0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #540 -: Юни 14, 2013, 18:17:36 pm »
Много се радвам за прекрасните новини, браво на мама Респект :) Честитих в темичката :)
Анди, ред е вече на девойката да се покаже :)
Да се похваля от прегледа... казаха, че ще имаме младеж  :bori_004: Не е 100%, ама док каза, че вижда мъжки атрибути  :lol: ММ много доволен :) Та малкия младеж тежи 1700гр, всичко си е в границите и е нормално за 32гс. Хемоглобина ми е нисък, 103, при минимум 115, та сега съм на хапченца, сутрин и вечер  :? След 2 седмици пак съм на скан, че док иска да следим теглото на бебчо и хемоглобина
Хубава и приятна вечер на всички тумбачета и мамчета :)
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #541 -: Юни 14, 2013, 18:36:19 pm »
Аз да ви се похваля, преди 2 дни бях на втора ФМ при д-р Марков и като ме видя възкликна"лелееееееееее, много голям корем" Очакваше да види гигантско бебе. Слава Богу бебка е добре. Вървим по-големи с около 10-на дни, което си е в рамките на нормалното. Вече сме 1500гр. Марков каза, че си имаме едно голямо, добре развито и доносено за г.с. бебе. Единственото , което ме притеснява е , че имам малък миомен възел на предната стена. Според Марков може и да изчезне след раждането, но за всеки случай трябва да го следим.
Вили, браво на бебка :) Лелеее, кога мина това време...като че ли вчера се видяхме и изобщо не ти личеше, че си бременна, а вече си в 30 седмица. Хайде, и при теб се вижда края :)
Миомата изобщо не я мисли. И на мен на ФМ ми видяха 2 миомки и всъщност това беше една от причините да искам секцио, за да се видят по-добре и ако може да ми ги махнат. Оказа се, че са повече от две, но са малки и не пречат. Сега на профилактичния преглед ще ги видим как са.

*
« Отговор #542 -: Юни 14, 2013, 21:53:18 pm »
 :balk_46: :balk_46:Бравооо! Най-накрая.Голяма радост.Честиото и много здраве и детски смях в дома на мама Респект.Той малкия Георги не е никак малък.
Ние тук се радваме и пак ще се радваме,но някой знае ли как е мамчето?
« Последна редакция: Юни 14, 2013, 21:54:57 pm от joly »
« Отговор #543 -: Юни 15, 2013, 00:40:07 am »
 :dance2: :dance2: :dance2:
Честито на мама Респект!!! Радост да им носи малкият голям Георги :) Предполагам че направо с лъжица яде  :D той отгледан направо!
Сега ще я чакаме да разкаже как е тя.
Малко дяволче хемоглобина ни е еднакъв. Какво ти дадоха да пиеш? :) Честити ти сини гащи!
Лека нощ на всички и скоро мама Анди очакваме да се включи с темичка :)
« Отговор #544 -: Юни 15, 2013, 02:12:51 am »
Дяволче,честит ти момък! Ти си доста напред-как така не е сигурен лекаря...или малчо се крие...

Аз да споделя за хемоглобина-моят се беше сринал на под 90. И ми дадоха малтофер 2х1.Аз обаче не усках да го пия,защото уж предизвиквал запек и пиех по едно през ден-останалото беше: ядях спанак всеки ден,задължително по един фреш от цвекло с морков или ябълка,тиквени семки,ягоди и сурови какаови зърна (без да се прекалява с тях). От време на време и други-бях си направила спусък с железни храни. Та не зннам дали от тях имаше ефект,но като постъпих да раждам,беше 110,което си е мн . Добро покачване  :)
« Отговор #545 -: Юни 15, 2013, 09:51:12 am »
Честито мамо Респект :) Да расте жив и здрав малкия Георги и много да ви радва.

Колко много нови мамчета:) Все така да се пълни темичката. Добре дошли. Пожелавам ви една лека бременност до финала :)

Малко дяволче честити сини гащи:)

*
« Отговор #546 -: Юни 15, 2013, 10:01:17 am »
Добро утро и от мен :) Как сте днес милички? Ние с младежа сме добре, само дето има лош навик сутрин към 6:30 да си прави гимнастика и ме събужда  :lol: Свикнах, ама все не мога да се наспя  :oops:
никоя, преди 2 седмици ми бяха изписали Ferrograd, но ефект нямаше, сега ми изписаха Ferrous Sulphate x 2 Не знам дали ги има тези хапчета в Бг :) Надявам се да имат ефект. Иначе ММ мисли да ми купува сега храни, съдържащи желязо  :lol: Ама не знам как ще се разберем, че аз не ям много неща :)
Афродитка на скана в 20 гс ни казаха, че не е това целта на прегледа, а да се види бебо дали си има всичко и дали е в норма(anomaly scan при нас и по принцип е 2-ри и последен за бременността) На предния скан не се видя, беше си събрало крачетата и вчера док каза че е младеж :) Не бил 100% сигурен, като се роди ще го видим :) Ама ми показва тестиси и пишле, не че аз различих нещо  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Юни 15, 2013, 10:06:22 am от malkoto_dqvolche »

