Beralentinia
Това,което казвам е така имат най-добрата техника,някъде от преди година са се сдобили с този секвенатор,може и в нета да се намери инфо,но това е на 100% така няма спор,но сега няма повече да разказвам за това,само ще кажа че точно заради техниката"Малинов" е сред най-добрите клиники в Европа,това също може да се прочете.Абе няма значение сега ?-са е,че не стана.Да за жалост проблема е в този секвенатор(а м/у другото другите технологии за ПИД не дават по-бързо резултат)може да даде до 24 часа резултат,а може и до 3 дни,казвам пак момичета това е много,много сложно изследване и се работи на голяма чистота.А това,че се връщат на 6-ти ден,а не на 5-ти не е сигурно,че е проблем,аз си мисля че е,но четах интервю с един чуждестранен ин витро спец.и той казва,че в неговата клиника се прави трансвер само на 5 или 6 ден тъй като тези ембриони които останат до тогава са наистина добри и с много по-добра имплантационна способност.Казва също,че много клиники връщат ембриони на 3-ти ден,но това за него е много рисковано и по-скоро го правят за да не се занимават лабораторийте и ембриолозите с тях.Ембрион на 3-ти ден не се знае какъв е.
Beralentinia те ми сложиха 10 ембриона в секвенатора,а той дава разбира се инфо за всички,няма как да не се видят и овредените те няма от къде да знаят кой е добър и да сложат само него в този секвенатор сещаш се иначе няма да има смисъл и от ПИД.Секвенатора дава инфо за всички вижда се кой как е овреден,коя хромозома либсва или коя е в повече и т.нат.М/у другото този секвенатор HumanCyto SNP-12 вижда и много други неща на които ембриона може да е склонен като например болести които дадено семеиство има в рода си напр. рак,диабет много са наистина има и списък в нета,но е на английски.Някой двойки в чужбина(за тук не говоря,не сме стигнали толков напред във времето)го правят заради такива неща ако в семействата им има болест която може да се наследи,така избират ембрион,който няма таква склонност или просто да изберат пола на детето си.На мен също ми казаха някои неща,но няма да ги коментирам.Казах- тези 2-та са много добре ок са,но др.7 са с еди какви си овреждания едното с това др му либсва еди коя си хромозома и така.Дават снимков материял от всички.
Със сигурност на теб Beralentinia ти е много по-лесно в това няма съмнение заради това,че ти сама изхвърляш ембриона смисъл като късен цикъл.То така ще бъде върхът за мен,ако и при мен беше така,но знаеш ли аз вече съм травмирана,толкова много се наплаших,че вече имам стрес от видеозони,от чакане на моя ред да вляза в кабинета за да ми каже,че пак е спряло развитие и най-вече,че ще трябва да се изчисти...и пак се почват пълни упойки,месеци възтановяване.На мен толкова зле ми влияе това,че след това не по 4-6 месеца да не пробвам ами минават по година и немога да се навия.Заради това шанса ми се намаля да се уцели,защото аз немога да го изхвърля и на др.месец да пробвам пак.Добре,че ти си така трябва много ама наистина много да се радваш за това,защото от всичко това е най-ужасното.Когато аз съм в 6-та г.с.да кажем започва да ми личи-наистина не се шегувам,може би защото съм по-дребничка,но корема ми се поиздува и знаете ли колко е зле вички да започнат да те питат"Ти да не си бременна,ти си бременна" и т.нат,а ти всъщност знаеш и не смееш да кажеш защото най-вероятно това ще бъде поредния ти неупсешен опит.Всичко е много болезнено,няма нужда повече да запълвам форума...Извинте ме,постовете ми се получават много дълги.
Момичета не е точна тази информация,че на 10-1 е нормално,ето аз от 10 имах 2.По Световна статистика док.каза че е 8:1 и може би това е най-точното и пак нищо не се знае казаха може от 8 и 3 може 1,а може и нищо-късмет.
И аз съм на това мнение,че родиш ли 1 за следващото е много по-лесно,каква е логиката не знам изобщо,но това си е факт.Единствената логика,която не е малка причина всъщност е,че след 1 дете човек се успокоява и това помага на тялото да функционира по-правилно.Спокойствието е много важно в това положение,но как да се постигне как,като сме хора,а хората имат чувства,надежда и мечти.
Хората с транслокации се раджат с нея,тя не се проявява в последствие,нито се отключва от нещо.С нея се раждаш и с нея умираш-тя е за цял живот.Може да бъде наследствена,може и предобита или се предава или се случва още при самото зачеване,точно в този момент когато хромозомите на 2-та родителя започнат да се делят.
Дано имаме шанса вички да сбъднем мечтата си и да бъдем родители...