Майчета, имаме проблем- смучем си палците и то яко- това е нещо , което определено го успокоява, когато се разреве - веднага палецът е в устата, когато яде - пак, когато заспива , дори когато суче пуска зърното , за да си посмуче малко палеца. Педиатърката ми каза, че изкореняването на този навик трябва да ми стане идея фикс, защото се образувала много силна връзка между мозъка и пръста и нямало отказване после, пък и за зъбите и захапката не е никак добре този навик. Зъби го мъчат много, но когато иска да ги чеше, го прави с показалци или с юмруче, а палецът си е неговият валериан . Пробвах да ги облепя с анкерпласт - е пак ги лапа , мокри, чопли и успява да го разлепи. Ако му го вадя на сила от устата другият палец е готов да заеме позиция, ако съм много настоятелна се започва реването, ако се опитам да му набутам биберон -става ад. Не знам какво да направя вече, тук бабите ме съветват да мажем с горчиви неща , но мен ме е страх да не го натровя нещо. Готова съм да опитам всичко (което не застрашава здравето му) , за да успея да разкарам пръста, така че приемам съвети с отворено сърце