0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин Витро/Икси - юли, август, септември 2013 г.
« Отговор #420 -: Август 16, 2013, 09:48:58 am »
Златен дъжд, колко дни преди кръвния тест имаше поставен Прегнил и колко единици?

Ето една таблица, от която може да види за колко време се изчиства Прегнила:
ден 1 : 5000
ден 2: 2500
ден 3: 1250
ден 4: 625
ден 5: 312
ден 6: 156
ден 7: 78
ден 8: 39
ден 9: 20
ден 10: 10
ден 11: 5
ден 12: 2,5
ден 13: 1
ден 14: 0

Обърни внимание, че в таблицата е зададен Прегнил 5000 единици. Но и сама можеш да изчислиш дали при кръвния тест организмът ти е изчистил Прегнила (като знаеш колко Прегнил ти е поставен). Нивото на Прегнил намалява приблизително двойно за 24 часа.

Статия за ЧХГ:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=542&Itemid=82

Клиники по репродуктивно здраве:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109

Тема-анкета на успелите да забременеят след ин витро/икси:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3198.0
« Последна редакция: Август 16, 2013, 09:51:16 am от Мецани »
« Отговор #421 -: Август 16, 2013, 11:42:31 am »
Аз не съм съгласна с тази таблица. Правила съм тестове след 5000 ед. Прегнил на 3 ден и резултата е бил от 30 до 50 ЧХГ, като на следващия ден наистина е наполовина. Това е при положение, че теста е отрицателен, а при мен бяха много пъти отрицателни.
При последния ми опит бях също на Прегнил 5000, като теста ми беше на 11 ден след ЕТ на 5 ден и 3 дни след Прегнила - 190 ЧХГ, а на следващия ден 300.

Моят извод от личен опит е, че 14-15 дни след ЕТ, ако резултата от теста е трицифрено число, независимо дали е със Прегнил, теста е положителен.

« Отговор #422 -: Август 16, 2013, 12:47:37 pm »
Здравейте,момичета.
Моята пункция ще е в понеделник сутринта.Имам общо около 10 фоликула,но на днешния преглед се видя че 5-6 вървят с приблизителни разбери около 17,но останалите изостъват под 15 и едва ли ще успеят да настигнат първенците.Не е невъзможно,но...Много се надявах да имаме достатъчно ембриони за трансфер и за снежковци,а както вървят нещата май ще трябва да съм щастлива ако има 2-3 хубави за трансфер.То ми е достатъчно и само 1 ревящо гърло след 9 месеца,но като сме на ръба ми е доста по-притеснено :?
Ще ви пиша в понеделник,колко яйчица си имаме .
А да ви попитам,след като пункцията ще е сутринта,до вечерта дали ще ми се обадят да ми дадат някаква информация,или ще трябва да чакам чак до сутринта на другия ден  8O
« Отговор #423 -: Август 16, 2013, 13:07:34 pm »
ВиЛиЛи ние получихме информация чак на следващия ден.В смисъл в деня на пункцията ми казаха колко яйчица са извадили,но на следващия ден получихме информация за оплодилите се.
Пожелавам ти много яйчица и хубави ембриончета след това!!!Успех!
*
« Отговор #424 -: Август 16, 2013, 13:40:17 pm »
ВиЛиЛи, стискам палци за пункцията  :goodluck: Не се притеснявай и при мен очакванията на последния преглед преди пункция бяха да извадим 7-8 яйцеклетки, а в крайна сметка извадихме 12, от които 9 бяха хубави. На следващия ден преди обяд ми се обадиха да ми кажат колко са оплодени.
« Отговор #425 -: Август 16, 2013, 15:12:48 pm »
Явно наистина тая таблица нещо не отговоря.Последно ми биха Прегнил на 28-ми Юли, първия тест (34.85) беше на 31.Юли, втория (19.96) на 1-ви Август.

« Отговор #426 -: Август 16, 2013, 15:17:10 pm »
Явно наистина тая таблица нещо не отговоря.Последно ми биха Прегнил на 28-ми Юли, първия тест (34.85) беше на 31.Юли, втория (19.96) на 1-ви Август.
според мен теста си е бил отрицателен при тези стойности. Изобщо не е имало имплантация. :?
*
« Отговор #427 -: Август 16, 2013, 15:49:24 pm »
Не твърдя на 100%, че точно по таблицата Прегнилът ще се изчисти от организма. Дадох я за ориентир.

