Здравейте момичета, обикновено цикълът ми винаги е бил по - кратък от 28 дни. - 26-27, през последните няколко години варираше от 24-до 27 - най често 25-26, като е стигал и до 29-30 в еденични случаи.
Напоследък установявам че цикълът ми се скъсява, за поне 3 пъти тази година е бил на 22 ден. В общи линии 24 дена ми стана максималният срок, това много ме смущава. Дали не е някакво начало на ранна критическа
Изпадам в ужас. Или да са проблеми с лутеалната фаза....., защото мерейки температурата третата фаза ми е много къса, а температурата ми се покачна стъпаловидно, не рязко и не надвишава 37 гр. никога.
Здравей!
Вярно е, че скъсяването на МЦ е признак за съмнение, че наближава климакса, но не е единствено условие.
До 21 дена МЦ все още се приема за нормален, а и при теб той не е трайно намален, все пак това са само 2 такива цикъла/22 дена/.
Освен това предклимакса обхваща един дълъг период , например от 15 год, през който постепенно се намалява фертилността.
Не са изключени и моменти на подобрение.
Ако този МЦ не се е отделила годна за оплождане яйцеклетка, това не означава че следващите 3-4 месеца няма да има хубави яйцеклетки.
Не трябва да се отчайваш - това се случва и при момичета на 20 год. Причините може да са съвсем други.
Докато не се направят всички изследвания, които показват състоянието на репродуктивната с-ма, вкл. и качество на яйцеклетки - не трябва да мислиш такива неща. Да не говорим, че много често, дори и в най-безнадеждната ситуация стават чудеса.
Хубавото тук, е че всеки МЦ е нов шанс - и никой не може да каже какво ще стане.А докато не дойде М. - шанс да е станало има.
Незная на колко години си, но ако вече те притеснява това, направи всички необходими изследвания. Дори и при поизчерпан яйчников резерв, пак се намира решение.
Пожелавам ти много скоро да се похвалиш че чудото е станало при вас!
ПП. Не си мерила редовно и немога да преценя колко е ЛФ при теб.
Мери редовно този месец, като спазваш всички правила и заедно ще определим кога е била О. и колко е ЛФ. Прави и тестове за О.