Чай от лайка има благотворно влияние когато се пие. С каква мисъл трябва да го слагам в носа не разбирам. Витамините също са полезни когато се усвояват от организма през устата. Защо трябва да минава витамин Ц през носа. Честно, изумявам се понякога.
Айде там инхалации с лайка и т.н. ОК. Лекар и правилно и навременно лечение са за мен нужните неща за децата, а не бабешките илачи. Миналата седмица Моника започна кашлица. Изписа и педиатърката сиропи. След ден смени кашлицата. Ясна работата за мен, че е за синекод и с другите сиропи нищо не правим. Но дет се вика, има си лекар за тази работа. Преглед, слушалки, ушички, гърло и т.н. ОК всичко е чисто, дай Синекод. Децата не са опитни зайчета. Ненужни неща не успокояват лигавицата в носа, а допълнително я травмират и дразнят.
Също е важно какво се лекува и какви капки да се слагат в носа. За това пак си има педиатър. Преди бях по-склонна да се пробвам на разни бабешки илачи, обаче напоследък съм абсолютно категорична. Особено за малки деца. Сега виждате, че няма алергии и не се проявяват, ама те алергиите понякога не се виждат и симптоматиката им съвпада с тази на вируса и бактериалните инфекции. Дет се вика, може да не се вижда и да си мислим, че помага, пък то да е друго. Също така, по какво се разбира, че това им помага. Сополи, кихане, кашлица и хоп слагаме мас или лимон в носа и какво? В смисъл, то може да изсуши лигавицата и да отпуши за малко носа, но пък да я раздразни и т.н. Моята педиатърка е категорично против такива неща. Чайче с мярка. Още я лекува девойката с бебешки лекарства и на ниски дози. АБ само когато се налага. С две думи, колкото по-малко и организма се справя сам, толкова по-добре. Повече движение на чист въздух. Чести походи в планината. Малко телевизия, повече движение навън с колелото и децата. Без изкуствени сокове и много сладки боклуци. Само фрешове и вода за течности. Не, че не се крие и с баба и не опустошават по кутия боклуци, но основно гледам да и набия в главата, че когато и се яде, може да си хапне с мярка, но да не се тъпче само с това.
Сега не искам да ми се сърдите. Може наистина да му облекчи на бебенцето за момент и да се почувства по-добре. Не казвам, че кой знае какво е станало и е вредно и край, ще развие алергии и ще се влоши, напротив. Но пък аз си задавам въпроса, нужно ли е? И помага ли с нещо изобщо. Пък може и да вреди, а аз да на знам. Плюс това си е терор за детето. Съмнявам се, че някое бебе или дете ще ви чака с отворени обятия да му пръскате нещо в носа.
Не се сърдете, не искам да ви обидя или да ви накарам да се чувствате зле по някакъв начин, напротив. Просто реално ако се познавахме, щяхте да знаете, че просто водим диалог и разсъждаваме. Всеки изказва мнение и чете мнението на другите. На база тази информация решава, какво е най-доброто и какво да предприеме. Хубаво е човек да е информиран и да чуе и друга гледна точка. За това сме се събрали тук.
Не ми се обиждайте. Пак казвам, просто изказвам мнение и не казвам, че правите нещо лошо или ужасно, напротив. Това говори за загриженост и майчина любов. Знам, че искате да бъдете най-полезни и детенцето да облекчи състоянието си. Разбирам ви. Просто в случая се съмнявам, че чайче в носа, витамин С, мас и др. му помагат.
Поздрави и повече усмивки ви желая.
Емка, аз също я мажа малко с хималая, но когато е много зле. Педиатърката е категорично против. Обори ме и ме накара да се съглася с нея, но все пак понякога я мажа мъничко.
Извинявам се, но искам да допълня. В противен случай рискувам да не спя тази нощ
Така де, от седмица не мога да се добера до форума, трябва да наваксвам с писането
там сополите не са просто сополи Казах й за лайката и витамина, направила им капки- баткото не се повлиял, при бебето хремата спряла. Явно когато наистина няма инфекция има някакво благотворно действие.
Аз обаче се чудя, от какво могат да бъдат тез сополи, освен от вирус или бактерии?
Безобидни сополи от зъби за мене няма.
На съседката детето, от както се е родило, все е с едни тъмно зелени течащи сополи. Ама направо... И тя все ми обясняваше, че са от зъбите, от настинка и т.н. Ми ок, ама не можа да ми даде определение за това какво е настинка
. Някой може ли?
Секрет не му е пускала, седеше си все с течащи зелении поне до 3-4 годишна възраст. Ходеше по хомеопати и билкари. Да и е жив и здрав, голям мъж стана, обаче се чудя дали за него бяха по-полезни диетите и някви съмнителни капки, отколкото вземане на секрет и АБ навреме и да се приключи бързичко историята. Както и да е, това са си просто мои разсъждения