Здравейте, момичета! Предварително се извиням, ако е имало подобна тема. Много бих искала да получа съвет от Вас: на 40 г. съм, не съм раждала досега, бебеправим от 4 години, все още безрезултатно. Насочихме се към репродуктивни клиники. Обиколихме със съпруга ми няколко, приемам възможността за инвитро като последен шанс и основно събирам мнения, правя изследвания. Дали сме си още 6 м. за самостоятелни опити. И при двамата няма сериозни проблеми /при мен през 2008 г. имаше миомектомия - 13 см. възел; някои от репродуктивните специалисти засякоха малка миома 0,4 см./. Хормоните ми все още са на добро ниво за възрастта, с исключение на АМХ - 0,64. Антралните фоликули на 3-ти ден от ц. бяха 6; inb - 90,17 /40-200/; TSH 1,63 /0,35-4,94/; LH - 2,09 /2,04 - 12,6/; FSH - 8,12 /3,5 - 12,5/ Estradiol - 208,2 /102-496/; prolactin - 453,6 /102-496/. Изследванията са правени на 3-ти ден от ц. Засичам овулация всеки месец с ултразвук и електронен тест, имам много редовен цикъл от 26 дни от 13 годишна възраст. По повод на предстояща цветна снимка си направих изследвания за хламидия, което показа стара инфекция, но нова няма. Наложи се да пия антибиотик за една седмица в началото на м. декември 2013 г. Поради намаляващия брой антрални фоликули и АМХ, се обърнах към ендокринолог и през последните три месеца приемах хомеопатични лекарства /фоликулин, лутеин, циклодинон/ + омега 3, вит.Е, вит. Д, DHEA и инофолик. Изведнъж миналия месец, м. ми дойде на 21-я ден /за пръв път в съзнателния ми живот/, леко кървене за 2 дни /обикновено 3-4/. Януари и февруари не съм посещавала гинеколог /изморих се емоционално и решихме да си дадем почивка/. Но също така на 26-я ден м. не дойде. Предната вечер, както обикновено, имах обичайните слаби ПМС болки. Но нищо не последва, нито капчица. Така съм и до днес, 5-я ден от закъснението, нямам болки, нямам ПМС. От първия ден на закъснението правя уринарни тестове за бременност - касетъчните са отрицателни; лентите показват две чертички. Днес направих кръвен тест, ЧХГ - 0, прогестерон - едва 4,96 /5,3 - 86 в лутенизираща фаза/. Явно няма бременност, за мое съжаление, но и м. не идва. За пръв път ми се случва нещо подобно и съм много притеснена. Най-рано след два дни ще мога да отида на гинеколог. Притеснява ме да не съм си "отгледала" някоя киста, полим или нещо друго от всички изпити лекарствени средства /досега никога не съм имала такива образования/ и ендоментриумът е бил в нормални граници. Въпросите ми са: случвало ли се е на някого нещо подобно с тестове и ЧХГ? Ако няма бременност, може ли да се предизвика м. без хормонални средства?