Момичета, много ви благодаря за споделените мнения и съвети в темичката. Аз по принцип си ги знам тези неща, но и вие като ми ги потвърдихте, още повече ми светна лампичката.
Деси, аз тестено не обичам, не пия нищо, освен вода от известно време. Газирано пия само лятото, т.е. от миналото лято не съм пила, но не ми се и пие вече. В малък град живея, да, така е, но има и фитнеси, и танци, а сигурно и още кой знае какви неща. Лошото е, че аз съм на работа от 7 сутринта поне до 17 вечерта. На работа нямам възможност да се храня, а вода пия малко, за да не прекалявам с тоалетната. (Не ми се изпада в подробности, но имам проблеми, ходя често по малка нужда, а на работа се стискам, защото не може да се ходи по всяко време, а и тоалетната не е много чиста и няколко етажа надолу от кабинета ми.) Така, гладувам цял ден, връщам се озверяла от глад - ям и лягам да спя, ставам след половин-един час и започвам да работя на компютъра. И понеже работя до късно, естествено огладнявам и хапвам нещо в 11-12 часа посред нощ.
Нередовно хранене, късно похапване и признавам си - най-големия ми проблем е сладкото... без него не мога. Обожавам зеленчуците и лятото мога да се храня само с това, но сега ми е трудно. За това ми се иска нещо, което мога да си направя като напитка и да си го пия през деня, когато мога и се сетя и което хем да ме засища, хем да ми помага в борбата с килограмите.
Нямам възможност да плащам за фитнес или танци, за това, когато не съм каталясала и зверски гладна, правим разходка до градския парк. Диетолози при нас няма, а заради проблемите ми с щитовидната жлеза ми назначиха хапчета, но аз не мога да ги пия и си карам така. Така, че, Деси, ясна ми е работата!
Благодаря ти за мнението и съветите! Малко ядене и много спорт е формулата, нали?
Жеки, благодаря ти за мнението, не съм дисциплинирана и резултатът е на лице! ;)Лошото е, че и двамата с мъжа ми сме на това дередже!
Сия, благодаря ти за съвета. Дано имаш успех с отслабването, особено щом имаш режим според предпочитанията ти.
Аз нямам тази възможност и за това за сега ще се опитам да огранича сладкото и да се движа повече. Върти ми се в главата и диета - Дюкан или 90- дневната. Едва ли имаш много килограми да сваляш, а при нас те са доста!
Надявам се скоро да се стопли и да дойде по-бързо времето на зеленчуците от двора...