0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

petyamk

• *
  • 45
  • Очакването на щастие също е щастие
Re: Дайте да ви видя графиката - 10 тема!
« Отговор #640 -: Март 05, 2014, 08:36:04 am »
marsi за доминантен фоликул не спомена,а и аз трябва да взема да си записвам въпросчетата като го посещавам  :oops: .Имам две снимки от фоликуметрията,долу вдясно са изброени 5 незнам дали това са фоликулите.При д-р Даскалов Пловдив ако някой го посещава нека сподели
« Отговор #641 -: Март 05, 2014, 12:22:58 pm »
marsi и  denis    :youwoman:  Благодаря за ценната информация. Днес е 5 ден от МЦ и утре или в други ден ще отида до гинеколога. Искам само да ви попитам момичета, аз по принцип имам месеци, в  които Prolactina ми е висок. Възможно ли е от това да се получава задържане на фоликула. Доктора, при който ходя сега ми каза, че това е хормона на стреса и е възможно да има такива месеци с по - високи нива понякога, но при мен е доста често, дори преди години се лекувах с Dostinex (май така се пише) и ми повлия добре, но частично за няколко месеца, след това пак се повиши. За да съм по - конкретна става дума за стойности в порядъка на 872mLU/ml при реф. стойности (59,3-619). Ще съм благодарна ако ме посъветвате, какво да правя! Сериозен проблем ли е и ако е, защо доктора не ми изписа лечение август месец, а каза че може да е инцидентно? Ако трябва ще настоявам за изследвания, но моля ви ориентирайте ме какви да поискам, защото май докито не е много загрижен, тъй като не съм минала 30 години и можело да си дойде бебето само  stork-boy
« Последна редакция: Март 05, 2014, 12:26:16 pm от malkata-88 »
*
« Отговор #642 -: Март 05, 2014, 14:02:26 pm »
malkata-88, ако Пролактина не е в референтните стойности, няма как да настъпи спонтанно забременяване, защото той подтиска овулацията. Прегледай тази публикация от библиотеката на Зачатие: http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=475:----sp-2046880207&catid=183:--sp-924&Itemid=150&highlight=WyJcdTA0MzJcdTA0MzhcdTA0NDFcdTA0M2VcdTA0M2EiLCJcdTA0M2ZcdTA0NDBcdTA0M2VcdTA0M2JcdTA0MzBcdTA0M2FcdTA0NDJcdTA0MzhcdTA0M2QiLCJcdTA0MzJcdTA0MzhcdTA0NDFcdTA0M2VcdTA0M2EgXHUwNDNmXHUwNDQwXHUwNDNlXHUwNDNiXHUwNDMwXHUwNDNhXHUwNDQyXHUwNDM4XHUwNDNkIl0=
Но тъй като в отделните месеци са възможни различия, може да се случи цикъл, в който да има овулация. Добре е да се следят нивата на хормона и при нужда да се коригира дозата за лечение. Може да отнеме месеци за стабилизирането му. Тогава вече е възможно забременяване, както спонтанно, така и чрез АРТ.

Ето тема за Пролактина, ще намериш ценна информация от опита нa момичетата. При някои бременността е настъпила спонтанно, при други след инвитро процедура.: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35563.40   Препоръката ми е да се свържеш със специалист по стерилитет. Успех :)!
« Последна редакция: Март 05, 2014, 14:35:34 pm от marsi »

*
« Отговор #643 -: Март 05, 2014, 14:31:21 pm »
marsi за доминантен фоликул не спомена,а и аз трябва да взема да си записвам въпросчетата като го посещавам  :oops: .Имам две снимки от фоликуметрията,долу вдясно са изброени 5 незнам дали това са фоликулите.При д-р Даскалов Пловдив ако някой го посещава нека сподели
Петя, в клиниката, която посещавам снимките от УЗ остават прикрепени към досието и не съм ги виждала, но по време на самия преглед док. измерва всички фоликули и диктува на акушерката, която ги описва в протокола. Явно практиката в отделните клиники е различна. Възможно е 5 да е броят на антралните фоликули, но може и да греша  :).   
Успех и пиши след прегледа  :)!
« Последна редакция: Март 05, 2014, 14:33:43 pm от marsi »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #644 -: Март 05, 2014, 17:50:48 pm »
marsi и  denis    :youwoman:  Благодаря за ценната информация. Днес е 5 ден от МЦ и утре или в други ден ще отида до гинеколога. Искам само да ви попитам момичета, аз по принцип имам месеци, в  които Prolactina ми е висок. Възможно ли е от това да се получава задържане на фоликула. Доктора, при който ходя сега ми каза, че това е хормона на стреса и е възможно да има такива месеци с по - високи нива понякога, но при мен е доста често, дори преди години се лекувах с Dostinex (май така се пише) и ми повлия добре, но частично за няколко месеца, след това пак се повиши. За да съм по - конкретна става дума за стойности в порядъка на 872mLU/ml при реф. стойности (59,3-619). Ще съм благодарна ако ме посъветвате, какво да правя! Сериозен проблем ли е и ако е, защо доктора не ми изписа лечение август месец, а каза че може да е инцидентно? Ако трябва ще настоявам за изследвания, но моля ви ориентирайте ме какви да поискам, защото май докито не е много загрижен, тъй като не съм минала 30 години и можело да си дойде бебето само  stork-boy

Пролактинът ти е много висок - трябва да е около 200-300
Високият пролактин потиска О., пречи на имплантацията / не може да се образува 'хубава' МЛигавица и т.н./ и на износването.
Какви са нивата на Прогестерона и ТСХ при теб?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #645 -: Март 05, 2014, 17:56:29 pm »
Момичета днес бях на втора фоликулометрия 13 ден от цикъла,д-р ми каза че още е рано и записах час след 3 дни.Трябва ли през това време да продължа с ову тестовете или след 3-та фоликуметрия?

