0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сама жена искаща бебе
« -: Юни 07, 2013, 16:52:28 pm »
На 41 години съм и за добро или лошо,не намерих мъж с който да създам семейство,реших,че това не е причина да остана и без дете.Пускам темата за да видя дали има и други,избрали този труден път,както и да попитам,разумно ли ви се струва,не е ли бреме да си самотен родител,когато няма стабилна мъжка опора,ще се отрази ли на психиката на детето,особено за едно бъдещо момче,няма да има кой да му служи за пример и да го учи на ''мъжките'' неща?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Сама жена искаща бебе
« Отговор #1 -: Юни 07, 2013, 20:57:12 pm »
Здравей и добре дошла при нас!

Със сигурност има и други жени в твоята ситуация, надявам се да ти пишат и да те подкрепят. Аз мога да споделя своя опит като лекар, ние винаги подкрепяме жените в решението им да създадат живот, дори когато трябва да ползват донорски сперматозоиди, защото годините вървят и времето не работи в тяхна полза.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Юни 07, 2013, 21:43:02 pm »
Здравей! Serendipity е друга участничка във форума в същата ситуация и е повдигала същите въпроси в различни теми. Дано се включи, или я потърси в Потребители и се свържи с нея чрез лично съобщение.

Аз вярвам, че добрата майка е достатъчна да отгледа щастливо дете. Мъжката роля може да се играе от много други хора - роднини, съседи, приятели, учители...  А и това, че днес нямаш партньор, не означава, че няма да имаш човек до себе си след време.

Пожелавам ти късмет и те поздравявам за избора да предпочетеш трудностите на родителството без партньор пред живота без дете! Не съм го преживяла, но мисля, че и аз бих постъпила така.
*
« Отговор #3 -: Юни 08, 2013, 23:18:05 pm »
Здравей, Мечта!
Има една прекрасна тема, която ще отговори на голяма част от въпросите ти. Заповядай:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48580.0
« Отговор #4 -: Януари 11, 2014, 22:12:11 pm »
Mechta41, аз съм в твоето положение. Направих първи опит за инвитро, но неуспешен. Сега чакам финансиране...
Побързай, понеже тези процедури изискват време, дори за да се запишеш за първи преглед отнема доста месеци, после изследвания...
Аз за себе си съм решила, че искам да имам дете. Зная, че ще бъде трудно сама жена да се справи, аз няма на кого да разчитам, но със сигурност ще е прекрасно! Желая ти кураж и успех!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Януари 11, 2014, 23:32:54 pm »
моето мнение е, че за човека е особено важно да има дете. особено за жената. уви, често пъти това се осъзнава твърде късно, когато вече е много трудно или дори невъзможно да се роди дете.

отглеждането на дете от един родител е по-трудно и има своите минуси както за родителя, така и за детето. но все пак аз смятам, че е по-добре човек да има дете, отколкото да остане сам.

времето не работи в полза на жените, така че, решавай за себе си този въпрос сравнително бързо. на 41 години, биологичният ти часовник цъка със страшна бързина.

на последно място, искам да кажа, че инвитрото не е абсолютно задължителна стъпка, както се презюмира в предишния постинг. може да се опита най-напред с инсеминация, макар че при жени над 40 наистина е за препоръчване инвитро.
« Последна редакция: Януари 11, 2014, 23:35:25 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #6 -: Януари 12, 2014, 14:28:17 pm »
отглеждането на дете от един родител е по-трудно и има своите минуси както за родителя, така и за детето. но все пак аз смятам, че е по-добре човек да има дете, отколкото да остане сам.
Точно така е. Зад всяка твоя дума заставам. Много често ме гледат потресено, когато го казвам, но животът дава достатъчно примери, уви - я "принцът" ще се забави много или пък като дойде, е доста късно...

Говоря от първо лице аз - във всяка една минута съм била щастлива от решението си. Детето не е пречка да живееш нормално и пълноценно. Мъжете идват и си отиват.
« Отговор #7 -: Януари 17, 2014, 16:32:32 pm »
Здравей, аз също те подкрепям за решението което си взела.
Аз съм дете на разведени родители / развели са се когато съм била на 2-3м./ и никога не ми е липсавал баща, може би защото не знам какво е да имаш до себе си. Но затова пък имам страхотна майка, която ме обича много и би дала всичко за дъщеря си.
Така, че много често се случва мъжете да са само донори, но не и бащи.
Има много отгледани деца от един родител.
Успех!