0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро/Икси - юли, август, септември 2013 г.
« Отговор #60 -: Юли 04, 2013, 23:12:00 pm »
Благодаря, момичета. Успех и на вас!

Mgstra, аз почивам след абразиото. Излезе и генетичният анализ на плода-отново всичко е нормално, без хромозомни аномалии и пак е било момче. Сега юли ще се виждам с д-р Стаменов, но тъй като август съм отпуска, мисля да оставя опита за септември.
При мен не е бил изпратен плода за генетичен анализ. Аз не почивам, защото събираме яйцеклетки/ембриони на ЕЦ.
Доколкото разбрах д-р Стаменов ще бъде в отпуск до 5-ти август.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #61 -: Юли 04, 2013, 23:17:10 pm »
Да, аз ще се виждам с док преди отпуската му, ама после аз ще почивам :) но за никъде не бързам, толкова съм чакала, че един месец не го броя изобщо. Така че септември може пак да са ни близко трансферите с теб :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

Asenceto

• 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
« Отговор #62 -: Юли 05, 2013, 08:29:10 am »
Ха, разкрихте ме  :bighug: Момичета аз пак почвам с параноята, ЧХГ се удвоява на 1,4 дни, днес е 10-ти ден след трансфер на ембриони на 5 дни. Би трябвало да съм 5 г.с. и ЧХГ е в долната граница, но другата седмица влизам в 6 г.с. и там долният праг е 1080, според вас има ли шанс за 7 дни да се покачи от 22,54 на 1080 и въобще задължително ли е, ами ако остане под минимума ?  :ask:

На всички, които днес видяха своите точици им пожелавам следващия път да чуят най-силните туптящи сърчица  :babyflips:
Не смятаи седмици,не смятаи стойности......важното е,че кръвния тест ти е положителен  osi_9 То и лекарите тука според мене са за бой  :D Защо те карат толкова рано да правиш тестове.Така само се натоварваш с въпроси,без отговори.
Ако имаш възможност и утре си пусни един кръвен.Тогава ще получиш по голяма яснота.Гледай да пускаш тестовете по едно и също време от деня ;)
« Отговор #63 -: Юли 05, 2013, 09:27:42 am »
Здравейте, момичета  :D
Сега се прибрах от преглед, но доктора не видя нищо  :(
Днес ми е 19-ти ден след ЕТ и той ме извика.., но каза, че го е направил, защото заминава до 10.07. в чужбина(за всеки случай..).
Сега чак на 11.07. съм на преглед..... :(
Както казах и на съпруга си...то не може всичко да е леко...трябва да има напрежение... :D
Ще чакам  :D Толкова чаках, че още 6 дни ли няма да изчакам.... :D
Морско момиче, при теб как са нещата?
« Отговор #64 -: Юли 05, 2013, 10:41:12 am »
Здравейте момичета.
Помагайте ако можете.
Очаквам да ми дойде тези дни, което може да е днес, утре, вдругиден и аз не знам кога точно  :lol: и започвам със стимулацията. Понеже докторите ги няма (явно всички са на някаква конференция в чужбина до сряда) се видяхме днес с моята докторка. Тя ми обясни какво точно да правя като ми дойде. Стимулацията ми ще е с Гонал Ф. Купих си го одеве, но разбрах, че трябва да се съхранява в хладилник и тук идва моя проблем.
Днес ще пътуваме за уикенда. Пътят ми е с кола за около 5 часа и се чудя как да съхранявам този Гонал на студено за толкова дълго? Някой има ли идея?
Почнах да се чудя дали да не ходя да си купя хладилна чанта?
« Отговор #65 -: Юли 05, 2013, 10:51:02 am »
Мисля, че с хладилна чанта ще си решиш проблема със сигурност. За другия вариант - не смея да давам съвети...
« Отговор #66 -: Юли 05, 2013, 10:52:33 am »
Добре де момичета,ИКСИ колко скоро може да се направи,защо ми казаха само инвитро.....в Малинов правил ли е някой ИКСИ и какво е необходимо?

« Отговор #67 -: Юли 05, 2013, 11:00:11 am »
Здравейте момичета.
Помагайте ако можете.
Очаквам да ми дойде тези дни, което може да е днес, утре, вдругиден и аз не знам кога точно  :lol: и започвам със стимулацията. Понеже докторите ги няма (явно всички са на някаква конференция в чужбина до сряда) се видяхме днес с моята докторка. Тя ми обясни какво точно да правя като ми дойде. Стимулацията ми ще е с Гонал Ф. Купих си го одеве, но разбрах, че трябва да се съхранява в хладилник и тук идва моя проблем.
Днес ще пътуваме за уикенда. Пътят ми е с кола за около 5 часа и се чудя как да съхранявам този Гонал на студено за толкова дълго? Някой има ли идея?
Почнах да се чудя дали да не ходя да си купя хладилна чанта?

