Радостинка, към ларингита е добре да се подхожда със специално внимание и да се следи ситуацията. Обикновено денем нещата са ок и като стане 12 през нощта, ти иде да танцуваш с вълците. Пиша го, защото често кризите са през нощта може да се стигне до спазъм и задушаване. Лежали сме два пъти в болница за това.
В Бг дават антихистамини, при вас са изписали фенистил. Аз съм давала или фенистил или зиртек.
Също напоследък за ларингита на сина му добре му понася синекод сироп, но си е до преценка на лекаря. Защото от един момент нататък кашлицата от лаеща става по-влажна и са ни сменяли сиропа с нещо отхрачващо. Често сме минавали без АБ.
Дексаметазон съм давала при критични ситуации и сме оттървавали болницата.
Вчера бяхме при нашата лекарка и двамата са с кашлици и отидох, точно защото вчера сутринта беше лаеща и при двамата. Назначи им антибиотик и на двамата - клацид. Кашлицата се обърна на по-влажна, само рано сутрин е по-дрезгава. Така са от втори ден и ми се стори рано за АБ, за сега давам само сиропа за отхрачване и наблюдавам и чистя сополи.
Докторе, четох в нета, но не разбрах клацид и сумамед едино и също ли е? Видях, че акт.вещество е различно, но са от една група, а дъщеря ми е правила много тежка уртикария от сумамед и не посмях да го дам.