Когато повръща прясно мляко е все още непреработено и неусвоено млякото, а когато е пресечено, това значи ,че стомахчето му е преработило кърмата. Ние бяхме така, че и все още понякога повръща и никакви пинизи с повдигане на матраци , възглавници , оригвания не помагаха. Отидохме на детски гастроентеролог , включиха ни на пх метрия и ни излекуваха с тежки медикаменти (ранитидин, мотилиум и т.н) . За най доброто АМ АР мога да споря, за съжаление смених няколко (ДОБРЕ ЧЕ НЕ НАПРАВИ АЛЕРГИЯ) , аз от Хумана не останах очарована изобщо, Фризовом е по-добро, а най-доброто беше Аптамил АР. Консултирайте се с лекар, при нас първоначално предписаха сироп Гастротус бебе , който потиска симптоматичното повръщане , но не лекува-води се безвреден и добавка АР АМ, после се оказа, че рефлуксът ни е кисел,което може да му увреди хранопровода и минахме на сериозните лекарства. Повръщането спря едва сега , когато сме захранени и седи седнал, макар че ако прекаля с водата пак връща. Ограничете течностите -вада, чай и т.н,- това ме посъветва д-р Бърди и се оказа прав, действително засилват рефлукса. Не се заблуждавайте, че като наддава добре , нищо му няма и ние наддавахме по кило , кило и нещо на месец , а се оказа че ни има нещо и то сериозно. На моя позната и изписаха Гавискон, който да образува тая пелена, защото нейното бебе направи алергия към АМ, но това е след консултация със специалист. Според мен не чакайте, а отидете на лекар да го видят. Повечето педиатри смятат, че това се израства с времето, но ако е кисел рефлуксът, е добре да се излекува, пък и алкален да е - много е гадно постоянно бебето ти да връща по 50 пъти на ден