Благодаря hope-love за поредния точен и бърз отговор! Кометирам отзад-напред: разбира се, че е неразумно да крия възрастта си – аз не го и правя, даже напротив – винаги и навсякъде я заявявам открито. Прието е за жена да не споделя възрастта си, но аз често го правя с изключителната идея не да се хваля, а защото знам, че това е вдъхновяващо и мотивиращо за доста хора – наблюдавам го вече много години наред. Това е първият случай в живота ми, в който фактът на възрастта ми, ми прави сякаш „лоша услуга”. Не упреквам никого за професионалните му или личните му убеждения (и предубеждения), но наистина не намирам друга причина за това, че на три пъти ме взеха на несериозно. Било, каквото било до момента – продължавам напред.
Това, което очаквам да получа от лекарската консултация е следното:
На първо място, съдействие да изляза благополучно от ситуацията, която продължава и в момента, докато пиша тези редове – изчистването ми от аборта, който започна на 29 април все още продължава. Не желая и нама да правя кюртаж, освен ако наистина не се налага – това именно, може да прецени един добър специалист, но не такъв, който просто се презастрахова! Аз не съм от страхливите и умея да нося отговорностите си. До момента получавах единствено рутинни съвети за кюртаж, без никакво замисляне и дори без опит някой да чуе и да прецени ситуацията обективно – просто с кюртаж било „по-сигурно”. Аз не виждам кое му е по-сигурното, като всички знаем добре за съвсем реалните и съвсем не толкова малките рискове от изкуствения аборт – особено пък в моя случай, когато не съм на 25... Но, нали това не означава, че трябва да ме остържат хубавичко, пък какво ако е „за последно”...
Търся лекар, който да ми „позволи” да оставя нещата максимално на естественото им развитие – да остави организма ми да си довърши аборта, който и без това той е решил да направи – в тази ранна седмица, явно не е можело повече да бъде друго... Очаквам от лекаря да следи колкото време е нужно състоянието и възстановяването ми. Да ми назначи необходимите изследвания – ехография, кръв, хормони, урина – всичко, каквото трябва по негова преценка. Ако е възможно, да се установи нещо и за причините за спонтанния аборт – бременността не беше планирана, но беше много желана, и вероятно следващите опити за нова ще са съвсем целенасочени. Имам доста материал за интерпретация – много обстойна графика на базална температура, ЧХГ тестове, пълна кръвна картина, цялостен ехографски преглед (на кои ли не органи), и други важни изследвания - всичките не просто в норма, а много добри; съжителствам обаче с котки и имам положителни изследвания за токсоплазмоза – това е и една от вероятните причини за фаталния изход от бременността. Но, това е работа на специалист да го прецени. Имам зад гърба си и едно напълно нормално раждане преди 23 години (да, зная че са доста...
...), като бременността ми тогава беше възможно най-леката, най-приятната и най-безпроблемната на света. При партньора ми има рисков професионален фактор (сериозен), но това вече е съвсем друга тема.
Моля ви, който може да ми препоръча добър лекар!! Извън спешността на момента, аз така или иначе ще „преобръщам света”, докато намеря правилния човек! Още веднъж благодаря предварително на всяка от вас, която даде съвет и препоръка! И още веднъж поднасям извиненията си за много дългото писание, но не виждам друг начин да обясня ситуацията...