0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #820 -: Юли 05, 2013, 14:19:43 pm »
Здравейте момичета,

Искам да попитам къде си правихте ФМ ? Аз съм в колебание- записах си час при доц.Томова, но си следя бременността в клиника Щерев и разбрах, че там също има докторка, която прави ФМ.
Имате ли някакви отзиви за нея? Казва се д-р Исклиева
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #821 -: Юли 05, 2013, 14:23:11 pm »
AmoreMio

На мен мия н аправиха, там където се записах на ЖК :lol:
Този таблет е със свое мнение 8O веднъж пише на кирилица, друг път не дава да я сменя и само на латиница  :lol: сори за оф топика :oops:

« Отговор #822 -: Юли 05, 2013, 15:50:59 pm »
За цитонамазката по време на бременност-още при първия ми преглед при д-р Сигридов той ми каза,че не е желателно да се взима цитонамазка и да не се съгласявам,ако искат от ЖК.Не попитах защо,то пък и никой не ми предложи :D
« Отговор #823 -: Юли 05, 2013, 16:07:29 pm »
И при мен не е ставало дума за цитонамазка. Нито на ЖК, нито при д-р Михова.

tsvetinapavlova, страхотни мерки.  :) Радвам се, че и резултатите от изследванията са добри.
« Отговор #824 -: Юли 05, 2013, 16:59:10 pm »
Здравейте и от мен! Радвам се, че има нови мамини попълнения. На някои липсвах, на други не, реших да се обадя и аз, въпреки че на моменти съм досадна и спамя постоянно, но няма да Ви досаждам, напротив ще се появавам рядко тук. За сега с бебето сме наред, въпреки, че имаше една неприятна ситуация със запек и хемороид, които ми изкараха акъла, но го преодолях и това, че чат-пат повръщам, но не така активно както в началото на бременността, сега се ядва положението. Тепърва ФМ предстои и тогава ще ми кажат пола на дечко ще правя ФМ във Фемина (гр. София) там ме насочиха от ЖК. Овладяна е и гъбичната инфекция и гадните пъпчици, които се бяха появили от потене и килограми. Още не ми е проличало тумбачето, напротив продължавам да слабея на сланинки, но коремчето все пак не е толкова плоско, храня си се добре и така, много ми се спинка напоследък, но и това ще премине. На скоро раждащите стиснати палчета за леко и безпроблемно раждане. На останалите като мен - леко бременеене.
« Отговор #825 -: Юли 05, 2013, 17:02:12 pm »
Здравейте момичета отдавна не съм писала,ама нямах достъп до компа,а през телефона само ви чета,но не ми позволява да пиша :( вчера бях на преглед и момчетата ми са по-2200кг вече,бяха ми първите запис на тонове и всичко е ОК..доки каза,че ще се наблюдаваме и дай боже да стигнем до 06.08...за раждане и ми се ратуптя сърчицето,като знам че наближава..иначе съм в перфектно здраве(според иследванията)спря ми и сорбифера и вече не пия нищо и съм мн доволна...днес купихме и костюмчетата за изписване и сме готови със всичко и сега се отдавам на почивка и чакане....много успех на всички момичета с които вървим заедно ръка за ръка от началото(ТУЦИ,НИКОЯ,ЦВЕТИНАПАВЛОВА,ПАПА)а на новодошлите лека и успешна бременост :bighug:
П.С. извинете за дългия пост :wink:
*
« Отговор #826 -: Юли 05, 2013, 19:19:42 pm »
Момичета, за записване на ЖК трябва ли ми направление и ако да кой номер?
В близката ми 20-та поликлиника не се спогодихме с гинеколозите,дърпат ми се за болничните.Намерих човек,който да ми издава болничните,но гинеколожката от този център отива в "Онкологията" и проблема с ЖК си остана.Ще ми се да е някъде по близко до вкъщи.Отидох да разуча какво е положението в 29-та поликлиниката на съседния квартал.Гинекологът там ми се видя свестен,но не знам.Много често първото впечатление лъже.Някоя от вас случйно да е чувала за др.Макуси - палестинец е.Работел е към 15-20 години със жена си др.Тодорова(много обичана и търсена),но е починала още през 2007г.?Споменавам го,защото може би така някой може да го свърже.Благодаря Ви предварително.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #827 -: Юли 05, 2013, 19:33:37 pm »
Момичета, за записване на ЖК трябва ли ми направление и ако да кой номер?
В близката ми 20-та поликлиника не се спогодихме с гинеколозите,дърпат ми се за болничните.Намерих човек,който да ми издава болничните,но гинеколожката от този център отива в "Онкологията" и проблема с ЖК си остана.Ще ми се да е някъде по близко до вкъщи.Отидох да разуча какво е положението в 29-та поликлиниката на съседния квартал.Гинекологът там ми се видя свестен,но не знам.Много често първото впечатление лъже.Някоя от вас случйно да е чувала за др.Макуси - палестинец е.Работел е към 15-20 години със жена си др.Тодорова(много обичана и търсена),но е починала още през 2007г.?Споменавам го,защото може би така някой може да го свърже.Благодаря Ви предварително.

Ако ще си по здр каса - ДА! Тип 9 взема се от ЛЛ  :lol:

chattenoire84 :bighug:

Аз Цитонамазката ще я откажа категорично, но нещо :x може ли, да ме санкционират :?

