Момичета, виждам, че темата представлява интерес, но за съжаление май никой не знае нещо конкретно. Явно, аз самата ще напиша отговор по-късно, когато го намеря от друго място...
Засега, мога да ви споделя единствено един мой опит, проверен от няколко години - чаят от червени боровинки върши чудеса с уринарния тракт като цяло. По принцип, се препоръчва при цистит и може да ви отърве от него за часове, стига да реагирате в самото начало на проблема и да не тормозите организма си с други токсични лекарства. Това няма съвсем пряка връзка със спонтанния аборт, но предвид, че подпомага изключително силно бъбреците да си вършат работата и не допуска възпаление в тях, както и в пикочния канал, със сигурност не пречи, а може би и допринася с нещо. Аз лично съм много доволна, а и чаят от червени боровинки е много приятен - особено, ако са били замразени или пресни, се получава нещо като сладко-кисел свеж компот - самите плодчета също са много вкусни. Важно е да отбележа обаче, че става дума за диворастящите червени боровинки - натурални, от планината, които може да намерите есенно време но пазарите и да си сложите във фризера за цялата година. Същите такива се продават и изсушени в билковите аптеки - равностойни са на другите. Култивираните американски боровинки обаче, подобни на стафиди за директна консумация - подсладени, оцветени, консервирани и омазани с глицерин, не зная дали биха свършили някаква работа.
Другото, с което 10 дена "утешавах" раненото си тяло, "галейки" вкусно стомаха, бяха супи с много коприва (постни, разбира се!) Копривата, както знаете, действа силно пречистващо на кръвта и е много богата на желязо - всеизвестен факт... Може би единствено това, че е изключително!! силна билка, е нещо което не се осъзнава така масово от хората, повечето от които просто я намират за много вкусна трева... Освен това, ако си я наберете от чисто място, е несравнимо по-екологична от който и да е спанак с нитрати.
Ами, това от мен засега - надявам се да е от полза някому. Бъдете здрави и вярвайте в силата на природата - тя е помислила за всичко, но ние сме тези, които й обръщаме гръб и сме се отдалечили в единствено наша вреда. Успех и сбъднати мечти на всички!