ЗАХРАНВАНЕ 10 ДНИ (прикачен е втори вариант, който е различен с прясни пролетни зеленчуци)
Първи ден
8 ч. - чай с мед и лимон или вода с лимонов сок или мин. вода - по желание
10 ч. - порция плодове
12 ч. - чай с мед
12,30 ч. - суров зеленчук №5
14 ч. - порция плодове
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 5
20 ч. - чай с мед и лимон
Втори ден
12 ч. - суров зеленчук №5 +А /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А / 2 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа като първи ден
Трети ден
12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г / 1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А /3 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа както първи ден
Четвърти ден
8 ч. - чай с мед
10 ч. - порция плодове
12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г /2 бр./
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 6 + В
20 ч. - чай с мед и лимон
Пети ден
12 ч. - суров зеленчук № 5 + А /3 бр./ + Б /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + Д или С
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден
Шести ден
12 ч. - суров зеленчук № 8 + Г /3 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 9 + П / 3 бр./ + Г /2 бр./ или само В
В 7,10,16 и 20 часа както четвърти ден
Седми ден
12 ч. - суров зеленчук № 5 +Р
18 ч. - суров зеленчук № 7 + Т
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден
Осми ден
12 ч. - суров зеленчук № 5 + И /30 гр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + У или Ж
В 8,10,16 и 20 часа както четвърти ден
Девети ден
12 ч. - суров зеленчук №9 + И /50 гр./ или Е
18 ч. - суров зеленчук № 5 или № 10 + К
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден
Десети ден
12 ч. - суров зеленчук № 12 + Н
18 ч. - суров зеленчук № 5 + № 19 + У или З / Тофу/
В 8,10,16 и20 часа като четвърти ден
А/ картоф на пара - средно голям
Б/ морков на пара
В/ тиква - печена или на пара
Г/ препечена филийка пълнозърнест хляб
Д/ порция овесени ядки /1 малка кафяна чашка овесени ядки ври в три такива чашки вода с щипка сол/
Е/ порция качамак /към 1 ч.ч. гореща леко подсолена вода се прибавят 3 с.л. царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон докато се сгъсти добре; накрая се прибавят няколко капки зехтин/
Ж/ порция булгур / 1 малка главичка лук нарязана на ситно се задушава с 1 ч.л. олио и половин кафяна чашка вода; след това се прибавят 2 кафени чашки булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се добават 5 кафени чашки вода; ври на тих огън до сгъстяване/
З/ 50 гр. кашкавал от соя "Тофу"
И/ сурови ядки - орехи, бадеми, лешници
К/ зелен боб на пара или от консерва
Л/ тиквички на пара / с размер около 15см/
М/ карфиол на пара
Н/ картофено пюре /2-3 големи картофа на пара се пресоват с малко топла вода и се прибавя съвсем малко краве масло/
О/ спанак или лапад на пара като супа
П/ печен пипер
Р/ порция прясно зеле на пара или задушено с малко олио и вода
С/ елда /руската "каша гречка"/ - 1 каф. чашка елда + 2 каф. чашки студена вода; след като заври се изключва и оставя на котлона, докато поеме цялото количество вода
Т/ зеленчукова супа - 2 ч.ч. вода завира с 1 щипка сол и в нея се поставят нарязани на ситно различни сезонни зеленчуци - по ибор. Прибавят се магданоз, целина или копър
У/ зеленчуци на пара - няколко вида, според сезона / моркови , карфиол, грах, зелен боб, зеле, пиперка, камба, евентуално брюкселско зеле, броколи, червено цвекло/, 1-2 ч.ч.
СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
1. Марули 5. Морков 9. Алабаш 13. Репички 17. Праз
2. Зелени салатки 6. Зеле 10. Гулия /земна ябълка/ 14. Спанак 18. Чесън
3. Краставица 7. Пиперка 11. Карфиол 15. Лапад 19. Червено цвекло
4. Домат 8. Камба 12. Червена ряпа 16. Лук