Златен дъжд, ЧХГ 35, измерено 3 дни след Прегнил 5000 единици, не е положителен тест, това е опашка от Прегнила. Съжалявам, но и според мен изобщо не е имало имплантация. Не знам какво са ти показали на монитора.....
*
« Отговор #428 -: Август 16, 2013, 16:05:33 pm »
Не твърдя на 100%, че точно по таблицата Прегнилът ще се изчисти от организма. Дадох я за ориентир.

Златен дъжд, ЧХГ 35, измерено 3 дни след Прегнил 5000 единици, не е положителен тест, това е опашка от Прегнила. Съжалявам, но и според мен изобщо не е имало имплантация. Не знам какво са ти показали на монитора.....
Същото мисля и аз.
И още - може и много да греша , но дори да е имало имплантация, ЧХГ щеше да е по-високо. От "опашката" на прегнила + от самата имплатнтация (от която ЧХГ не пада от раз при биохимична). В пета седмица ембриони не се виждат, как ще се видят в 6-та, макар и спрели да се развиват, нали първия преглед обикновено е поне 10 дни след положителния тест точно поради тази причина.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #429 -: Август 16, 2013, 16:58:36 pm »
В края на 5 седмица може да се види ембрион, но при ЧХГ над 1000, даже някъде го дават 1500 единици, така че пак не се вързва.
По слънчевата страна на улицата
*
« Отговор #430 -: Август 16, 2013, 17:47:13 pm »
Според мен, а и според повечето от вас, нещата са ясни.
Дано и Златен дъжд да го е разбрала и да бяга бързо от тази клиника.
Златен дъжд, писах ти и на лични, и аз сега съм в процедура и ходя често в моята клиника, ако имаш нужда от съдействие - пиши на лични.

« Отговор #431 -: Август 16, 2013, 20:16:33 pm »
Звънях днес в Надежда, тази жена Силвия ми кажа че имат часове чак за края на годината при д-р Персенска и д-р Шефкетова, но дотогава ще ни излезе заповедта.В такъв случай не знам как да процедирам.Не знам дали ако си вземем заповедта, може в последствие да я променим.Казаха ми, че за да ни приемат трябва първоначален преглед и да ни видят документите, дали ще могат да ни поемат.Кажете ми какво да правя.Много объркано става.Това което ми показаха на екрана бяха 2 малки черни точици на фона на сивото - което е образ на матката (на екрана бяха може би 1-1.5 см диаметър).За тях ми казаха, че трябвало да бъдат поне 3-4 пъти по-големи.Но наистина едва се забелязваха.Дано ме разберете, че са ми малко объркани обясненията.Но ако в Надежда нямат часове за по-рано, ние ако ще се местим, май трябва да е преди да си вземем заповедта.Ако ли път не, тогава в някоя друга клиника, ама и аз не знам коя.В Щерев не бих отишла, ходихме и там, но не останах доволна от отношението.Направихме през 3 дни в 2 клиники спермограми и в Щерев изкараха нулеви резултати на всичко, а в другата резултата беше коренно различен, но пък подобен на другите спермограми, имаме сигурно вече 6-7 общо направени.

mgstra, ако можеш да ме посъветваш, ще се радвам.Че наистина доста се усложниха нещата.В момента ще гледам първо да оправим резултатите от цитонамазката, дано при контролата вече всичко е наред.След това - трябва ли да правим изследванията които ни споменаха - на мъжа ми искат спермограма с ДНК фрагментация, а на мен имунологични, коагулация и генетични, като всичко ще излезе около 600 лв.

*
« Отговор #432 -: Август 16, 2013, 20:38:45 pm »
Златен дъжд, можеш да си вземеш заповедта и тогава да си смениш клиниката, подава се молба за смяна на клиниката, Силвия отговаря за това в "Надежда". Моят съвет е да отидеш на място и да се уговориш с нея, като си записваш час (ако решиш така естествено). И след това имаш време цяла година реално да я оползотвориш.
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #433 -: Август 16, 2013, 21:05:01 pm »
Златен дъжд, ако решиш да сменял клиниката, може да съчетаеш посещението на Силвия с пускането на генетични например. Също и имунологични може да пуснеш в Надежда. Спермограма с Сди ви съветвам да направите в клиниката, където ще правите следващ опит.
« Отговор #434 -: Август 16, 2013, 22:01:37 pm »
Това което ми показаха на екрана бяха 2 малки черни точици на фона на сивото - което е образ на матката (на екрана бяха може би 1-1.5 см диаметър).За тях ми казаха, че трябвало да бъдат поне 3-4 пъти по-големи.
Златен дъжд, моето плодно сакче в 6-та седмица е 1 см. на 0.7 см. Стойностите, които си написала ми изглеждат високи като сравнявам. Или имаш предвид, че на екрана се визуализират уголемени?
Пожелавам ти наистина да намериш верния път за теб.
Щом обаче толкова момичета се съмняват, наистина е най-добре да направиш консултация и с друга клиника.
« Отговор #435 -: Август 16, 2013, 22:49:44 pm »
По-спомен казвам.Виждаха се ясно, макар и доста мънички.Самите точици е трябвало да бъдат по-големи от това което се виждаше на екрана.Вече незнам какво да мисля, но ако наистина са били ембриончетата ни и са спрели да се развиват трябва да разберем защо.Иначе може пак да се случи да забременея и бебчетата пак да спрат да се развиват.Аз вътрешно си го чуствам, че имаше имплантация.Отделно ми се събраха няколко симптома, които преди не са ми се случвали никога.Най-му усъмни кръвното, никога не съм била с толкова ниско кръвно, че да ходя и да залитам, че и да падам даже... Сестра ми си имаше проблеми с ниско кръвно докато беше бременна, та може и аз така да съм.