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #547 -: Юни 15, 2013, 10:30:16 am »
Да бе,то е ясно че не е това целта на прегледа,но все пак ако се види,защо не :) щом ти е показал атрибути,би следвало да е така...:)
*
« Отговор #548 -: Юни 15, 2013, 11:47:33 am »
Момичета помагайте, днес сутринта като се събудих и като отидох до тоалетната на хартията имаше малко кафяво петно. Сега вече имам по-голямо петно на бельото, но пак кафяво.Усетих го горе -долу като първи ден от цикъл да изтича. Казвайте какво да правя ? 8O . Да се паникьосвам ли? :?

*
« Отговор #549 -: Юни 15, 2013, 11:54:07 am »
Деси върви на доктор. Стискам силно палци да не е нещо сериозно  :crossfingers: Аз също имах зацапване няколко пъти, при мен беше доизчистване на стара кръв от последния цикъл. Ще чакаме да кажеш какво е казал док  :bighug:

*
« Отговор #550 -: Юни 15, 2013, 12:11:51 pm »
Обадих се на д-ра и той ми изписа Дуфастон таблетки. За сега не било притеснително, ако има нещо да му звънна, ако не в понеделник на преглед. Стискайте палци момичета всичко да е ок .

*
« Отговор #551 -: Юни 15, 2013, 13:12:45 pm »
Desii,за палците не се притеснявай - стискаме ги винаги освен тогава,когато натискаме бутоните на клавиатурата,но пък тогава аз стискам тези на краката. :lol:
Дръж ни в течение.
*
« Отговор #552 -: Юни 15, 2013, 13:26:54 pm »
Деси от мен и бебчо много силно стиснати палчета всичко да е наред  :crossfingers:

« Отговор #553 -: Юни 15, 2013, 14:14:11 pm »
Деси,освен дуфастона трябва да лежиш-ставаш само до вц и евентуално за ядене.И ако се засили,веднага на лекар, или ако той откаже-болница.
*
« Отговор #554 -: Юни 15, 2013, 15:36:23 pm »
Деси, неприятно е но лежане му е майката. колкото можеш лежи ставай само за wc и да се храниш и гледай да си спокойна. Да не си около датата на цикъла случайно - може да се получат такива неща.

АКо се притесняваш в болницата да те видят , никoй няма да те върне. Може да взимаш и но шпа за изглаждане на мускулатурата.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #555 -: Юни 15, 2013, 15:41:06 pm »
Деси имаш и нашите палци  osi_9 :bighug: Аз също споделям да лежиш! Ставай само до 00 и толкова, а ако се засили направо отивай в болница, там знаят, какво да ти вкл и как да се действа! Пиши пак :P

« Отговор #556 -: Юни 15, 2013, 23:18:18 pm »
Деси, стискам палци и аз всичко да е наред. Както са написали останалите - лежане и но шпа или папаверин - на мен ми предписваха папаверин. Пиши как си.

На мен за хемоглобина ми предписаха феро-фолгама. Предписа ми го лекарката по здравна дето ми се пада. Моят доктор каза: "ми то не е ефикасно, ама.... пий го 1 месец и ако няма промяна - аз ще те излекувам" Започна се едно пиене - по веднъж през ден и то ако се сетя при положение, че ми беше предписано 2*1 дневно (с тая реклама нямах мерак да го гълтам). Естествено сега хемоглобина ми е още по-зле, ама доктора е в отпуск и всъщност няма как да ме прегледа, камо ли да препдише нещо... Май ще налетя и аз на храните и каквото стане :)
« Отговор #557 -: Юни 15, 2013, 23:23:58 pm »
Деси и от нас имаш много стиснати палчета и пиши да кажеш как си

Аз за хемоглобина също пиех феро-фологама 1 месец по 1 и ми го дигна веднага ,  но и запек разбира се
« Отговор #558 -: Юни 16, 2013, 01:19:59 am »
Аз точно заради запека се пънех. ОбАче пък си е важно да го вдигнете. Анемията не е приятна,а и силите си трябват.аз бях като парцал в началото-после пък прочетох,че като се роди и се влошава,та започнах дс го пия редовно,обаче скоро родих.сега ми е добре,не е падал още. И запек не получих,но аз съм си с право черво по принцип ;)
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #559 -: Юни 16, 2013, 09:42:18 am »
Добро утро мами  :lol:
Деси, как си днес?
Много слънчев да е денят ви  :bighug: