Слънчев и здрав октомври и от нас
След три месечна одисея с кашлица и сополи, миналата седмица са му се накрали в градината, че не яде супа, получи невероятна истерия (тричасова), едва го успокоих и се пищеше, че го боли ухото. Веднага на лекар - възпаление няма. В петък отиде на градина и поговорих с "госпожатааа" за супата и насилването. Взехме го с Т. свалихме я, капнахме капки за уши еднократно. В събота е вдигнал Т (ние бяхме извън Сф) та давах направления кое и как се дава. В неделя се чух с личната, каза да включим Тобрадекс в носа и Нурофен през 4 часа. От изчетеното тук имах обща идея, че при гноен секрет от носа, локален антибиотик няма да свърши работа. Все пак цяло лято редуваме Тобрадекс с други капки и Синекод, Тонзилотрен и Инфлуцид. Та в неделя се усъмних за липсата на широкосперктърен антибиотик пер ос, с тази Т 38,4...нямаше начин да легна спокойно. Прозвънях всичките налични в телефона лекари приятели, консултирах се с тях, попитах за Аугментин. През това време ми търсят връзка във ВМА и Исул.
Отиваме в ИСул - 50 човека пред кабинета+кашлящи и доста нечистоплътни роми. Вдигнах си детето от там, намерих рецепта. Междувременно се свързах с един прекрасен детски УНг във ВМА, чухме се по телефона и консултирах дозите. И той беше категоричн - Аугментин, Тобрадекс и Нурофен до прегледа следващата сутрин.
Отиваме ние и почакахме, зает беше лекаря, доста. При ни и аз очаквах "мдам, отит, но сте овладяли нещата". Греда. ТЕчност в ушите+намален слух на дясното ухо. Тази инфекция е била от доста време и неща я е обострило (дали може да е от издърпано ухо?
) За капак и Калоян е с някакви синусоидни красоти и му трябва снимка и лечение.
Та сега сме на цял арсенал лекарства - Аугментин, Тобрадекс, Коларгол, Назик кидс, Морска вода, Отипакс при болка, Нурофен.
Чудя се аз, дали да посетя всичките джи-пита от лятото и да питам защо аджеба не ми пуснаха едни изследвания читави при тримесечна хрема, защо не са ми казали, че при възпаление уши-нос-гърло Аугментин се приема от 8 до 10 дни, иначе няма ефект (аз давах 5). Та ми иде да питам ли, питам.
В работата е пълна лудница, пак сменям поста (повишават ме) и за болничен не може и да помисля.
Хубавата част на всичко - малкия започна да рецитира стихчета и мисля да го запиша на английски и френски. Английски в детската, френски във Френския институт. Така, дай Боже догодина ще знае някоя и друга думичка и ще може да си поиска поне вода