Здравейте, момичета,
Предстои ми ICSI и исках да се информирам предварително дали да е със стимулация, лека стимулация или на ЕЦ. Все още не съм говорила с доки за това. Опитваме от година и малко, но спечелихме процедура от кампанията "Любовта е действие" и искаме да се възползваме.
Четох, че имало връзка, все още не съвсем доказана, между яйчниковата стимулация и последващи ракови образувания особено на гърдите. А в семейството ми има много раково болни и много ме е страх.
Моля ви споделете при вас как е било, има ли хора, които в последствие са имали проблеми...
Колко лека е леката стимулация и дали не е по-добре да се направят пункции 2-3 месеца преди инвитрото и да се замразят яйцеклетки така че пак да има възможност поне една да прихване.
Отделно се чудя ако има връзка с ракови заболявания, то освен стимулацията после пак има доста поддържащи хормонални лекарства, демек така или иначе ще има външна намеса в хормоните ми и дали последващите лекарства няма да повлияят повече отколкото например тези при лека стимулация..
Много съм объркана, а искам да си изградя някакво мнение преди прегледа за да знам за мен дали искам или не стимулация и ако да-каква.
Какво бихте ме посъветвали...