0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Осиновяване и домашни любимци.
« -: Октомври 11, 2013, 12:32:28 pm »
  Пуснахме документите. :) Докладът ни ще бъде готов до 1 месец. Имам едно огромно притеснение от факта че имаме домашни любимци и че това може да ни попречи при проверките вкъщи. Имаме 2 котки които много обичаме. Късат тапети , тичат разхвърлят и обичайните неща за една котка. Страхувам се това да не е минус при огледите. Моля споделете вашият опит при такива ситуации. 
Когато разумът спи се раждат чудовища...
*
Re: Осиновяване и домашни любимци.
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2013, 13:21:45 pm »
Нямам опит в осиновяването. В оглеждането на котка и дете, обаче, имам 14-годишен стаж.  :D
За мен това не би трябвало да е критерий. Разбира се, зависи от социалния работник - все пак е човек и вероятно в докладите им  винаги има и доза субективност.

Късат тапети , тичат разхвърлят и обичайните неща за една котка.
Пожелавам ти скоро да разбереш на какво са способни децата. Котките ще ти изглеждат ангелчета  :lol: По-скоро от защита на животните ще дойдат да пишат доклади.

Това последното беше, за да те развеселя - знам, че ви е притеснено. Ако е ок хигиената и котките са ваксинирани, всичко ще е наред. Освен това възпитаването в любов към животните се отразява добре на децата.

Стискам палци всичко да мине нормално!
« Последна редакция: Октомври 11, 2013, 13:24:02 pm от Елфи »
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2013, 16:41:25 pm »
Аз имам опит и затова ще те успокоя  :). Ние също сме кандидат осиновители и чакаме детенце. Вече сме одобрени и всички проверки са минали  :wink:. У дома имаме куче / лабрадор/, 4 бр. котки- все улично  прибрани, заек, два папагала и хамстер. В доклада соц. работник е описал, че се поддържа удивителна хигиена и не е излъгал - това е най-важно. Успех и да се похвалиш с добри новини.
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2013, 23:31:05 pm »
Определено съм по спокоен когато има кой да помага . Благодаря. Надявам се скоро да има новини.
Когато разумът спи се раждат чудовища...
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2013, 11:03:15 am »
Здравей!:)
Според мене няма никакво специално условие за домашните любимци и не би трябвало да се притеснявате. Когато ние кандидатствахме, бяхме стопани на голям ердел териер. Определено не сме имали проблеми с това, а в социалния доклад беше споменато, че имаме куче, но като нещо положително,... като за детенце ни се обадиха много скоро, след като бяхме вписани в регистъра (т.е., не сме притеснили никого с факта, че имаме голямо куче и го гледаме в апартамент) :) За съжаление нашето страхотно куче беше на по-голяма възраст и си отиде от този свят около година и нещо, след като в семейството ни дойде и дъщеря ни... А тя в момента обожава кучета и котки, често пита за Арчи (така се казваше кучето) и сама отговаря, че той е звездичка на небето...

За социалните - важно е, какво впечатление ще оставите у тях от обстановката у дома и от отношенията в семейството ви... :) Ако са хармонични и чисти (и в буквалния смисъл ;)), няма да има причина за трудности... :)

Стискам палци и успех!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."