Относно поста на
molly71, в началото го подминах, помислих си, че няма никакъв смисъл да се коментира, защото подобна позиция е лишена от смисъл в няколко посоки, но щом подхванахте темата, да си кажа и моето мнение
.
От всичко казано, се вижда една недоизяснена лична позиция. Не разбирам как е възможно някой години наред да отделя пари и време за процедури при положение, че няма доверие в лекаря си. И не става въпрос само за конкретния лекар, чувала съм подобни изказвания и за други специалисти и клиники. Като не си доволен, потърси друго място. Пет години е страшно много време, molly71,
за да си изясни човек иска или не, да е някъде!
След поредица неуспехи, логично е човек да се изпълни със съмнения, миналото лято имаше период, в който не бях докрай убедена дали съм в правилната посока. Тогава първо направих консултация с още един от лекарите в клиниката, а след това - с още двама водещи лекари на други клиники в С-я, с цел да събера допълнителни мнения и информация. Ами, по някои въпроси мненията се припокриваха, по други - не. Но важното е, че си изясних при кой лекар искам да продължа, всъщност останах си при лекарката, която посещавах и до момента
.
За пътуването отдалече. Тъй като съм пациент на клиниката от няколко години и съм на прегледи всеки месец, не виждам как щеше да ми е възможно, ако не живеех близо до С-я, в противен случай щях да се обърна към друга клиника, има достатъчно лекари в страната.
А твърдинието, че преди няколко дни някой ти се е обадил от името на клиника Малинов, е напълно несъстоятелно, защото отдавна Надежда и Малинов не са една и съща клиника. Болница Надежда се намира в самостоятелна сграда от януари '13г. и има новоизградена компютърна система с информация за пациентите. Случи се така, че моя приятелка (правила успешно Ин витро през '11г.) искаше да направи една справка за процедурата си от тогава, отговориха и' че нейните данни не са въведени в новата система. Може да ги потърсят, но ще им трябва време да намерят данните в архив .... В тоя смисъл, струва ми се комично даже твърдението, че някой е звънял за незаплатено задължение от преди няколко години, при това за 200лв.
molly71, пътят за справяне с репродуктивните проблеми често е много болезнен, донякъде мога да разбера настроението ти, но овладей емоциите и щади психиката си.
Пожелавам ти да намериш своя лекар (клиника) и скоро да сбъднеш мечтата си!