*
« Отговор #436 -: Август 17, 2013, 00:43:37 am »
Златен дъжд много хубаво са те посъветвали момичетата тук. По- добре човек да се изправи пред истината дори и болезнена отколкото да живее в лъжи. Няма как да се види каквото и да било в матката при тест 20 - ако имаше ехе никoй нямаше да чака до 7 седмица за първи преглед. Губиш си времето в тази клиника. Вместо да ти сложат подържаща терапия те бият прегнил и за чий? И те карат да вярваш в нещо което не съществува отколкото да потърсят причината за не ставането - защото за мен и този и предишния ти опит не са имали никакви имплантация - тест 19 след прегнил е нищо друго освен остатък от прегнила. Извинявай ако съм рязка но наистина си губиш времето и разбиваш нервите вярвайки на тези измислици. По - добре намери лекар , който ще работи за да ти помогне а не да се чуди как да те пусне по ролбата.

С вярването и експериментите, които правт там с теб рискуваш да си изпукаш опитите по фонда на тях им пука дал и ще успееш ще ти вземат парите и после ще се чудиш накъде и как .
« Последна редакция: Август 17, 2013, 00:47:25 am от narnia »
*
« Отговор #437 -: Август 17, 2013, 11:00:17 am »
Здравейте момичета,
Предстои ми първи опит - ICSI (чрез фонда). Утре ще решим с моя лекар кога и с какъв протокол ще започнем. Най-вероятно стимулацията ще ми бъде с Елонва. Направих си всички изследвания (хормони и микробиология), пия 0,25 Лтироксин, за сваляне на TSH. Имам няколко въпроса, най-вече към момичетата "по фонда". За кое и колко се доплаща? Страхувам се много от болката при пункция. Вие как я понесохте, с какво ви обезболиха ? Има ли и друго, което да боли? Момичетата, които не са от София, къде отсядате? Благодаря. Успех на всички!
Аз отсядам тук
http://www.hotelplana.com/
« Отговор #438 -: Август 17, 2013, 22:35:12 pm »
Здравейте момичета,
Предстои ми първи опит - ICSI (чрез фонда). Утре ще решим с моя лекар кога и с какъв протокол ще започнем. Най-вероятно стимулацията ще ми бъде с Елонва. Направих си всички изследвания (хормони и микробиология), пия 0,25 Лтироксин, за сваляне на TSH. Имам няколко въпроса, най-вече към момичетата "по фонда". За кое и колко се доплаща? Страхувам се много от болката при пункция. Вие как я понесохте, с какво ви обезболиха ? Има ли и друго, което да боли? Момичетата, които не са от София, къде отсядате? Благодаря. Успех на всички!
Аз отсядам тук
http://www.hotelplana.com/

Благодаря Kikair.
Днес ми беше първият преглед след Елонва и първото вземане на кръв за проследяване на хормоните. Доктора пак беше крив. Попитах какво е положението, отговори - рано е да се каже. Утре трябва сама да си поставя Оргалутран и Пурегон. Ужас. Някой има ли странични ефекти или неразположения от тези препарати?
*
« Отговор #439 -: Август 17, 2013, 22:44:52 pm »
Aia, и според мен е прав докторът, че е рано да се каже какво е положението с фоликулите.
Имала съм две стимулации с Пурегон. Никакви проблеми. Втория път се сдобих с хиперстимулация, но самото лекарство не ми беше високо. Просто началните дози ми бяха високи. Не се притеснявай толкова! Десетте дена стимулация минават като на сън.

Успех на всички момичета!