Знаеш ли, ако нямаш колебания да подписваш пак граждански брак - не виждам защо ги имаш за смия купон по този повод. Щастлива си с този човек, с неговото семейство, всичко ви е идеално, решили сте да бъдете "законно" семейство... Какво те плаши в самото парти по този повод?
Аз да ти кажа - не съм убедена, че втори път бих се подписала в гражданското, ама специално купон и да облека булчинска рокля, за да отбележа семейното си щастие с някого (ако се появи такъв) - не бих се поколебала. Това е супер готина емоция, няма защо да си я спестя.
Моят първи братовчед се ожени за момиче, което е имало предишен брак. Ние сме две внучета в цялата фамилия, по едно дете на мама и тати, "златните гарджета" дето има един лаф... Всички тръпнехме и чакахме неговата "голяма сватба", не защото е толкова важно формално, а защото щеше да е приятна емоция за всички ни. Той също искаше голяма, пищна сватба. Е, като се запъна тая жена неговата и като каза: "Аз това вече съм го правила, изживяла и на мен не ми е важно." - няма назад. ОК. На теб не ти е важно, ама на този дето го обичаш и те обича - му е важно и на неговите близки - също. Той не настоя, въпреки, че след подписан набързо брак в гражданското и с две деца вече - все още съжалява, че не е имал своя миг. Такъв, какъвто го е искал и си го е представял с майката на децата си. Ние роднините...не сме й сърдити нещо, че се запъна така, ама все пак - биваше да ни достави това удоволствие. Все пак - това е съюз между двама души и желанията как формално да се случи - трябва да се стиковат в угода и на двамата.
Ако не искаш да сключваш брак изобщо - друга ситуация. Но в твоя случай, след като ще се подписваш все пак - угоди им е моят съвет. Постави си своите условия - ще ги приемат. Да не е грандиозно, да не си с пухкава бяла рокля с кринолин и було, та дори и бяла да не е... Направи си концепция да е празнично и елегантно, като излезете от клишето... Но не отказвай на човека до теб и семейството му самия празник и емоция от него. Излишно е. Жестът от твоя страна - няма да ти струва кой знае какво, а ще бъде оценен високо, повярвай ми. Това е проява на уважение и зачитане на другия в конкретната ситуация.
Апропо - била съм кума два пъти на "само подписване"...ами много тъпа история, честно ти казвам. Уж хубав и важен момент, пък няма как да се усети като такъв. Ни от младоженците, ни от кумовете им. Подпишат и идем на ресторант да се наядем. Все едно не го правим през ден това точно. Е, това ли трябва да е споменът ти когато си станала г-жа еди коя си? Че и неговия? Подписахме, хапнахме (както всеки ден) и се прибрахме у нас си. На втората сватба - длъжностното лице реши, че аз съм булката, щото се бях облякла все пак официално предвид случая, а младоженката по фланелка и къси гащи...
Ами като ти е толкУ все едно дали ще се омъжваш - не го прави егати ( тази мацка визирам, не теб). Ритуалите за едно и друго - ги имаме откак свят светува. Не е случайно това