И аз мисля, че хладилната чанта е вариант.
Другия вариант е, ако колата ви е с климатик(слагаш Гонала в жабката, там ще е по-хладно), но при този вариант има опасност да настинеш, което не е за препоръчване.
Купи една хладилна чанта за да си спокойна... :D
Стискам палци за успешна процедура и да се похвалиш с  :bfp:
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #68 -: Юли 05, 2013, 11:08:18 am »
Здравейте момичета.
Надявам се и ние, най-после да стартираме този месец.
Април взехме заповедта по фонда за първия ни опит, който ще бъде в клиниката на Щерев.
Миналият месец мислехме да започваме, но се оказа ,че има задържан фоликул за " мой късмет"  и сега съм на противозачатъчни и ако сега всичко е наред се надявам да стартираме. Иначе опитваме от 4 години, имаме 5 неуспешни инсета. С лек мъжки фактор сме, проблема е в морфологията 4 % , а с добавки става до  6 %. При мен има лек проблем с ТСХ и СПКЯ. Докторите казват, че може и да стане по естествен начин, но уви. Извинете,  че стана много дълго.  Пожелавам успех на всички в процедури и дано скоро се сбъдне съкровенната ни мечта на всички. :D
« Отговор #69 -: Юли 05, 2013, 11:35:57 am »
Hope-love и Nuska благодаря ви!
Отивам да търся хладилна чанта. Междувременно намерих и тази стара тема по въпроса:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=1197.0
Въобще това пътуване се оказа в много неподходящ момент.
Ще сме в района на Гоце Делчев и се оказа, че там лабораториите не работят събота и неделя.
Примолих се на едната и ще дойдат да я отворят специално за мен за да пусна няколко хормона и то ако се наложи, т.е. ако ми дойде.
Сега покрай тези приготовления да не взема да си забравя другия багаж за пътуването  :lol:

Daisy86, успех!

« Отговор #70 -: Юли 05, 2013, 11:37:05 am »
мисля, че на опаковката на Гонала пише колко може да се съхранява и извън хладилник, лично аз съм го разнясало по градския транспорт и нищо му няма. За 4-5 часа нищо няма да му стане, но ако се притесняваш да поемеш риск, звънни в клиниката и питай  :wink:
*
« Отговор #71 -: Юли 05, 2013, 11:39:28 am »
Добре де момичета,ИКСИ колко скоро може да се направи,защо ми казаха само инвитро.....в Малинов правил ли е някой ИКСИ и какво е необходимо?

Божи, наистина е най-добре да си намериш лекар, на когото имаш пълно доверие и да го/я оставиш той да води процедурата. ИКСИ се прави навсякъде, разбира се и в клиника "Надежда" и без специална (различна от "обикновеното" ин-витро) подготовка; няма и значение за изготвянето на документите за кандидатстване за помощ от ФАР. Но това трябва да бъде решение, обсъдено и задействано от медик. Успех!
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #72 -: Юли 05, 2013, 11:53:51 am »
tsvety_t,с тия ранни тестове само главоболия ти създават- стискам палци да продължи да нараства ЧХГ-то!!!
Nushka76,и на теб ти е било рано за преглед мила,така,че спокойно - на такъв ранен етап няма какво да видят :)
 iva17,възхищавам ти се на силата и куража- този път трябва да доведете нещата до успешен финал,от цялото си сърце ти го пожелавам!!!
Успех и на всички останали момичета!!!

« Отговор #73 -: Юли 05, 2013, 12:45:58 pm »
Видяхме едно прекрасно и добре оформено плодно сак-че със всичките му там екстри....сега вече повярвах наистина.Док каза да не съм посмяла да отида по-рано от 23.07....да се уча на търпение :D
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #74 -: Юли 05, 2013, 13:00:12 pm »
Инвитро и ИКСИ е едно и също, разликата е само в работата на ембриолозите и съответно цената. Ти ще усетиш разлика само по цената :). Успех!
« Отговор #75 -: Юли 05, 2013, 13:25:39 pm »
Здравейте момичета, да се запиша и аз ,ако всичко е наред средата на месеца започвам третия опит (втори в клиника Щерев).Успех на всички ни :)
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #76 -: Юли 05, 2013, 13:56:05 pm »
Браво морско мимиче,честито сакче!Сега вече отпусни малко душата и повярвай,че си бременна- стискам палци всичко да е наред и на следващите прегледи! :)
« Отговор #77 -: Юли 05, 2013, 14:03:59 pm »
На нас ни се иска да пробваме и инсеминация, не ни се иска да чакаме толкова дълго,защото три години и половина правим опити и нищо. Сега ще започне мъжа ми да пие добавки за подобрение,а след понеделник ще видим какво ще каже андролога.Ако имате съвети давайте ми ги,защото ми е нужно да знам.....според вас има ли шанс нещата са се получат с инсеминация с тези резултати?

*
« Отговор #78 -: Юли 05, 2013, 14:26:03 pm »
Разликата между ин витрото и иксито е, че при ин витро в една среда се слагат сперматозоидите и яйцеклетката и сперматозоида сам опложда яйцеклетката, а при иксито той директно се вкарва в нея.Това се налага при мъжки фактор.Това е една статия за метода икси http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=545&Itemid=26

Чакали сте наистина дълго време, но дали може да помогне инсеминация може да ви каже само лекуващия ви лекар, не и ние.Той знае цялата картинка, той е компетентния, ние можем да сме съпричастни и да дадем съвет.Виждам, че си доста объркана и нетърпелива, но това няма да ти помогне.Подгответе документите, подайте ги, починете си малко без да мислите за проблемите си и ще видиш как ще дойде време за процедурата ви.Успех!

Морско момиче, нямаш си и на идея колко се радвам за теб.

Успех и на всички започващи, с нови сили, този месец.

*
« Отговор #79 -: Юли 05, 2013, 15:23:26 pm »
...според вас има ли шанс нещата са се получат с инсеминация с тези резултати?
При досегашните инсеминации имали ли сте имплантация? Нещо като положителен кръвен тест или винаги са били отрицателни?