в Стара Загора.
*
« Отговор #168 -: Февруари 27, 2013, 10:32:14 am »
От това, което прочетох въпросната клиника в Ст. загора е сключила договор с Малинов София, а Калчев ходи на "гастрол" в Ст. Загора. Чудесно! Само че, аз без да имам претенции да съм какъвто и да е капацитет, никак, ама изобщо някак си не бих се доверила на лекар, ако той констатира нещо притеснително в показателите на мъжа ми, и аз да съм човека който трябва да му казва, че съм без тръби. Тази съществена подробност още на 5-тата минута, на първи преглед трябва да е проговорена и да е факт, който да се знае. И не е работа на пациента да се грижи за фактите и тяхната съпоставка в търсенето на проблема. В допълнение към това не бих допуснала да започна процедура без да знам какво ще се случва с физическото и психическото ми състояние най-малкото поради незнание какво ме чака в следващите дни, камо ли да не знам колко време ще продължи. Колкото и да не са словоохотливи лекарите, истинските професионалисти и хора из между тях обясняват поне с две думи какво се прави , ако ги попита човек за повече подробности - със охота или не обясняват и по-подробно.
И след едно такова ми разсъждение за мноооого малка част от въпросителните ми по този случай аз лично бих избягала от там с 300-та. Направо си вони на "дай тука едни 5-6 хиляди лева, пък после ще видим".
cucicuci едва ли е приятно да четеш това, но аз съм със същото мнение като на момичетата.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #169 -: Февруари 27, 2013, 10:39:43 am »
Мисля, че cucicuci, говори за клиника "Малинов", а наскоро гледах д-р Малинов, който рекламираше, че имат вече филиал в Стара Загора, където ще подготвят на пациентите първоначални изследвания с цел спестяване на разкарване до София.

Някои хора не могат да да обясняват, не се интересуват какво ще им правят. Факт.

cucicuci споделя дотолкова, доколкото намеренията и "съвпадат с онова, което е намислила да прави" :), т.е. АРТ процедура, която ще се проведе в София
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 10:41:59 am от Тара »
« Отговор #170 -: Февруари 27, 2013, 10:51:48 am »
Някои хора не могат да да обясняват, не се интересуват какво ще им правят. Факт.

ето това винаги ме е учудвало, че съществуват такива хора.
Имам такава позната и всеки път съм все по- възмутена от невежеството й, обаче въпреки това извади късмет и забременя след първи опит ин-витро.
Иначе с доста жени съм се заговаряла, докато съм висяла в клиниките и ми е направило впечатление, че масово хората незнаят какво им се прави и защо им се прави :balk_132:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #171 -: Февруари 27, 2013, 15:04:36 pm »
Момичета, аз си мисля, че не трябва да се генерализира така. Това очевидно е първи опит на момичето и не е нужно да разбира всичко. Второ, не знаем какво точно и е обяснено и как тя го предава, предвид фактът, че очевидно много неща са й неясни. Голяма част от нас във форума сме свръхинформирани, което понякога е минус, а не плюс и ни дава самочуствието да си мислим, че знаем повече от лекарите, което обаче не е така. Какво значение има, че не е запомнила каква е бактерията, нали им е назначено лечение, тя се доверява на лекаря си и в това няма нищо лошо. Ще каже човек, че д-р Калчев е някакъв гаражен лекар и клиника "Малинов" не знаят какво правят. Не съм тяхна пациентка, но не може да говорите на момичето с такава категоричност, че не трябва да започва опит там, при положение че като гледам всички основни изследвания са им направени. Тя си има епикриза за тръбите, доктора си знае какво да гледа. Как си вадите изводи, че е пренебрегнал показателите на партньора й? Нали лекарят е казал, че е добра? Не виждате ли, че момичето дори не знае какво да гледа в спермограмата. И мислите, че момиче на първи опит знае каква е разликата между ин витро и ИКСИ? Отделно лоша и добра спермограма са много условни понятия. И на моя мъж може да се каже, че е лоша, но за ин витро оплождане става. Повечето от вас знаят, че имам 7 опита, всичките с при д-р Стаменов, но на първия си опит знаех съвсем малко. В последствие научих много неща,за съжаление. За част от изследванията, които съм си правила през годините, съм научила във форума и аз съм питала док дали да си ги правя. Някои от тях той не е сметнал за необходимо да ми ги назначи, което не ме кара обаче да се съмнявам в неговата компетентност. Включително уреаплазма и микоплазма съм пускала след четвърти-пети неуспешен опит по мое настояване. Док силно се съмняваше там да проблемът и така и си беше. Да не говорим и аз колко момичета съм срещала в клиниката, които изобщо не се задълбочават в това, какво точно им изследват, правят и назначават като терапия. Смятат, че това е работа на лекаря им и не е нужно да знаят всичко. Голяма част от тях вече са майки и се радват на бебета си без да са ескперти по репродуктивна медицина.
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 17:04:16 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #172 -: Февруари 27, 2013, 16:16:18 pm »
Ива17, не е нужно да си експерт по репродуктивна медицина, просто малко повече заинтересованост трябва. Струва ми се, че дори средно интелигентен човек, ползващ интернет, би се поинтересувал, когато му предстои някакво лечение. Ти би ли пила антибиотик без да знаеш защо? Никак не ми звучи добре, това, че лекували "нещо, което при всички го имало, но за ин витро не трябвало да го има". Другото, което лично мен ме притеснява в този случай е състоянието на тръбите. Аз бих настояла за лапароскопия, да се огледа как са отстранени. Защото при коремна операция през 2001г, още повече, че е имало животозастрашаваща инфекция, надали някой е мислил как точно "реже" тръби.
А микоплазма и уреаплазма могат да причинят вътреутробно заразяване на плода, затова са рутинни изследвания при планиране на бременност.
Прокрадват се в мен едни съмнения, също като при Дейзи83, че може би всичко е обяснено, но проблем има в разбирането  :wink:

*

iva17

• 915
« Отговор #173 -: Февруари 27, 2013, 16:36:38 pm »
dani_ j, да, аз също имам съмнение, че е било обяснено, но неразбрано. Точно затова не трябва веднага да се говори за смяна на клиниката или лекаря. Съмнявам се, да не им е казано каква е бактерията, за която е изписан антибиотика. Друг е въпросът, че тя може да не е сметнала за нужно да я помни, след като вече има назначено лечение.
*
« Отговор #174 -: Февруари 27, 2013, 16:47:53 pm »
Тук се опитваме да си бъдем максимално полезни и да предпазим от грешки и хвърлени на вятъра пари тепърва започващите, но в крайна сметка всеки носи глава на раменете си и понякога от нея си пати  :wink:

*
« Отговор #175 -: Февруари 27, 2013, 16:55:35 pm »
iva17 , това в Стара Загора - не е клиника, още по-малко пък клиника по репродуктивна медицина. Това е частен родилен дом. В същия - планово секцио се прави само с пълна анестезия, понеже нямат дори специалист, който да направи една спинална... Просто давам пример за "нивото" на основнта им дейност, за другата се сети и сама, ако можеш. И с Папата да сключат договор - все тая.
Все пак ние живеем тук и знаем за какво точно иде реч, не е просто да предполагаме...

Не е проблемът, че тя не знае кой какво й правил, защо и пр. Въпросът е, че просто й взимат парите, възползвайки се от това колко тя не е наясно. Но пък на никого не можеш с фунията да наливаш, ако сам не желае да разсъди. Аз бях длъжна да я предупредя, че се набутва, както опитаха и другите момичета. Тя си решава какво и как да прави в крайна сметка.

*
« Отговор #176 -: Февруари 27, 2013, 16:59:56 pm »
Е, не е така, прекалявате с назидателния тон.  Клиника "Надежда" също има изнесени филиали, където дребни изследвания се правят по места, тук е същото. преценили са обучили са лекари, които да работят в координация. Никой няма да седне да и прави процедура в Стара Загора.
Всеки сам решава колко да е информиран.
*

iva17

• 915
« Отговор #177 -: Февруари 27, 2013, 17:02:45 pm »
Jbrul , аз от първия пост съм останала с впечатлението, че тя ще идва в София в "Малинов" да прави опита, защото търсеше квартира или хотел.
*
« Отговор #178 -: Февруари 27, 2013, 17:02:58 pm »
Е, не е така, прекалявате с назидателния тон.  Клиника "Надежда" също има изнесени филиали, където дребни изследвания се правят по места, тук е същото. преценили са обучили са лекари, които да работят в координация. Никой няма да седне да и прави процедура в Стара Загора.
Всеки сам решава колко да е информиран.
Тук няма такива обучени специалисти. Даже една ЦС няма кой да направи, ама...щом е по-важно кой с кого е сключил договор и какво твърди - ОК.  :wink:

Jbrul , аз от първия пост съм останала с впечатлението, че тя ще идва в София в "Малинов" да прави опита, защото търсеше квартира или хотел.
Да, с правилно впечатление си останала, само дето тук няма кой да извърши подготовката за процедурата качествено, нито нужните изследвания. На ТОЗИ етап поне. Което и сама разбираш опорочава опита още "на старта"...
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 17:05:25 pm от Jbrul »

*
« Отговор #179 -: Февруари 27, 2013, 17:12:34 pm »
Жбрул, тя е споменала, че един от биолозите на "Малинов" им е правил спермограмата, а такива дребни като вирусология, микробиологии - не би трябвало да е проблем, ЦС  държат да се направи на място , поне в "Надежда" е така.  Мисля, че в "Малинов" няма да се оставят на  единственото мнение на лекарите от провинцията, пак ще повторя като пример "Надежда" - лекуващия лекар там има крайната дума.
Прекалено много ще изплаши, като влезе тук и види как се вихрим.