абе избягвай ги тези хора, защото изобщо ги допускаш до теб, че и позволяваш акъл да ти дават
ти си му майка, имаш достатъчно житейски опит, за да прецениш кое е добре и кое не за него, и как да го гледаш, другите ги пускай покрай ушите си
Като има околни дето натискат и човек почва да се съмнява. На мен първо майка ми ми скъса нервите, като искаше да ми купува кантар, че да сме мерели Ивана да не останела гладна и всеки ден се обаждаше да ми каже как се притеснявала за детето ( добре че не живееше тука). Една позната ми обясни, че не съм сменяла памперси правилно, понеже съм вдигала двете крачета и нещо щяло да му стане и трябвало да го въртя бебето, понеже тя така била правила. После пък свекърва ми като дойде тук да гледа Ивана и започнаха разправиите, при положение, че с нея никога не съм имала проблем преди това. За 2 месеца не ми беше хрумнало, че правя нещо не като хората, ама като дойде тя се оказа, че всичко правя така
. Есествено аз нищо не промених, но лошото беше, че мъжът ми, който беше тотално шашнат дали правим всичко както си трбява, заставаше на нейна страна най-редовно и каквото тя кажеше, той веднага се съгласяваше. Ама всякакви глупости - примерно поливала съм си грешно бебето и съм го плашела. Бе как 2 месеца го поливахме и не видяхме да се плаши, а майка му като каза и то хоп веднага забеляза, че май верно така било.
И сега като отидем пак има леки коментарчета, макар че вече не смеят толкова, понеже видяха че и без чорапи и с пиене на студено оцеляха децата и нищо им няма
. Ама свекър ми все промъква някакви „виж я сега как се изкашля, точно след като и даде студеното мляко от хладилника, не мислиш ли че е от това“ и ей такива
.
Аз гледам да се информирам, питам, чета, но веднъж като стигна до някакъв извод кое е правилно, от там нататък си карам както съм си преценила. Трябва да си отстояваме позициите, че иначе колкото майки, толкова начини за гледане на дете има, ще се побърка човек, ако само се съмнява в себе си.