Това е тортата, не е много сладка, нормална е.В това количество захар аз мисля че може да се опита от едно дете
Блатове:
Основно правило за този пандишпанов блат е, че на едно средно яйце слагаме 30 гр.захар и около 30гр. брашно може и малко по-малко)
за 26 см форма
6 яйца
180 гр. захар
160 гр. пресято брашно
1 бакпулвер Dr Jotker
1 ванилия
Подготвяте формата, като я намазвате с масло и посипете с брашно или грис.
Разделят се белтъци и жълтъци, като първо се разбиват белтъците на гъст сняг. После се разбиват жълтъците и захарта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Накрая към въздушната смес, леко се забърква пресятото брашно.
Пече се в предварително загрята фурна - при горен и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух(вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.
Приготвения блат се реже на две или три. За да не се троши, блата се реже когато е напълно изтинал – най-добре е да се приготви ден два преди да се прави тортата!
Крем:
4 яйца
1л. мляко
1 ванилия
12 равни супени лъжици брашно
1ч.ч. захар
Затопляш млякото,не трябва да е нито много горещо,нито хладко.Разбиваш в купа яйцата,захарта и брашното.След това прибавяш на тънка струйка при непрекъснато бъркане към млякото и увеличаваш малко котлно.Накрая прибавяш ванилията и е готов!Става страхотен,но отнема повечко време за бъркане на котлона.
Аз правя всеки блат отделно, пека три броя, т.е. разбивам за всеки блат всичко докато се пече предния.Бързо става не е хамалогия.С крема си трябва търпение, защото е голямо бъркане на котлона но е много вкусен.Тортата е хубаво да се направи предния ден, за да поемат блатовете от вкуса на тортата.За покритие отгоре, може да се направи още такъв крем или да се залее с каквото решиш.Аз лично слагах фондан, но на мен ми е приятно и се занимавам с торти за мое си успокоение.От него не дадох на Моника, само за красота беше.