*
« Отговор #828 -: Юли 06, 2013, 03:37:14 am »
На мен ми взимаха цитонамазка още в началото ,към 6-7г.с и повече ми казаха ,че не трябва.Все пак това е личен избор ,така че насила няма да ви вземат
chattenoire84 -браво за фигурата,аз нещо взех да ставам като пумпал :lol:среднощния глад е непреодолим :lol:

*
« Отговор #829 -: Юли 06, 2013, 11:25:19 am »

Благодаря Dess_ Dess
« Последна редакция: Юли 06, 2013, 11:28:12 am от joly »
*
« Отговор #830 -: Юли 07, 2013, 00:28:27 am »
Дес, виждам, че си притеснена за цитонамазката.
До края на третия месец бях с 3 прокървявания. До 11 г.с. прегледите ми ги прави д-р Стаменов, след това ме поеха д-р Сигридов и д-р Михова. Записах се на ЖК чак в началото на 5-я месец. Тогава направих въпросната цитонамазка. Не съм имала проблеми след нея.
Преди да вземеш решение дали да я правиш или не, направи микробиология и измерване на шийката. Ако всичко е наред, не пречи да я направиш. По принцип веднъж годишно трябва да се прави цитонаамазка ( ако не си в рисковите групи). Ако ще се чувстваш по-сигурна и по-спокойна не я прави сега, а я направи след като родиш ( щом спре кървенето).
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #831 -: Юли 07, 2013, 13:37:10 pm »
Меци- да и аз имах зацапвания в началото ...
Имам ги и двете непосредствено преди инв процедурата, а шийката, може да се види и без да се прави цитонамазка, а МБ ще си направя :lol:
Благодаря ти  :bighug:

« Отговор #832 -: Юли 07, 2013, 19:16:19 pm »
Здравейте,
Как сте бъдещи мами :) :)
Ние с бебо сме добре . Подготвихме багажа за болницата  :) , даже единя сак е в колата . Тези дни ще монтираме и столчето за кола :)
« Отговор #833 -: Юли 07, 2013, 21:46:08 pm »
Днес аз също се бях заела с приготвянето на багажа, макар, че има още врме, но нали не се знае никога  :? Ходихме до Хиполенд да си харесаме количка, кошница и легълце, а утре решихме, че ще ги поръчаме, тъй като доставката отнема 1 седмица. От магазина ни предложиха да ги съхраняват при тях, докато бебето се роди и чак тогава да си ги вземем за вкъщи. По- напредналите мами, до къде стигнахте с покупките?

*
« Отговор #834 -: Юли 08, 2013, 11:32:49 am »
Здравейте и от мен :) Кака сте днес коремчета? Аз не съм писала няколко дена, но ви следях ;) В петък направих първите покупки на дрехи за бебко, много съм доволна, в събота бяхме на РД на едно момченце, с ММ закарахме мамата до болницата преди годинка :) А вчера си направихме страхотна разходка на океана, много добре ми се отрази  :D При мен няма нищо ново, освен че корема започна все по-често да се втвърдява, даже вчера такава остра пронизваща болка имах ниско долу еднократно, че ММ се уплаши да не би да тръгва бебчо  :lol: Но аз съм си го инструктирала да чака август ;) При нас времето е много горещо и задушно, днес ще пазя леглото ;)
Лек, хубав и успешен ден на всички  :bighug:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #835 -: Юли 08, 2013, 12:39:31 pm »
Здравейте,
  Как сте днес момичета?При мен и бебка всичко е наред за сега,чакаме я,но за сега няма изглед за излизане  :D. И ние се подготвихме с багажа, макар и списака на нашето родилно да е доста оскъден.Лек ден ви желая  :). А и да ви питам на какви витамини за кърмачки сте се спрели?Аз лично за сега мисля да си взема от тези новите "Пренатал".

« Отговор #836 -: Юли 08, 2013, 12:50:42 pm »
Тесориа аз съм готова със всичко , количка, креват, гардероб ...... дрехи ( изпрани и изгладени)  :) . Даже и козметиката взех. Реших да не чакам, защото после надали ще имам време :)  А багажа за болницата почнах преди 2 седмици и все се сетя за нещо . Пълн ли пялня. И онзи ден Докторката като ми каза, че ще ми трябват 2 , почнах на ново :)

Иначе Изабел аз за витамини за кърмачки не съм се сещала. Може би ще питам педиатъра като дойде в къщи.
Малко Дяволче пази се и си пояивай повече
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #837 -: Юли 08, 2013, 12:55:23 pm »
Здравейте и от мен :lol:
изкръвоточиха ме (само неразбрах, защо трябваше въпреки, че им казах, че ги имам, а и са с валидност 6 месеца, пак трябваше да се изследват спин, хепатит и пр), а тези от които наистина имам нужда да се изследват като хормоните на ЩЗ - не :?
Нещо аз не схващам явно ... :x

*
« Отговор #838 -: Юли 08, 2013, 13:18:33 pm »
Здравейте и от мен!
Аз пък цяла сутрин се разхождам по болницата,записах се на ЖК в нашия тъп град,чаках 1 час за болничен,па после търсих още един Доктор да ми се разпише и най-накрая в администрацията.Тъй като това ми е първа бременност се чудех на всякъде ли е така?
Иначе ме прегледаха бебчо расте ,тупа сърчицето и така.

« Отговор #839 -: Юли 08, 2013, 20:49:48 pm »
Хайде и аз да се похваля,
днес бях на преглед и нашия младеж вече е станал 1,2кг. Върви си в норма и най -накрая  си показа личицето да го видя и да направят снимка за таткото. За 7 месеца, сега за пръв път се видя лицето. Много е срамежлив- също като майка си :-)
И прилича на мен.........:–)
Мислех си , че имам контрации , но се оказа че са били колики и няма страшно.
Премери ми шийката дали няма скъсяване и каза че е 3,4см, което било добре, нали?
Амииии това е от мен.....до следващото писане