Ако спазваш правилата на измерване - графиката ти показва проблем - попитай лекаря си ПКЯ ли има

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

petyamk

• *
  • 45
  • Очакването на щастие също е щастие
« Отговор #646 -: Март 05, 2014, 20:09:02 pm »
Да имам ПКЯ
дали спазвам правилата за измерване не съм сигурна  :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #647 -: Март 05, 2014, 21:48:38 pm »
Да имам ПКЯ
дали спазвам правилата за измерване не съм сигурна  :wink:

Да, това показва графиката.
Сега трябва да се разбере каква е причината за ПКЯ / респ. СПКЯ/ и да се лекуваш :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #648 -: Март 05, 2014, 23:31:47 pm »
Дано баба Марта ни зарадва всички очакващи щъркела с ангелчето пожелавам го на всички
дано дай Боже  на всеки :crossfingers:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #649 -: Март 06, 2014, 09:03:53 am »
Ох момичета аз вече се отчаях.Всичко ми е наред разсипаха ме от изследвания,проверих термомета ра,проверих контакта Марси (благодаря още вднаж)и всичко е както трябва , но БТ е отчаиващо :(
« Отговор #650 -: Март 06, 2014, 09:14:26 am »
И моята графика нещо този месец се е побъркала  :x Какво ще кажете момичета?

« Отговор #651 -: Март 06, 2014, 12:59:53 pm »
Днес не издържах и си направих със сутрешна урина тест но за съжаление е отрицателен даже и бледа черта няма май няма да ме зарадва баба Марта ще си направя пак след няколко деня но не ми се вярва да видя две чертички
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #652 -: Март 06, 2014, 15:01:28 pm »
Ох момичета аз вече се отчаях.Всичко ми е наред разсипаха ме от изследвания,проверих термомета ра,проверих контакта Марси (благодаря още вднаж)и всичко е както трябва , но БТ е отчаиващо :(

Графиката ти не показва да е имало О. - прилича на ановулаторна.
Ако пак се повтори, консултирай се с лекар

ПП. Не може  всичко да е наред и да няма О.
Всички изследвания ли си направила? Дай да ги видим

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #653 -: Март 06, 2014, 15:03:05 pm »
И моята графика нещо този месец се е побъркала  :x Какво ще кажете момичета?

Дотук е добре, О. предстои
Добре е да правиш  и тестове за О. - те ще ти покажат кога да очакваш О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #654 -: Март 06, 2014, 15:05:55 pm »
Днес не издържах и си направих със сутрешна урина тест но за съжаление е отрицателен даже и бледа черта няма май няма да ме зарадва баба Марта ще си направя пак след няколко деня но не ми се вярва да видя две чертички
Много е рано за уринен тест - той се прави след 12 ден след предполагаема О., а днес ти е 9 ден след предполагаема О. / поне според мен/
Графиката ти е супер дотук.
Стискам палци

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #655 -: Март 06, 2014, 15:12:55 pm »

Графиката ти не показва да е имало О. - прилича на ановулаторна.
Ако пак се повтори, консултирай се с лекар

ПП. Не може  всичко да е наред и да няма О.
Всички изследвания ли си направила? Дай да ги видим
Мисля да сменя лекаря и да започна всички изследвания отначало.Сегашните са при лекаря ми но ще се опитам да си ги взема.
« Отговор #656 -: Март 06, 2014, 19:11:11 pm »
Кой ще ми каже на кой термометър да вярвам?Сега стоя седнала и под двете мишници с дигитален 2 мин.след сигнал-36,5,живачен 10 мин.-37,2...дигиталният е чисто нов.на живачния може ли да му има нещо по принцип?
*
« Отговор #657 -: Март 06, 2014, 23:27:50 pm »
vas.r, аз също вече си мислех, че това ще е ановулаторен цикъл. Но това, че днес имаш (+) ову. тест вече променя нещата и дано БТ да започне да се покачва ! Непременно утре (евентуално и другиден) направи пак ову. тест, защото при (+) тест повече от два дни,  бихме направили друг извод, но да не избързване.
Задължително днес и утре сложете сърчицата! Успех  :)!

*
« Отговор #658 -: Март 07, 2014, 00:00:05 am »
cvetiiordanova, като цяло съм по-склонна да вярвам на живачния термометър, но той може да отчете с няколко десети по висока температура, ако мериш веднага след някаква физическа активност(случвало ми се е) или напрежение. Затова, за да тестваш самия термометър, измери последователно на едната подмишница и на другата при точно еднакво време на отчитане, но преди това си подсигури 20-тина мин. физически и психически покой. Същото направи с дигиталния като освен това отчетеш температурата на 2-рата мин. след сигнала дали е еднаква с тази на 4-тата мин. след сигнала. Дано съм го написала разбираемо  :)!
Да ти кажа и аз преди малко правих експерименти с моя живачен термометър (едната подмишница, другата, на петата минута, на десетата - все едно и също си показва...... даже измерих и температурата на мъжа ми за сравнение :D). Дигитален в момента нямам, че стария го изхвърлих. Но ти опитай и с дигиталния, да видим :).
« Последна редакция: Март 07, 2014, 00:02:44 am от marsi »

« Отговор #659 -: Март 07, 2014, 07:39:05 am »
Здравейте дали според вас е имало овулация днес БТ скочи на 37 а болки не сам усетила този месец, и може ли да има толкова късна О.