В началото на темата писах, че само чета, защото до сега не съм имала сериозен проблем с малчо, но сега имам нужда от съвет.
Във вторник следобяд ми се обадиха от яслата, че малкия е кашлял много по време на следобедния сън и след това е имал температура 37.3. Отидохме при нашата педиатърка, не установи нищо сериозно. Изписа му мукоплант за кашлицата и да правим промивки с физиологичен разтвор. Според нея имаше лека вирусна ангина. В следващите 2-3 дни имаше не много висока температура, която отшумя без прием на медикаменти.
В петък бяхме на контрола, добави му капки в носа - Гентазон 3х2. Кашлицата е намаляла.
Вчера почти нямаше следи от болест.
Днес цял ден беше неспокоен, плачеше, оплака се от болки в ухото и го отведохме при частен педиатър. Според докторката има бронхит, но дишането му е спокойно, едното ухо е зачервено. Каза, че бронхита не я притеснява, а ухото. Изписа му Вентолин 3х3 мл, Аериус 1х3 мл и Гентазон 3х2 капки в ухото и ако до 24 часа няма подобрение, да започва Клацид.
От четеното тук, разбирам, че Вентолин се двата при по-сериозни проблеми. Моето дете почти не кашля, само сутрин като се събуди и ако започне много да се сърди и да плаче.
Според личната ни педиатърка проблема е от отита и Клацид не е подходящ, а Аугментин или Зинат. За Вентолина, че не е необходим, защото той никога до сега не е имал спазми, в момента също.
Объркана съм и не знам кое е правилното. Тази вечер дадох Аериус и капах капките в ухото, утре след като се събуди ще преценявам за Вентолина. Вдругиден съм при личната ни педиатърка, но до тогава приемам всякакви съвети.
Забравих да пиша, че направихме ПКК и всичко е в норма.